AUSTRALIJA: pokrenuta je kolektivna tužba zbog nuspojava izazvanih vakcinom za kOVID!

AUSTRALIJA:  pokrenuta je kolektivna tužba zbog nuspojava izazvanih vakcinom za kOVID!

Dok izveštaji o povredama od vakcina ulaze u globalne medije, jedan australijski lekar vodi novu grupnu tužbu protiv savezne vlade i ključnih medicinskih ličnosti.

Kvinslendska lekarka dr Melisa MekKen podnela je tužbu Federalnom sudu Australije u ime 500 oštećenih.

Akcija je usmerena na saveznu vladu, dr Brendana Marfija, glavnog medicinskog službenika, i prof. Džona Skerita, javno lice Uprave za terapijsku robu – državnog regulatornog tela za lekove.

 

„U tužbi se tvrdi da Uprava za terapijsku robu [TGA] nije ispunila svoju dužnost da pravilno reguliše vakcine protiv COVID-19, što je rezultiralo znatnom štetom i štetom za Australijance“, rekla je Natali Strijland iz NR Barbi Solicitor u saopštenju.

Glavni cilj tvrdnje je da su vladine akcije u promovisanju upotrebe vakcina protiv COVID-19 bile „nemarne ili pogrešne“ i da su rezultirale ličnim povredama, medicinskim troškovima i ekonomskim gubicima za podnosioce zahteva.

„Tužba se sada zasniva na tome da je vlada, u stvari, postupila nemarno u odobravanju vakcina, a takođe i tako što ih nije povukla nakon odobrenja na osnovu poznatih dokaza“, rekla je Strijland.

 

„Pozivaju se Australci koji su doživeli ozbiljan neželjeni događaj nakon vakcinacije protiv COVID-19 da istupe i registruju se za ovu grupnu tužbu“.

Liberalni senator Gerard Rennick—glasni kritičar obavezne vakcinacije—pozdravio je akciju.

„Hvala dr Melisi Mekan i advokatima koji su se borili da pomognu onima koji su pogođeni i koji još uvek pate“, napisao je on u onlajn izjavi.

„U najmanju ruku je razočaravajuće što ljudi ne dobijaju nadoknadu ili ne dobijaju zdravstvenu negu koja im je sada potrebna zbog ovih eksperimentalnih vakcina koje, kao što sada znamo, nikada nisu bile dizajnirane da budu bezbedne ili efikasne“.

 

 

 

Isplate za povrede od vakcine su u toku

Australijska vlada vodi šemu kompenzacije za povrede od vakcine koja je do sada isplatila preko 7,3 miliona dolara za 137 podnosilaca zahteva. Primila je 3.501 prijavu i napreduje sa 2.263, prema podacima koje je dobio news.com.au.

Odeljenje za socijalne usluge je ranije procenilo da bi vlada mogla da bude odgovorna za isplatu od 77 miliona dolara.

Advokati koji pomažu pacijentima primetili su izazove sa navigacijom kroz šemu.

„Imali smo nešto manje od 350 upita o negativnim ishodima, i oni su bili izuzetno raznoliki, ali većina njih ima stanje koje ima neki stalni uticaj. Čini se da se mnogi ne uklapaju u kriterijume šest kategorija“, rekla je ranije za Epoch Times advokat za lične povrede Kler Ivs.

U međuvremenu, kao odgovor na grupnu tužbu, australijsko ministarstvo zdravlja je reklo: „Odeljenje je svesno da je danas u Saveznom sudu Australije pokrenut postupak od strane podnosilaca predstavki koje zastupa NR Barbi Solicitor Pty Ltd. Pošto je stvar pred sudom, neprimereno je dalje komentarisati“.

 

 

 

Povrede od vakcine više nisu tabu tema

Od kraja prošle godine, povrede od vakcine su sve više priznate.

Ranije su zdravstvene vlasti osuđivale medicinske stručnjake koji su dovodili u pitanje efikasnost vakcina — deo šireg napora da se podstakne primena vakcine.

U decembru 2022. godine, bivša poslanica dr Kerin Felps i njen partner otkrili su da su pretrpeli ozbiljne povrede od vakcine protiv COVID-19 i sugerisali da je stvarni broj neželjenih događaja povezanih sa vakcinom daleko veći od onoga što pokazuju zvanični podaci.

„U mom slučaju, povreda je rezultirala disautonomijom sa povremenim groznicama i kardiovaskularnim implikacijama, uključujući nedostatak vazduha, neodgovarajuću sinusnu tahikardiju i fluktuacije krvnog pritiska“, napisala je ona u podnesku Parlamentu.

Neki lekari nastavljaju da se bore da budu vraćeni u svoju profesiju nakon što su izbačeni zbog toga što su govorili protiv vakcine ili naloga za vakcinaciju.

U avgustu 2022. godine, Australijska agencija za regulaciju zdravstvenih radnika suspendovala je registraciju lekara Vilijam Beja u Severnom Brizbejnu nakon što je prekinuo konferenciju nacionalnog australijskog medicinskog udruženja krajem jula i rekao učesnicima da prestanu da primoravaju ljude na vakcine.

 

 

 

Nulta Tačka/ZeroHedge

 620 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »