RONALDO KUPIO NAJSKUPLJI AUTOMOBIL NA SVIJETU: Za Bugatti La Voiture Noire keširao 16,95 milijuna eura!

RONALDO KUPIO NAJSKUPLJI AUTOMOBIL NA SVIJETU: Za Bugatti La Voiture Noire keširao 16,95 milijuna eura!

 

 

 

 

Najimpresivniji automobil na ovogodišnjem salonu u Ženevi svakako je bio Bugatti La Voiture Noire. Riječ je o jedinstvenom modelu koji je napravljen prema legendarnom Bugattiju Type 57 SC Atlantic ” La Voiture Noire”, drugom od četiri ikad proizvedena Atlantica kojeg je u svoje vrijeme vozio i sam Jean Bugatti prije nego mu se 1941. godine oko Bordeauxa izgubio svaki trag.

 

 

 

 

 

 

Budući da je riječ o jedinstvenom modelu koji ima cijenu od čak 16,95 milijuna eura koji je, što su potvrdili i čelni ljudi Bugattija, odmah i prodan! Naravno, odmah su krenula špekuliranja o tome tko je anonimni vlasnik. Neki su već počeli spominjati Ferdinanda Piecha iz VW grupe, no sada su se na većini stranih portala pojavile informacije kako je automobil naručio po mnogima najbolji nogometaš svijeta – Cristiano Ronaldo.

 

 

 

 

 

 

 

To je donekle i logično budući da on već u svojoj garaži ima Bugatti Veyron, a nedavno je nabavio i Chiron.

Bugatti

 

Slikovni rezultat za voiture noire

 

 

Za La Voiture Noire ipak će morati pričekati, budući da je u Ženevi predstavljena zapravo samo „maketa”, a model će biti gotov 2021. godine. Pritom se zna kako će se ispod poklopca nalaziti 8,0-litreni W16 motor snage 1500 KS uz 1600 Nm okretnog momenta poznat iz Chirona. U svakom slučaju, sigurni smo kako će se ovaj model odlično uklopiti u ostatak garaže portugalskog nogometaša.

 

 

Slikovni rezultat za voiture noire

 

 

 

autoklub.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »