Zbog snijega i mraza u Brazilu CIJENE KUKURUZA ĆE DA EKSPLODIRAJU!

Zbog snijega i mraza u Brazilu CIJENE KUKURUZA ĆE DA EKSPLODIRAJU!

Gubitci usjeva usljed nepovoljnih vremenskih prilika mogu rezultirati nestašicom i stalnom inflacijom hrane zbog toga što je Brazil vodeći igrač u svetskoj proizvodnji kukuruza.

 

 

 

Reuters prenosi, pozivajući se na novi izveštaj konsultantske kuće za agrobiznis AgRural, rekao da su suša i mrazevi ove godine uništili veliki deo useva. Brazilski poljoprivrednici očekuju žetvu oko 51,6 miliona tona kukuruza, što je 19 miliona manje u odnosu na prošlu sezonu od 70,5 miliona.

 

 

 

Drugi brazilski kukuruzni usev, zasađen nakon žetve soje, najveći je brazilski rod u zemlji i čini oko tri četvrtine proizvodnje u datoj godini. Brazil, treći svetski proizvođač, konkurent SAD -u na azijskim tržištima.

“Neuspeh useva kukuruza 2021., zasađen sa velikim zakašnjenjem zbog kasnije berbe soje, bio je rezultat nedostatka kiše u većini proizvodnih područja u aprilu i maju”, rekao je AgRural. “Mraz koji je počeo krajem juna i trajao je do sada smanjio je prinose i uzrokovao probleme u kvalitetu.”

 

 

 

 

 

 

 

Cene kukuruza mogu ostati povišene zbog izgleda za turobni drugi prinos kukuruza u Brazilu, zajedno sa zabrinutošću zbog suše u američkom pojasu gde se gaji kukuruza.

Osim kukuruza, agrumi, kafa i šećerna trska u Brazilu su takođe pod velikim uticajem nepovoljnih vremenskih uslova.

Zbog nepovoljnih vremenskih uslova širom sveta, koji izazivaju pustoš na poljoprivrednim zemljištima, verovatnoća da će se inflacija hrane uskoro smanjiti je mala.

 

 

 

 

nultatacka.rs

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »