VIDEO: POGLEDAJTE Tuču UKRAJINSKOG I RUSKOG predstavnika na sastanku za ekonomsku saradnju u Turskoj (VIDEO)

VIDEO: POGLEDAJTE Tuču UKRAJINSKOG I RUSKOG predstavnika na sastanku za ekonomsku saradnju u Turskoj (VIDEO)

Ukrajinski diplomatski zvaničnik je u četvrtak objavio snimak sebe kako udara ruskog zvaničnika . U retkim trenucima gde suparničke delegacije prisustvuju zajedno došlo je do tuče.

Oleksandar Marikovski je objavio video koji je od tada postao viralan. Na njemu se vidi tuča oko isticanja ukrajinske zastave u hodniku zgrade parlamenta u Ankari. „Ukrajinski delegat udario je ruskog delegata pesnicom u lice tokom sastanka crnomorskih država nakon što mu je ukradena ukrajinska zastava.

Tenzije su već bile visoke na skupštini Organizacije crnomorske ekonomske saradnje (BSEC), s obzirom da su ranije tog dana ukrajinski delegati organizovali protest u pokušaju da poremete obraćanje ruskog delegata kolegama predstavnicima.

Video snimak tog prethodnog incidenta pokazao je haos koji je izbio na skupštinskom spratu dok su obezbeđenje obuzdavalo ukrajinske zvaničnike i pokušavalo da uvede red.

WATCH | Ukrainian MP punches Russian official in Turkey. Here's what  happened - World News

Zemlja domaćin Turska osudila je te scene, dok je šef parlamenta Mustafa Sentop izrekao čvrst ukor. „Osuđujem ovo ponašanje koje narušava mirno okruženje koje Turska pokušava da uspostavi“, rekao je on.

S obzirom da je Rusija na mnogim međunarodnim mestima bila izolovana i u suštini ‘deplatformisana’ – donekle je retko da ukrajinski i ruski zvaničnici ovih dana dođu u direktan kontakt. Turska je, međutim, bila spremnija da pokuša da spoji dve strane, takođe dok pokušava da spase dogovor o žitu koji podržavaju UN.

NultaTačka/ZeroHedge

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »