Ovako bi mogla izgledati nova Mercedesova C-klasa koja će službeno biti predstavljena iduće godine. Evo i prvih detalja!

Ovako bi mogla izgledati nova Mercedesova C-klasa koja će službeno biti predstavljena iduće godine. Evo i prvih detalja!

 

 

 

 

Aktualna Mercedes C-klasa na tržištu je od 2014. godine, a prošle godine dobila je osvježen izgled kako bi se lakše nosila s konkurentima. Ipak, mnogi već razmišljaju o novoj generaciji koja će biti predstavljena početkom 2020. godine. Naravno, testira se na veliko, a na temelju testnih modela u maskirnim folijama ali i ostalim modelima (znamo da Mercedes voli koristiti slične elemente u različitim dimenzijama), internetom su počeli kružiti renderi koji pokazuju kako bi mogla izgledati nova generacija njemačke limuzine. Dizajneri su (će) inspiraciju potražiti u novoj A-klasi i novom modelu CLA, pa će tako nova C klasa kodnog imena W206 imati slično “lice predatora” kao i gore spomenuti modeli, ali u još većem i agresivnijem obliku.

 

 

 

 

Motor1.com

 

 

 

 

Kako to obično biva, pretpostavlja se kako će nova generacija narasti u odnosu na prethodnika, a mnoštvo tehnologije značit će i nešto veću masu. Ipak, tu uskače nova MRA2 platforma koja zahvaljujući korištenju aluminija smanjuje masu te će brojke vjerojatno ostati na istim razinama.

Kupci koji vole tehnologiju bit će oduševljeni činjenicom kako će nova C-klasa napokon dobiti MBUX sustav sa umjetnom inteligencijom. Podsjetimo, iako je doživjela redizajn u doba kada je MBUX već bio dostupan, redizajnirana C-klasa ipak nije dobila napredni infotainment sustav, tako da će nova generacija po tom pitanju biti puno naprednija. Osim toga, očekuje se potpuna digitalizacija kokpita, spajanje središnjeg zaslona i digitalnog kokpita, kao i atraktivno ambijentalno osvjetljenje baš kao i u ostalim novim Mercedesovim modelima kojima je dizajn unutrašnjosti jedan od glavnih aduta.

 

 

 

 

Motor1.com

 

 

 

 

 

Iako još nema puno detalja o motorima, poznato je kako će u skladu s trendovima nova C-klasa dobiti plug-in hibridnu verziju, a novost je i 53 AMG verzija koju će mnogu odmah nazvat “baby” AMG C-klasom. Naravno, više detalja bit će poznato u prvoj polovici iduće godine kada bi trebalo biti i službeno predstavljanje. Ženeva nam se čini kao logično mjesto za predstavljanje…

 

 

 

 

 

autoklub.hr

 2,132 total views,  6 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »