Troje vakcinisanih biciklista doživjelo je srčani udar a dvoje umrlo – i to samo ovoga mjeseca!

Troje vakcinisanih biciklista doživjelo je srčani udar a dvoje umrlo – i to samo ovoga mjeseca!

Belgijski biciklist Cédric Baekeland preminuo je od srčanog udara tijekom trening kampa na Mallorci u Španjolskoj. Baekeland je bio na mediteranskom otoku od 12. ožujka za početak sezone 26. ožujka u Slypskapelleu u Belgiji.

Biciklist iz belgijskog grada Roeselarea, 14. ožujka, doživio je srčani udar. Uspio je samo upozoriti svog usnulog cimera prije nego što se srušio. Svi napori da se oživi Baekeland bili su uzaludni.

“Nedavno je bio na pregledu, test je pokazao da je savršeno zdrav”, rekao je njegov tim.

Mladi biciklist tek se nedavno počeo baviti ovim sportom nakon što je igrao nogomet za KSV Roeselare i Club Roeselare. Ozljeda je prekinula njegovu nogometnu karijeru i okrenuo se biciklizmu. Ove sezone bio bi punopravni član elitne biciklističke momčadi.

Na zahtjev obitelji, biciklistički tim zasad je odbio intervjue za medije na Mallorci, izvijestio je Nieuwsblad. Svi biciklisti u timu su bili cijepljeni. Ronny Vanmarcke (73), bivši trener National Youth Cycling i najstarije lice u kampanji uboda, hvalio se visokom stopom cijepljenosti kod starijih biciklista općenito. U listopadu prošle godine pozvao je mlade da i oni dobiju injekciju.

 

Cedric Baekeland

 

 

“Profesionalci su već mogli voziti na natjecanjima, ali mladi žude da ponovno mogu voziti bicikl. Na prvim biciklističkim utrkama mladih sigurno ću navijati u cilju. Nadam se da ću svojim sudjelovanjem u ovoj kampanji uvjeriti one koji sumnjaju da se cijepe kako bismo brzo mogli nastaviti normalan život.”

Čini se da “normalan život” sada uključuje mogućnost da zdravi mladići umru od zatajenja srca.

Vijest o Baekelandovoj smrti dolazi nakon iznenadne smrti još jednog 28-godišnjeg vozača, biciklista škotskih Igara Commonwealth Johna Paula. Dana 9. ožujka, Paul je također preminuo, a uzrok njegove iznenadne smrti nije objavljen, što je dovelo do nagađanja da je umro od posljedica cjepiva protiv Covida-19.

Dana 21. ožujka, tijekom biciklističke utrke Volta a Catalunya u Kataloniji, talijanski biciklist Sonny Colbrelli srušio se prelazeći ciljnu liniju, a prva izvješća sugerirala su da je doživio zastoj srca. Međutim, reanimiran je i dijagnosticirana mu je jedna od poznatih nuspojava Covid cjepiva, a to je “srčana aritmija”.

Colbrellijev tim izdao je službenu izjavu 22. ožujka: “Naš liječnički tim može potvrditi da je Sonny Colbrelli patio od srčanog zastoja koji je zahtijevao defibrilaciju. Uzrok se tek treba utvrditi, a talijanski vozač sutra će biti podvrgnut daljnjim testovima u bolnici Universitari de Girona.” Međutim, uzrok nije objavljen u javnosti.

Prošle godine, čak tri mlada belgijska biciklista iz Kempena su nakon utrke dobila srčane probleme. Junior Joppe Erpels iz Arendonka završio je na intenzivnoj njezi, Xander Verhagen iz Geela imao je problema tijekom treninga, a pridošlica Yarno Van Herck rekao je da je iznenada tijekom utrke osjetio ubod u prsa.

Francuska, epicentar globalnog biciklizma, prošle je godine izglasala zakon koji zahtijeva da se svi sudionici biciklističkih događaja (sportaši, pomoćno osoblje i većina gledatelja) cijepe za Tour de France.

Kao i u međunarodnom tenisu, negativan Covid test više nije dovoljan za slobodu kretanja i pristup igralištima u Francuskoj. Biciklisti, članovi tima i navijači na biciklističkim natjecanjima moraju se u potpunosti pridržavati pravila za cjepiva. I belgijski biciklisti su se pridržavali tih diktata.

U međuvremenu, jedini faktor razlike koji definira porast smrtnosti ove muške dobne skupine bilo je masovno cijepljenje.

 

 

 

IZVOR: freewestmedia.com

 1,614 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »