KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020: PROSINEČKI DANAS OBJAVLJUJE SPISAK ZA MEČEVE S ARMENIJOM I GRČKOM

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020: PROSINEČKI DANAS OBJAVLJUJE SPISAK ZA MEČEVE S ARMENIJOM I GRČKOM

 

 

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki danas će objaviti spisak fudbalera za prve dvije utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

 

 

 

 

Prosinečki će prvi put imena najboljih bh. fudbalera, koji će konkurisati za utakmice sa Armenijom i Grčkom, pročitati u novoj zgradi N/FSBiH, i to na press konferenciji čiji početak je zakazan za 11.30 sati.

Pojedini Zmajevi već su se pohvalili pozivima u nacionalni tim za utakmice koje se igraju 23. marta na Grbavici i tri dana kasnije na Bilinom polju u Zenici.

 

 

 

Ono što je poznato još od 19. februara jeste da Prosinečki danas sasvim sigurno neće pročitati ime Ognjena Vranješa, koji je svojim nepromišljenim potezima selektora primorao da ga odstrani iz reprezentacije. Izvjesno je da na spisku neće biti ni Asmira Begovića, golmana koji je do dolaska Prosinečkog na selektorsku funkciju bio neprikosnovena “jedinica” Zmajeva, tako da će odgolmana, osim Ibrahima Šehića, pozive dobiti Vedran Kjosevski i Kenan Pirić.

 

 

 

Na današnjoj press konferenciji spisak će objaviti i selektor mlade reprezentacije Vinko Marinović. Novi ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo U-21 selekcija naše zemlje započinje 26. marta utakmicom na stadionu Grbavica protiv Moldavije.

 2,310 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »