Legendarni Ferrari F40 u novom izdanju izgleda fantastično

Legendarni Ferrari F40 u novom izdanju izgleda fantastično

USPRKOS drastičnom napretku autoindustrije malo koji automobil je u povijesti bio toliko omiljen koliko ovaj Ferrari. Nasljednik bi doista morao biti nešto posebno.

 

 

 

 

 

Kad je automobil 1987. godine predstavljen povodom 40. rođendana kompanije, Enzo Ferrari ga je mogao potpuno suvereno predstaviti kao najjači, najbrži i najskuplji model u povijesti tvrtke, ali vjerojatno ni on nije mogao vjerovati da će steći toliko poseban status. Plakat F40 krasio je svaku mušku dječju sobu, no samo rijetki su na koncu imali prilike sjesti u njega. A kamoli ga provozati.

 

 

 

Prvi serijski auto s karoserijskim dijelovima izrađenim od kompozitnih materijala bio je, pogađate, upravo F40. Svih 11 dijelova kreirao je Pininfarina, a konačna naklada do 1992. godine iznosila je 1300 primjeraka, trostruko više od planiranog.

 

 

 

A to je tek djelić onog što je F40 odnio u povijest automobilizma. Stoga je sasvim jasno kako bi nasljednik morao biti doista poseban. Na priloženim renderima možete vidjeti kako ga je u duhu današnjeg Ferrarijevog dizajna zamislio Samir Sadikhov. Zaista si je dao truda pa je osmislio čak i monocoque te razradio interijer. Uživajte.

index auto

 2,545 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »