NEMA ŠALE SA NJEMAČKOM POLICIJOM: Čak 107 učesnika cestovnog relija ostalo bez svojih limenih ljubimaca zbog sumnje da su se utrkivali po Autobahnu!

NEMA ŠALE SA NJEMAČKOM POLICIJOM: Čak 107 učesnika cestovnog relija ostalo bez svojih limenih ljubimaca zbog sumnje da su se utrkivali po Autobahnu!

 

 

 

Njemačka policija zaplijenila je čak 107 automobili čiji su vozači optuženi za ilegalno utrkivanje po autocesti u sklopu cestovnog relija sličnog Gumballu 3000. Krenimo redom – kako izvještava Frankfurter Allgemeine, jučer je kroz Njemačku prolazio norveški cestovni reli naziva „Eurorally”. Riječ je o događanju sličnom puno poznatijem Gumballu 3000 u kojem sudionici u tjedan dana odvoze nekoliko tisuća kilometara, a za sudjelovanje plaćaju „startninu”.

Instagram Euro Rally

 

U ovom slučaju ulaz u reli stajao je 799 eura, priča je započela u Oslu, a plan je bio završiti u Pragu. Zašto plan? Zato što se njemačkoj policiji nije svidjelo divljanje sudionika po Autobahnu, pa su tako zaplijenili čak 107 automobila koji su sudjelovali u utrci. Iako su dionice bile bez ograničenja, jurnjava se u ovom slučaju klasificira kao ulična utrka budući da su svi sudionici prelazili brzine od 250 km/h i međusobno se nadmetali tko će prije stići i Kiel gdje im je organizirano noćenje. Ipak, neki do hotela nisu stigli te ih se sumnjiči za gore navedene prekršaje.

 

 

 

 

Instagram Euro Rally

 

 

 

Njemačka policija na stajalištu je svim vozačima oduzela ključeve automobila, a bus koji ih je trebao prevesti do najbližeg grada nikad nije stigao, pa su vozači praktički ostali spavati na podu benzinske postaje – stoji u jednom od komentara na Instagram stranici Eurorallyja. Treba napomenuti kako je ukupan broj sudionika 150, što znači da su neki ipak uspjeli izbjeći policiju i nastaviti put Kiela te poslije PUT Poljske i Češke…

 

 

 

Instagram Euro Rally
autoklub.hr

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »