U Njemačkoj bi cijena struje za krajnje korisnike mogla porasti za 60%

U Njemačkoj bi cijena struje za krajnje korisnike mogla porasti za 60%

U Nemačkoj bi cene električne energije za krajnje korisnike mogle porasti za 60% 2023. godine, prema nemačkom udruženju lokalnih komunalnih preduzeća (VKU).

-Očekujemo dalji rast cena električne energije. Do sada je povećanje bilo oko 10%, sledeće godine se očekuje da će cene porasti za oko 60%”, rekao je portparol udruženja u petak u intervjuu za novine Neue Osnabrucker Zeitung.

On je objasnio da su do sada cene struje rasle, ali u manjoj meri nego gas, koji je već ove godine za potrošače skuplji za 30-60 odsto. Sa tačke gledišta VKU-a, ovaj razvoj će se nastaviti sledeće godine, „možda se čak i pogoršati“.

 

 

U Nemačkoj bi cena struje za krajnje korisnike mogla porasti za 60%

 

-Poskupljenja od nekoliko hiljada evra godišnje za mnoge će biti prevelik teret. Potreban nam je sveobuhvatan program pomoći ne samo za poskupljenje ove godine, već i sledeće, rekao je portparol udruženja.

Posle početka specijalne vojne operacije denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Rusiju, što je dovelo do povećanja cena struje, goriva i hrane u Evropi i SAD. Ruski predsednik Vladimir Putin ranije je izjavio da je politika obuzdavanja i slabljenja Rusije dugoročna strategija Zapada, a sankcije su zadale ozbiljan udarac celokupnoj globalnoj ekonomiji. Prema njegovim rečima, glavni cilj Zapada je da pogorša živote miliona ljudi.

 

 

 

Nulta Tačka/Novosti

 1,410 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »