RONALDO PORUČIO ARGENTINCU : MESSI, ČEKAM TE U SERIJI A!

RONALDO PORUČIO ARGENTINCU : MESSI, ČEKAM TE U SERIJI A!

Transferom Cristiana Ronalda prošlog ljeta iz Real Madrida u Juventus, navijači širom planete su ostali bez direktnog ligaškog okršaja portugalske zvijezde i Barceloninog čarobnjaka Lionela Messija.

Međutim, Ronaldo je u intervjuu za uglednu Gazzettu dello Sport bacio Messiju rukavicu u lice izjavom da ga čeka u Italiji uz objašnjenje kako je on krenuo u nove izazove i da je sada red na Lionela.

 

 

 

– Mislim da više ja nedostajem Messiju, nego on meni. Od odlaska iz Portugala igrao sam i u Premiershipu i u La Ligi i u Seriji A. I svugdje sam pobjeđivao i osvajao trofeje. A on je stalno na jednom mjestu. U tom smislu vjerovatno sam ja potrebniji Messiju nego on meni. Silno ga poštujem, fantastičan je igrač i dobar dečko. Ipak, raste se kroz nove izazove, a ja sam svoj našao u Italiji. Tu sam, zna gdje me može naći ako se i on odluči na neki novi izazov – poručio je Ronaldo.

Portugalac je potom uporedio Juventus i Real te objasnio najveću razliku.

– Ovdje smo svi kao porodica. Recimo, ukoliko Dybala ili Mandžukić ne postignu gol, svejedno ih se vidi vesele i nasmijane, drago im je što je neko drugi dao gol, nisu sami sebi najvažniji – pojasnio je Cristiano.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »