Privatne firme u državi Njujork trebale bi zatražiti od kupaca dokaz o vakcinaciji ! Ovo predlaže bolesni guverner Andrew Cuomo

Privatne firme u državi Njujork trebale bi zatražiti od kupaca dokaz o vakcinaciji ! Ovo predlaže bolesni guverner Andrew Cuomo

Privatna preduzeća u državi Njujork trebala bi zatražiti od kupaca, klijenata dokaz o vakcinaciji protiv novog koronavirusa kao uslov za prijem kako bi se osigurala sigurnost za sve i očuvali njihovi komercijalni interesi, izjavio je u ponedeljak guverner Andrew Cuomo. Prenosi Sputnik NY

“Pitam ih, privatne firme i predlažem im da nameste pristup samo za vakcinisane”, rekao je Cuomo na brifingu za medije. “Ako odem u bar, želim popiti piće i želim razgovarati sa osobom pored sebe, želim znati da je ta osoba pored mene vakcinisana. Verujem da je u vašem poslovnom interesu da vodite siguran posao koji je samo za vakcinisane.”

Cuomo je to rekao zbog toga što se broj dnevnih slučajeva u Njujorku povećao za četiri puta, više od 2.000 u poslednjih mesec dana zbog kako navode mnogo zaraznije Delta varijante koronavirusa.

 

 

 

Sexuelle Belästigung: Joe Biden wendet sich von Andrew Cuomo ab

 

 

Skoro pet miliona njujorčana primilo je najmanje jednu dozu vakcine protiv koronavirusa, ali se brzina inokulacije usporila. Prema gradskim podacima, dva miliona odraslih njujorčana još nije vakcinisano.

Čak i pre Cuomo-vog poziva, neke kompanije koje rade u Njujorku, državnom poslovnom centru broj jedan, već su tražile od kupaca i njihovih zaposlenih dokaz o vakcinaciji kako bi se smanjilo širenje virusa. Disney je u petak rekao da zahteva od svih zaposlenih po satu koji nisu plaćeni u sindikatu u Sjedinjenim Državama da budu do kraja septembra potpuno vakcinisani protiv koronavirusa.

Cuomo je naveo Radio Citi Music Hall kao još jedan primer ustanove koja je to učinila „pre nekoliko meseci“, rekavši da je ponovo otvorena „ samo vakcinisani i sve ulaznice su rasprodate“.

Sportske arene su takođe zauzele 90 posto tražeći za ulazak dokaz o vakcini, dodao je.

Cuomo je posebno naložio zaposlenima njujorške Metropoliten transportne uprave i uprave luka, koji upravljaju državnim vozovima, autobusima i trajektnim službama, da se vakcinišu do praznika rada(Labor Day) ili da se suoče sa nedeljnim testiranjem. Prošle nedelje napravio je sličnu naredbu za zaposlene u državnoj bolnici.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

Nulta Tačka/SputnikNY

Pisao Elena Čakar

 1,597 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »