Đokovića će deportirati iz Australije! Rekli su da bi mogao zaraziti cijeli kontinent iako je zdrav!!!

Đokovića će deportirati iz Australije! Rekli su da bi mogao zaraziti cijeli kontinent iako je zdrav!!!

Novak Đoković izgubio je bitku na sudu u slučaju ukidanja vize i slijedi mu deportacija.

 

 

Nakon desetak dana pravne bitke za ostanak u Australiji, Federalni sud je donio konačnu odluku u nedjelju poslijepodne po lokalnom vremenu. Novak Đoković izgubio je bitku i njegova žalba na ministrove odluku je odbijena.

Odluka trojice sudaca donesena je jednoglasno i Novak Đoković će biti deportiran iz Australije te će morati i platiti troškove suda. Sudac je najavio kako je odluku zbog interesa obiju strana objavio bez obrazloženja, a da će razloge objaviti u narednim danima.

Đoković se ubrzo nakon sudske odluke oglasio na društvenim mrežama i poručio kako će surađivati s vlastima iako je jako razočaran.

U ždrijebu Australian Opena Đokovića će zamijeniti Salvatore Caruso, sretnik gubitnik iz kvalifikacija.

Novak Đoković

Oglasio se Novak Đoković: Evo što je rekao poslije odluke suda o deportaciji iz Australije 

Đokoviću presudio ministar, sud samo odbacio žalbu

Đoković tako žalbom nije uspio poništiti odluku ministra za imigraciju, Alexa Hawkea koji je u petak donio odluku o ukidanju vize za najboljeg svjetskog tenisača.

Ministar je, podsjetimo, odluku o ukidanju vize donio zbog, kako je naveo, interesa zdravlja i dobrog reda, to jest, u interesu australske javnosti koja se digla na noge zbog dolaska najboljeg tenisača svijeta koji se odbijao cijepiti protiv Covida.

Ono što je glavni sudac naglasio je da sud nije odlučivao o tome je li ministrova odluka o ukidanju vize pravedna nego je li ona legalna, što su osporavali Đokovićevi odvjetnici.

Posljednje u nizu saslušanja u slučaju ukidanja vize Novaka Đokovića, a koje smo prethodnih dana pratili na sudu u Melbourneu, završeno je nešto prije pet sati ujutro po našem vremenu.

Na saslušanju se bitka vodila oko jedne teme

Što se tiče izlaganja obje strane na ovom saslušanju, sve se vrtjelo oko toga je li Novak Đoković ili nije ikona protivnika cijepljenja u Australiji i je li zbog toga prijetnja zdravstvenoj situaciji u toj zemlji.

Đokovićevi odvjetnici su tvrdili kako to nije istina te da on čak nije nikad rekao da se protivi cijepljenju. Tvrde da ministar nema nikakvih dokaza da bi Đokovićev ostanak u zemlji potaknuo okupljanja antivaksera ili njihovo agresivno ponašanje.

Čak tvrde kako je ministar svoj stav o tome je li Đoković protiv cijepljenja zasnivao na jednom jedinom članku BBC-a od prije dvije godine.

 

 

Pravni tim koji brani odluku ministra imigracija oko ukidanja vize kaže kako je Đokovićev stav o cijepljenju svima dobro poznat te kako je on heroj zajednice koja se protivi cijepljenju te kao takav može potaknuti druge na slično razmišljanje u zemlji u kojoj je cijepljeno preko 90 posto stanovnika starijih od 12 godina.

Također, mnogi smatraju kako je komentar sudaca po kojem ministar ne mora pružiti doslovno dokaz da je Đoković uistinu protivnik cijepljenja, već se to može zaključiti na temelju vlastitog razuma, bio težak udarac za Đokovićevu obranu.

Đoković se dosad nije cijepio, a sudu je svoje stavove mogao objasniti na saslušanju, ali je to odbio. To je za neke bilo možda važno kod donošenja odluke sudaca.

 2,031 total views,  6 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »