“Narodni heroj” iz Italije: Brusilicom siječe stubove sa saobraćajnim kamerama (VIDEO)

“Narodni heroj” iz Italije: Brusilicom siječe stubove sa saobraćajnim kamerama (VIDEO)

Nepoznati muškarac krenuo je u nesvakidašnji pohod pa brusilicom u Italiji seče stubove sa saobraćajnim kamerama. Ima i pomoćnika.

Tako je čak postao neka vrsta narodnog heroja u Italiji, javlja BBC.

On je, poput junaka DC-ja ili Marvela, dobio ime Fleksimen i iza njega je već 15 napada na kamere na severoistoku zemlje. Anonimni vandal postao je hit na društvenim mrežama. Plakati Fleksimena pojavili su se širom Italije, a njegove ilustracije prisutne su i u stripovima.

Na mestu jednog od svojih poslednjih napada anonimni osvetnik ostavio je rukom napisanu poruku: “Fleksimen dolazi.”

Međutim, privukao je i pažnju policije. Zločini se smatraju toliko važnim da su slučaj Fleksimen preuzeli karabinjeri, koji se obično fokusiraju na progon mafijaša i terorista.

U regiji Verbano priveden je 50-godišnji građevinski radnik koji bi mogao biti povezan s ovim slučajem, izveštava “Corriere Della Sera”.

Kampanja možda odražava bes javnosti zbog širenja kamera za kontrolu brzine, ali smrtnost na putevima u Italiji veća je nego u mnogim drugim evropskim zemljama.

Isključeni radari za kontrolu brzine za sada se neće vraćati.

Italija ima najveći broj kamera za kontrolu brzine u Evropi. Njihov broj procenjuje se na više od 8.000. To je dvostruko više nego u Britaniji i Nemačkoj, koje imaju 4.000 odnosno 3.800 kamera.

NultaTačka

 692 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »