DŽEKO SELI U PREMIER LIGU?

DŽEKO SELI U PREMIER LIGU?

Kao i pred svaki prelazni rok, najbolji bh. fudbaler Edin Džeko je jedna od glavnih tema, kako domaćih, ali tako i stranih medija.

Pojedini mediji na Otoku objavili su komentar novinara Shanea Callaghana, koji često voli analizirati transfere u najjačim evropskim ligama.

 

 

Ovoga puta Callaghan je mnogo pažnje posvetio napadaču Rome, kojeg i ove zime dovode u vezu se nekoliko klubova u Premier ligi, no prvi put je u igri i Tottenham. Ovoga puta engleski novinar piše kako Tottenham mora dovesti Džeku i tako pokazati da su u stanju da dovode vrhunske igrače.

– Ako Mauricio Pochettino ima listu želja za Božić, onda sigurno na njoj mora biti Edin Džeko. Tottenham ne treba možda novog napadača jer je Harry Kane nevjerovatan, ali takav klub mora imati bolju zamjenu u napadu od Fernanda Llorentea. Vjerujem da bi Edin Džeko bio savršeno rješenje za njih – napisao je Callaghan.

 

 

– Tottenham mora dovesti Džeku i pokazati da su klub koji dovodi vrhunske igrače. Džeko bi možda mogao biti lagana meta za njih jer Roma želi Michyja Batshuayija. O Džeki se ne treba mnogo pisati jer znate šta je radio u Cityju. Eto, vidio sam da ga želi i West Ham i ukoliko ga oni dovedu, to će biti savršen pogodak za njih. No, mišljenja sam da bi se Džeko najbolje uklopio u Tottenhamu kao zamjena Kaneu – dodao je Callaghan.

 

 

 

 

 

hayat

 2,423 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »