ZEMLJA U KOJU SVI ŽELE DA SE ODSELE ZBOG IDEALNIH USLOVA ZA RAD JE…

ZEMLJA U KOJU SVI ŽELE DA SE ODSELE ZBOG IDEALNIH USLOVA ZA RAD JE…

Podijeli

Ako želite da započnete nov život u inostranstvu, Njemačka je najbolje mjesto za nastavak karijere, navodi se u novom istraživanju.

 

Međunarodna banka HSBC objavila je listu najboljih zemalja u svetu za rad u inostranstvu, a Njemačka je na vrhu liste za “ambiciozne globalne putnike koji žele da nastave karijeru u nekoj drugoj zemlji”.

 

 

Na osnovu ankete koja je obuhvatila više od 22 hiljade međunarodnih radnika, ambicija u karijeri je glavni razlog kog se ljudi sele u inostranstvo. Njemačka je tako prvi put pobijedila Švedsku.

 

 

Ne samo što 65 posto ispitanika ocjenuje da je u pitanju najproduktivnija zemlja za rad, već 70 posto njih smatra da im je ravnoteža između poslovnog i privatnog života daleko bolja u Njemačkoj. Pošto neke kompanije čak zabranjuju svojim zaposlenim da čitaju e-mailove preko vikenda, Njemačka postaje druga najbolja radna kultura na svijetu koja se nalazi tik iza Švedske, navodi B92.

 

Image result for deutschland eagle

Također, 73 posto ispitanika smatra da im je posao u Njemačkoj sigurniji, a 77 posto da su njihove šanse za zaradu bolje nego kod kuće.

 

 

Na trećem mjestu našla se Velika Britanija koja je postigla napredak u ravnoteži između poslovnog i privatnog života i perspektivama zarade.

 

 

 

 

 

 

hayat

 1,906 total views,  2 views today

Podijeli

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »