FOTO: Ovo je novi Peugeot 2008, u ponudi će uz benzince i dizelaše biti i električna verzija!

FOTO: Ovo je novi Peugeot 2008, u ponudi će uz benzince i dizelaše biti i električna verzija!

 

 

 

 

Peugeot je danas objavio slike i detalje nove generacije modela 2008 koji, moramo priznati, odmah na prvu izgleda odlično! Čini se kako francuski proizvođač proživljava pravi preporod kada je u pitanju dizajn automobila, pa tako nakon atraktivnog gradskog modela 208 predstavljenog u Ženevi sada imamo prilike vidjeti sve detalje crossovera 2008.

 

 

 

 

 

 

Uz nova LED svjetla tu su i neizostavna LED vertikalna dnevna svjetla koja će činiti ovaj model (kao i ostale Peugeot modele) prepoznatljivim u prometu. Osim atraktivnog i futurističnog dizajna, novi 2008 koji je postavljen na CMP platformu ističe se i mnoštvom tehnologije.

 

Foto: Peugeot

 

 

 

 

Krenimo od bogate ponude motora koju otvaraju dobro poznati 1,2-litreni PureTech benzinci, zatim slijedi 1,5-litreni BlueHDi za ljubitelje dizelaša, a najveća novost je potpuno električna verzija: e-2008. Riječ je o modelu s električnim motorom snage 136 KS, dakle identičnim onom u modelu e-208. Prema WLTP-u doseg s jednim punjenjem iznosi 310 kilometara, a na brzom punjaču baterija se u pola sata napuni do 80 posto. Jedan od glavnih aduta bit će i moderna unutrašnjost sa i-cockpit sustavom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tu je i niz sigurnosnih sustava koji pomažu vozaču i povećavaju sigurnost. Novi 2008 je 14 centimetara duži od prethodnika, a prtljažnik iznosi 360 litara. Više detalja vezanih uz cijene i datume dolaska na tržište trebali bi biti poznati kasnije, a premijeru za javnost možemo očekivati na salonu u Frankfurtu.

 

 

 

 

 

Peugeot

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »