UČITELJICA U SAD-U REZALA UČENIKU KOSU I PJEVALA HIMNU: PRIJETI JOJ ZATVOR

UČITELJICA U SAD-U REZALA UČENIKU KOSU I PJEVALA HIMNU: PRIJETI JOJ ZATVOR

Američkoj nastavnici prijeti nekoliko godina zatvorske kazne jer je u razredu na silu učeniku rezala kosu, javlja BBC.

Margaret Gieszinger (52) izjasnila se da nije kriva za 6 tačaka optužnice. Između ostalog, optužena je za nanošenje tjelesnih ozljeda maloljetniku. Ako se proglasi krivom, čeka je zatvorska kazna u trajanju od 3.5 godine.

 

 

 

 

Radila je kao nastavnica u srednjoj školi University Preparatory High School u gradu Visaliji, u Kaliforniji.

Istraga ovog slučaja je pokrenuta nakon što se na internetu pojavila video snimka snimljena mobitelom, a na kojoj se vidi kako nastavnica Gieszinger poziva jednog učenika da sjedne ispred cijelog razreda, a nakon toga mu bez njegovog dopuštenja makazama reže veće pramenove kose, pritom pjevajući nacionalnu himnu.

Advokat učenika rekao je za CNN kako je maloljetnik bio “potpuno prestravljen“ prije nego što je uspio pobjeći od nastavnice. U video snimci se vidi kako je Gieszinger nakon prisilnog šišanja učenika viknula: “Ko je sljedeći?“ i počela prijetiti jednoj drugoj učenici da će sada njoj odrezati kosu.

“Izuzetno nam je važna sigurnost učenika na nastavi“

– Izuzetno nam je važna sigurnost učenika na nastavi. Razmatramo sve dostupne informacije i primijenit ćemo, po potrebi, najstrože mjere kazne – piše u priopćenju  lokalnog Ureda za obrazovanje.

Nastavnica Margaret Gieszinger dobila je otkaz, a trenutno čeka suđenje. Puštena je na slobodu nakon što je uplatila 100.000 dolara (oko 88.000 eura) kaucije.

HAYAT

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »