Izvještaj američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC-a): Rizik od fatalnog srčanog udara raste poslije vakcinacije protiv COVID-a

Izvještaj američkog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC-a): Rizik od fatalnog srčanog udara raste poslije vakcinacije protiv COVID-a

Naučnici iz CDC-a objavili su novi izveštaj u kojem upozoravaju da rizik od fatalnog srčanog ili moždanog udara naglo raste nakon primanja vakcine mRNA protiv COVID.

Prema alarmantnom izveštaju, rizik od miokarditisa je 133 puta veći nakon vakcinacije protiv COVID-a.

Expose-news.com izveštava: Studija , koju su sproveli istraživači iz američkih centara za kontrolu bolesti (CDC), kao i sa nekoliko američkih univerziteta i bolnica, ispitivala je efekte vakcinacije proizvodima koje proizvode Pfizer-BioNTech i Moderna.

 

 

 

 

Autori studije su koristili podatke dobijene iz CDC-ovog VAERS sistema izveštavanja koji su unakrsno proveravani kako bi se uverili da su u skladu sa CDC-ovom definicijom miokarditisa; oni su takođe primetili da je, s obzirom na pasivnu prirodu VAERS sistema, broj prijavljenih incidenata verovatno potcenjen u odnosu na obim fenomena.

Proučeno je 1626 slučajeva miokarditisa, a rezultati su pokazali da je proizvod Pfizer-BioNTech najviše povezan sa većim rizikom, sa 105,9 slučajeva na milion doza nakon druge vakcinacije u starosnoj grupi od 16 do 17 godina za muškarce i 70,7 slučajeva na milion doza. doze nakon druge injekcije u starosnoj grupi od 12 do 15 godina za muškarce. Muška starosna grupa od 18 do 24 godine takođe je imala značajno veće stope miokarditisa za Pfizerove i Moderna proizvode (52,4 odnosno 56,3 slučaja na milion).

Studija je otkrila da je srednje vreme do pojave simptoma bilo dva dana i da je 82 posto slučajeva bilo kod muškaraca, što je u skladu sa prethodnim studijama. Oko 96 procenata pogođenih ljudi je hospitalizovano, a većina je lečena nesteroidnim antiinflamatornim lekovima; 87 procenata hospitalizovanih imalo je povlačenje simptoma do trenutka otpuštanja.

 

 

 

 

U vreme pregleda podataka, dva izveštaja o smrti kod osoba mlađih od 30 godina sa potencijalnim miokarditisom su još uvek bila pod istragom i nisu uključena u broj slučajeva.

Među prijavljenim simptomima bili su: bol u grudima, pritisak ili nelagodnost (89%), kratak dah (30%), abnormalni rezultati EKG-a (72%) i abnormalni nalazi na MRI srca (72%).

Autori studije su primetili da se čini da se miokarditis nakon vakcinacije rešava brže nego u tipičnim virusnim slučajevima; međutim, s obzirom na to da se vakcinacija više ne smatra pouzdanim načinom za izbegavanje infekcije COVID-a, nejasno je da li ovo ima bilo kakav poseban značaj za analizu troškova i koristi vakcinacije protiv COVID-a, posebno imajući u vidu nizak rizik od komplikacija nakon infekcije koronavirusom za starosna grupa sa najvećim rizikom od komplikacija povezanih sa srcem nakon vakcinacije.

 

 

 

 

 

S obzirom na mnoštvo studija koje potvrđuju vezu između vakcinacije i miokarditisa, CDC je započeo aktivni nadzor adolescenata i mladih odraslih kako bi pratio njihov napredak nakon incidenata povezanih sa srcem nakon vakcinacije. Međutim, podaci o dugoročnim ishodima još uvek nisu dostupni.

U međuvremenu, Američko udruženje za srce i Američki kardiološki koledž savetuju da osobe sa miokarditisom treba da se uzdrže od takmičarskih sportova tri do šest meseci i da nastave sa napornim vežbama tek nakon što se dobiju normalni EKG i rezultati drugih testova. Pored toga, oni savetuju da se dalje doze mRNA vakcine treba odložiti.

U zaključku, autori studije napominju da je rizik od miokarditisa nakon primanja vakcina protiv COVID-a 19 zasnovanih na mRNK povećan u različitim starosnim i polnim slojevima i da je bio najveći nakon druge doze vakcinacije kod adolescenata muškaraca i mladića, i da bi ovaj rizik trebalo da bude smanjen. razmatra u kontekstu prednosti vakcinacije protiv COVID-19.

Characteristics of Reports to VAERS After mRNA-Based COVID-19 Vaccination That Met the CDC’s Case Definition for Myocarditis Between December 14, 2020, and August 31, 2021

 

Reference:

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2788346

https://expose-news.com/2024/02/10/cdc-heart-disease-risk-skyrockets-post-covid-vaccination/

 

 

 

NultaTačka

 442 total views,  8 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »