Veoma veseli amerikanci! Nova anketa pokazuje da je više od trećine amerikanaca spremno da rizikuje nuklearni rat zbog Ukrajine

Veoma veseli amerikanci! Nova anketa pokazuje da je više od trećine amerikanaca spremno da rizikuje nuklearni rat zbog Ukrajine

Istraživačka anketa Pew objavljena u utorak pokazala je da, iako samo oko polovina Amerikanaca smatra da je sukob u Ukrajini pretnja američkim interesima, više od trećine bi podržalo američku intervenciju, čak i ako bi amerika time rizikovala potpuni nuklearni rat s Rusijom.

Prema anketi, 62 posto Amerikanaca reklo je da bi se protivilo „otpočinjanju vojne akcije čak i ako to dovodi do mogućeg nuklearnog sukoba s Rusijom“.ž

Međutim, 35% je reklo da bi i u tom slučaju i dalje podržavalo vojnu akciju. Rezultati su bili gotovo jednaki na obe strane, sa 36% republikanaca i 35% demokrata spremnih da rizikuju atomski rat.

NAJNOVIJI PODKAST! MARIO ZNA I DR ALEKSANDAR LJUBIĆ! OTKRIVENA MEDICINSKA SEKTA

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, kao i američki poslanici iz obe strane, pozvali su SAD i NATO da implementiraju „zonu zabranjenog leta“ iznad Ukrajine. Takav potez bi doveo do toga da se snage NATO-a obavežu na obaranje ruskih aviona iznad Ukrajine, a Moskva bi ga verovatno smatrala ratnim činom.

Kritičari takve odluke kažu da bi „zona zabranjenog leta“ mogla brzo eskalirati u nuklearni sukob.

Uprkos značajnoj dvostranačkoj podršci vojnoj intervenciji, samo 51% republikanaca i 50% demokrata smatra sukob „velikom pretnjom“ interesima SAD.

Anketa je našla mnogo širu podršku trenutnom pravcu delovanja predsednika Džoa Bajdena po pitanju Ukrajine. 85% podržava ekonomske sankcije, koje je Bajden već uveo Rusiji, dok 77% podržava raspoređivanje američkih trupa u državama članicama NATO-a u istočnoj Evropi, što je Bajden već učinio.

Republikanci i demokrate su gotovo jednaki u svojoj podršci za obe ove politike.

Veseli amerikanci! Najnovija anketa pokazuje da je više od trećine amerikanaca spremno da rizikuje nuklearni rat zbog Ukrajine

Jedina značajna stranačka podela pojavljuje se po pitanju prihvatanja ukrajinskih izbeglica u SAD. 80% demokrata i 57% republikanaca je za prihvatanje „hiljada“ Ukrajinaca koji su pobegli u SAD.

Demokrate se obično zalažu za popuštanje zakona o imigraciji u SAD-u, a anketa Rasmussena u februaru pokazala je da “67% samoopisanih ‘liberala’” smatra da je odbrana ukrajinskih granica važnija od granica SAD-a.

NultaTačka

 1,790 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »