NAJSKUPLJI I NAJJAČI YUGO NA SVIJETU JE NA PRODAJU – 900 AMERIČKIH KONJA U YUGU

NAJSKUPLJI I NAJJAČI YUGO NA SVIJETU  JE NA PRODAJU – 900 AMERIČKIH KONJA U YUGU

 

 

 

Jedinstveni Ferrari-crveni Yugo GV zaista je, bar kada je snaga u pitanju, prava “zvijer”.

 

 

Take A Look At This Twin-Engine 900 hp AWD Yugo | GM Authority

 

 

 

Amerikanac Jim Mecami u svog ljubimca “Made in Yugoslavia”, proizvedenog 1986. godine, prvo naprijed ugradio Chrysler-ov redni četvorocilindraš zapremine 2,2 litra, da bi potom pozadi instalirao još jedan, ovoga puta, Cadillac-ov V8 motor zapremine 8,2 litra. A onda je još jednim takvim zamijenio onaj “mali” Chrysler-ov.

 

 

 

Yugo Twin-V8: Video: Ein Yugo mit 16 Litern Hubraum | Zastava

 

 

Kada se sve sabere, izmijenjena, poširena i produžena karoserija svima nama dobro poznatog četvorotočkaša, “leži” na točkovima koje pokreće sirova snaga od cijelih 900 “konja”.

1986 Yugo with Two Cadillac V8s – Engine Swap Depot

 

 

Ova kreacija godinama je privlačila pažnju brojnih medija i ljubitelja automobila, naročito onih sa prostora bivše Jugoslavije. I poslije godina pokazivanja svoje jedinstvene kreacije na različitim izložbama modifikovanih automobila u učešća na trkama ubrzanja, Jim je riješio da ga proda.

 

 

 

VIDEO: MONSTRUOZNI Yugo sa dva V8 motora i 900 KS! - Jutarnji List

 

 

Od kada je završio sve modifikacije na svom “malom monstrumu”, Jim je sa njim prešao samo oko 500 kilometara. Godine uloženog truda kao i sve što je u njega ugrađeno čine da ovaj jedinstveni Yugo, najvjerovatnije, bude i najskuplji Yugo na svetu, budući da se prodaje po cijeni od – 25.500 dolara.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »