Austrija namjerno izluđuje ljude – obaveza nošenja maski vraća se samo dvije sedmice nakon ukidanja

Austrija namjerno izluđuje ljude – obaveza nošenja maski vraća se samo dvije sedmice nakon ukidanja

Kaos u koji se Austrija pretvorila, teško je opisati. Zemlja koja je u 3 mjeseca promijenila 3 premijera, i koja je uvela obavezno cijepljenje, i onda u zadnji čas odustala od njega. Sad je promijenila i ministra zdravstva, nakon što je bivši odustao zbog prijetnji koje je primao, i čini se da je novi ministar stroži, te se sad vraćaju ukinute mjere nakon samo 2 tjedna.

Nedavno ukinut, besmisleni zahtjevi za maskom FFP2 u zatvorenom prostoru sada se ponovno trebaju uvesti. Ovo će u petak na tiskovnoj konferenciji objaviti novi ministar zdravstva Johannes Rauch (Zeleni). Čini se kao da su odgovorni konačno izgubili svaki djelić preostalog razuma.

Sloboda disanja ne bi trebala dugo trajati, jer će tek skinute koprene s lica uskoro morati ponovno biti privezane u zatvorenom prostoru. Ovog petka u 18 sati održat će se konferencija za novinare, a bit će najavljeno vraćanje zahtjeva za maskom u zatvorenom prostoru. “Opuštanje” je stupilo na snagu 5. ožujka, pa bi se manje od dva tjedna kasnije sada ponovno trebalo poništiti.

 

 

 

 

S ponovnim uvođenjem zahtjeva za maskom FFP2 u zatvorenom prostoru, omražene krpe moraju se ponovno nositi u ugostiteljstvu i u cijelom trgovačkom sektoru. Model je ovdje Beč. Dakle, trebala bi vrijediti ista pravila o maski kao i trenutno u Beču. I gradonačelnik SPÖ-a Michael Ludwig i njegov crveni gradski vijećnik za zdravstvo Peter Hacker više puta su pozivali saveznu vladu da slijedi bečki put. Navodno je vicekancelar Werner Kogler (Zeleni) pozvao ministra zdravstva na to, izvještavaju dnevne novine. Rauch je izazvao negodovanje mnogih zelenih simpatizera. Oni su se izjasnili za još strože mjere.

 

 

 

Zeleni ministar zdravlja Johannes Rauch, “stručnjaci” i državni predstavnici trebali bi biti uključeni u konzultacije o detaljima, izvještavaju vladi lojalni mediji. Rauch ga želi provjeriti do trenutka kada će zahtjev za maskom stupiti na snagu. Ali mi već znamo ono što ministar ne zna: maske su besmilene! Barem nemaju pozitivan učinak na zdravlje ljudi koji ga moraju nositi. I to satima, ako mislite na nesretne zaposlenike u trgovinama, primjerice. Za sada nema informacija hoće li školska djeca ponovno biti podvrgnuta cijelom spektru torture s maskama i hoće li ih morati nositi na svom mjestu.

U svakom slučaju, pritisak za ponovno uvođenje torture maskom dolazi s nekoliko strana: Osim GECKO-a, zahtjev za maskom FFP2 traži i semaforska komisija. Osim toga, također bi trebao postojati veliki pritisak nekih saveznih država ÖVP-a. Na primjer, guvernerica Donje Austrije Johanna Mikl-Leitner (ÖVP) izjasnila se u prilog nacionalnog propisa. LH Gornja Austrija, Thomas Stelzer, također je “otvoren i spreman razgovarati” o zahtjevu za maskom: “Ali to mora biti jednoobrazno regulirano u cijeloj zemlji”, rekao je.

Ovaj petak je i GECKO susret. Čini se da postoji rizik od ostavke članova. Čini se da ionako nekoliko “popuštanja” smeta nekim “stručnjacima”, jer su mnogi kritizirali kraj zahtjeva za maskom.

 

 

 

IZVOR: wochenblick.at

 1,557 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »