TRI NAJBOLJA PRIRODNA ANTIBIOTIKA U BORBI PROTIV GRIPE I PREHLADE

TRI NAJBOLJA PRIRODNA ANTIBIOTIKA U BORBI PROTIV GRIPE I PREHLADE

Zima je savršeno vrijeme za bakterije jer nam oslabi imunitet pa lako dođe do različitih infekcija, posebno gripe i prehlade. U tom slučaju medicina preporučuje korištenje antibiotika koji imaju svoju lošu stranu.

Donosimo vam tri prirodna antibiotika koja neće negativno uticati na vaše zdravlje i imunitet:

 

 

 

 

 

Ljuta papričica

Cayenne papričica je važan dio azijske istorije kako u kulinarstvu, tako i u tradicionalnoj medicini. Ovaj vrlo jednostavan začin ljutog, ali diskretnog ukusa slaže se s mnogim jelima i desertima, a najčešće se koristi sušen ili u obliku praha. U kineskoj medicini cayenne papričica je cijenjena kao sredstvo protiv bolova.

 

 

 

Ulje origana

Ovo čarobno ulje dobiva se iz lišća biljke origano. Osim što se njegov miris i aroma savršeno slažu s brojnim jelima, na temelju brojnih istraživanja, ulje origana je moćan borac protiv infekcija za što je zaslužan sastojak pod nazivom karvakrol. Vrlo mala doza ovog ulja posjeduje nevjerovatna antibakterijska svojstva protiv čak 25 različitih vrsta bakterija.

 

 

 

Češnjak

Snažna aroma i miris češnjaka ga čine savršenim začinom, ali on ima još puno moćnijih svojstava. Češnjak je snažan, prirodni antibiotik koji ne uništava naše zdrave bakterije kao što to rade kemijski antibiotici. Češnjak usporava rast bakterija te uspješno uništava viruse i gljivice pa je vrlo učinkovit kao sredstvo protiv prehlada i gripa.

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »