Veliki horoskop za decembar!

Veliki horoskop za decembar!

 

 

 

Konačno da predahnemo! Decembar će biti jedan od najslađih, najsretnijih mjeseci 2019. godine. Ovaj mjesec ima gotovo sve, uključujući pomračenje Sunca (bez brige, ovo pomračenje će biti veoma pozitivno  za sve znakove), prelazak Jupitera, planete sreće, u novi znak i vrlo rijedak, slavni aspekt 15. decembra.

 

 

 

 

Ovan

Prvi pokazatelj da će vaša profesionalna sreća iznenada zablistati stići će 15. decembra, kada će Uran, planeta iznenađenja posegnuti za dobrotvornim Jupiterom u vašoj desetoj kući slave i časti. Uran se nalazi u zoni prihoda, tako da, ne samo da ćete čuti dobre vijesti o vašem rastućem profesionalnom statusu i uticaju, već će vas takođe iznenaditi kompenzacija koja može stići sa novim poslom ili zadatkom, a najbolje od svega je da će ovaj prihod doći potpuno iznenada. Ovog mjeseca, 02. decembra Jupiter ulazi u Jarca i tu će ostati do 19. decembra, 2020. godine i biće odgovoran za većinu sreće na poslovnom planu u narednoj godini, Jupiter će vam obezbjediti nagrade na poslovnom polju o kojima ste mogli samo da sanjate.

Pored toga, ostale planete se polako redaju u istom dijelu vašeg horoskopa – u desetoj kući – kući profesionalog napretka – uključujući Pluton i Saturn. Sve što vam je potrebno je Sunce i mladi mjesec kako bi se oslobodile poslastice koje ove planete imaju za vas. 25. decembra ćete imati savršen mlad mjesec koji će pomoći da se sve ovo dogodi. A biće to prvi i jedini put ove godine.

Mlad mjesec koji bi trebalo da stigne 25. decembra nije običan mladi mjesec, već i moćno pomračenje Sunca, čineći ga time tri puta jačim od običnog mladog mjeseca. Trebalo bi da odmah osjetite njegovu težinu i blagotvorno dejstvo. Ovaj prekrasini mladi mjesec donijeće vam nagradu ili priliku za karijeru, za nešto što veoma želite da se dogodi, jer će vam otvoriti vrata koja će dozvoliti da napravite veće ime za sebe. Sve će planete biti na mjestu tokom sedmice između 25. decembra i 1. januara, tako da bi se moglo ispostaviti da će ta sedmica bit najvažnija za vašu karijeru u zadnjih deset godina.

Pomračenje Sunca 25. decembra postaviće ton onoga što dolazi, posebno u prvoj polovini januara. Stavite šampanjac da se hladi, jer ćete imati razlog za slavlje.

Mars će se sastati sa Neptunom 13. decembra, što ukazuje na dan kada je moguće da vidite profit koji je vezan za kreativni projekat. 19. decembra Mars će doći u kontakt sa Saturnom, što će vam pomoći da izgradite snažan osjećaj finansijske sigurnosti. 22. decembra Mars će biti u razgovoru sa Plutonom, što ukazuje na još dobrih vijesti vezanih za platu, bonus, kredite i hipoteke.

U toku mjeseca moguće je uzbudljivo putovanje zahvaljujući prijateljski nastrojenom mladom mjesecu koji se već pojavio 26. novembra. Više naznaka za putovanje moglo bi se desiti četiri dana od punog mjeseca 11. decembra. Ako imate mogućnost da se spakujete i krenete na put, učinite to, jer će putovanje biti božanstveno. Jupiter vlada vašom kućom putovanja i biće u posebno dobrom raspoloženju donoseći neočekivanu zabavu i toplinu gdje god da krenete.

U mjesecu koji ima sve, moguće je da ćete upoznati ljubav života na najsrećniji dan u godini, petak 27. decembar, kada će Jupiter biti u savršeno preciznoj ravni sa Suncem. (Ovo se  uopšte neće dogoditi u 2020. godini, ali hoće 28. januara 2021. godine, ali u potpuno drugom znaku). Sunce je vladar vašeg ljubavnog života izađite i budite među ljudima. Moguće je da ćete imati osjećanja za nekoga ko radi sa vama i ko je na visokoj poziciji, a koga ste upoznali kroz posao. Ili ćete putovati sa partnerom i zbližiti se još više. Ako putujete sa prijateljem ili prijateljicom može se desiti da upoznate nekoga posebnog, a ko je iz vašeg grada. Poenta je u tome da morate izaći iz kuće kako bi se sve ovo desilo.

Ako planirate da proširite porodicu odličan period je od 20. decembra do 02. januara. Dakle ako vam se tajmig čini dobar pokušajte, ovo je veoma poseban mjesec.

Doček Nove godine mogao bi biti privatan, samo za vas dvoje, ili možda možete otići na zabavu ili restoran sa romantičnom atmosferom. Bilo kako bilo dragi Ovnovi ovo je definitivno vaš mjesec!

Bik

Uzbudljive vijesti o putu u inostranstvo će vas učiniti srećnijim, nego što ste bili godinama. Kruna blistavih zvijezda postaviće se u Jarcu – božanstveno harmoničnom zemljanom znaku koji je predivno orijentisan prema vašem Suncu u Biku – čineći bilo koje putovanje ovaj mjesec posebnim i nezaboravnim. Moguće su takođe uzbudljive vijesti vezane za izdavački, digitalni ili akademski poduhvat. Stižu vam razne dobre vijesti u ovom izvanrednom mjesecu. Uran u Biku šalje dobre želje Jupiteru zaduženom za dobru sreću, nevjerovatano rijedak događaj, i to će se dogoditi 15. decembra. Vijesti koje vam stižu najvjerovatnije će biti  neočekivane i radosne. Uran i Jupiter komuniciraju veoma rijetko, a kada se to desi, ne šalju uvijek tako besprijekorno snažne i podržavajuće vibracije.

Možete da očekujete prodor kada su u pitanju putovanja u insotranstvo, međunarodni odnosi, imigracija ili pitanja vezana za pasoš, vizu ili zelenu kartu. Ili umjesto toga možda ćete imati sreće na projektima koji uključuju izdavanje ili emitovanje na radiju ili televizii, pravnim pitanjima. Budite u pripravnosti 15. decembra ili veoma blizu tog datuma.

Ovaj mjesec imamo pomračenje Sunca, veoma snažan mladi mjesec, 25. decembra (ili 26. decembra, zavisi od vremenske zone) i baca svjetlo na sve ranije navedene oblasti. To pomračenje će otvoriti novi put u zadnjoj sedmici decembra, staza koja je bila zatvorena i nemoguća za ulaz, a sada se vrata te staze otvaraju širom za vas. Osjetićete nalet događaja i uzbuđenja, a stvar o kojoj ćete razmišljati raširiće se kao divna lirska pesma kroz većinu januara. Cijela nova 2020. godina će takođe naglasiti ove teme, ali ovaj mjesec i januar biće izvanredni.

 

 

 

 

 

Ovaj mjesec će biti zaista poseban, jer dolazi 27. decembar – najsretniji dan u godini, kada će se Sunce pridružiti radosnom Jupiteru. Ako planirate da proslavite praznike u inostranstvu imaćete odlično iskustvo, ako taj dan potpisujete ugovor ili lansirate novi proizvd, profit će biti značajan i biće viši nego što ste mogli da zamislite.

Što se tiče polja romantike, oni koji su u vezi imaće prednost, jer se Mars nalazi u polju braka. Neki Bikovi će se zaručiti, a nekima je moguć brak u ovom odličnom periodu. Ako ste već u braku nađite način da proslavite vašu ljubav. Takođe ove pozitivne vbracije možete iskoristiti za neobično uspješnu poslovnu saradnju.

Sami ste i tražite ljubav? Venera u Jarcu istaknuće vaš šarm u pravo vrijeme – vrijeme pretprazničnih zabava. Vikend 07. i 08 decembra će biti veoma poseban, jer će Venera i Neptun slati posebo glamurozne vibracije.

Sljedeći mjesec, kada Venaera uđe u Ribe od 13. januara do 07. februara 2020. godine ponovo će vas posjetiti anđeli ljubavi, i svaki od njih će vam pomalo pomoći. Kao što vidite, toliko je toga čemu se možete radovati, dok ispraćate staru i pozdravljate Novu godinu.

 

 

 

 

 

Blizanci

 

 

Ovaj mjesec vam može donjeti veliku finansijsku dobrobit, da ćete se zapitati da li sanjate. Kako se približava kraj decembra, vijesti o novcu će postajati sve bolje i bolje za vašu finansijsku situaciju.

Uskoro ćete morati odlučiti kako najbolje da upravljate prilivom finansija, vjerovatno ćete potražiti pomoć od iskusnog finansijskog savjetnika. Sjajne finansijske prilike ovog mjeseca i u 2020. godini dešavaće se zbog rijetkog ulaska Jupitera u znak Jarca 02. decembra, prvi put nakon 12 godina. Ova sretna planeta ostaće sa vama tokom 2020. sve do kraja godine 19. decembra 2020 godine.

 

 

 

 

Budući da su novčani izgledi veoma optimistični moguće su poreske olakšice. Ako ste razmišljali da uštedite nešto ili da napišete oporuku, ovo je idealan period da organizujete papirologiju. Učinite to sad dok ste motivisani, jer uskoro ćete postati veoma zauzeti karijerom.

Povjerljiv sastanak bi mogao završiti sa nevjerovatno povoljnom ponudom 15. decembra (plus, minus dva dana), podižući raspoloženje i pokazati vam, da je vaše vrijeme konačno stiglo. Ovaj finansijski sretni period se dešava zbog saradnje Urana i Jupitera koji su u rijetkom aspektu koji se neće ponoviti do oktobra 2028. godine.

Najvažniji datum za vas ovog mjesaca biće 25. decembar kada stiže mladi mjesec – ujedno i pomračenje Sunca, i ovo pomračenje će praktično otvoriti vrata koja su bila zatvorena dugo vremana. Vidjećete kako pristiže još novca, prisjetićete se vremana kada ste prolazili kroz sušni period i pitali se kada će pasti kiša, odgovor je sada dragi Blizanci.

Stiže još dobrih vijesti. Veoma važan dan je 27. decembar – najsretniji dan 2019 godine. Moguće je da na taj dan osvojite nagradu ili da dobijete na lotu. Ne morate isprazniti bankovni račun da bi ste kupili loto tikete, ako ste sretni, sretni ste – izgleda da će novac naći put do vas krajem godine. Kupite kupon za nagradnu igru, ili ispunite loto tiket i uplatite ga 15, 25 i 27. decembra.

Što se tiče romantike, ako ste u vezi duže vrijeme, moguće je da dobijete ili poklonite dijamantski prsten ili neki drugi komad skupocjenog nakita na dan punog mjeseca 11. decembra (plus minus pet dana). Ovaj pun mjesec se fokusira na osjećanja, tako da se možete zaručiti ili vjenčati u ovom srećnom strastvenom mjesecu.

Poruka koju ćete primiti 30. decembra će vas obradovati — Merkur vaša planeta čuvar, primiće pozitvne vibracije od nepredvidivog Urana. Ovaj mjesec će biti pun neočekivanih i uzbidljivih trenutaka.

Ako niste u vezi takođe ćete imati sreće, jer je Venera u Vodoliji od 19. decembra do 13. januara 2020. godine. Ovo će dodati još magije u prazničnu sezonu baš na vrijeme da proslavite Novu godinu.

 

 

 

 

Rak

 

Stvari su se dramatično promijenile u vezi vaše veze od početka godine. U januaru ove godine, ili ste bili zabrinuti za zdravlje i dobrobit vašeg dugogodišnjeg partnera ili ste se pitali trebate li ostati zajedno, jer su stvari bile komplikovane. Ako vaš partner nije bio fokus vaše nesigurnosti, možda ste razmišljali trebate li ostati sa poslovnim partnerom ili saradnikom, jer ste razmišljali o odlasku, više nego jednom.

Međutim, u decembru stvari su se promijenile, i vaš partner, ljubavni ili poslovni, će postati izvor vaše najveće sreće. Astrologija ne navodi ime dotične osobe, tako da je nemoguće znati da li ste od početka godine ostavili jednog partnera i sada imate novog ili se vaša stara veza poboljšala. Kako bilo, najvažnije je da ste sada u boljoj poziciji i da ste sretni.

Očekuje vas veliki vikend 14 i 15. decembra, kada će Uran i Jupiter biti povezani i radiće da stvore uzbudljivo iskustvo za vas. Vrhunsko skladno poravnanje Jupitera i Urana biće izuzetno rijedak astrološki događaj, koji se neće ponoviti u narednih nekoliko decenija. Vaša veza će blistati, i vaš partner će vam vjerovatno donijeti neočekivane vijesti.

Imaćete okupljanje moćnih planeta u vašoj sedmoj kući braka i partnerskih odnosa svih vrsta, uključujući i poslovna, tako da će vam biti veoma jasna ideja udruživanja snaga sa određenim osobama. Planete u kući braka i partnerstva uključuju Pluton, Saturn, Veneru i Jupiter, i uskoro Sunce koje će im se pridružiti 21. decembra.

 

 

 

Postoje snažni pokazatelji da će vas posao koji sada obavljate voditi do uspona na poziciju velike moći, uticaja i odgovornosti. Sve što vam je potrebno je da pomračenje otključa ovu planetarnu energiju, a ona dolazi sa mladim mjesecom u Jarcu na četvrtom stepenu 25. decembra.

Pomračenja su glavni inicijatori promjene koju ste vjerovatno primjetili u nekoj od prethodnih pomračenja ove godine 05. januara, 02. jula, 16. jula i sada 25. decembra u Raku ili Jarcu, dva znaka koja dijele istu horoskopsku osovinu. To znači da ovi znakovi stoje jedan nasuprot drugome na nebu i na horoskopskom točku i kao na klackalici kreću se zajedno. Ono što se desi jednom znaku u trenutku utiče na drugi.

Prethodna pomračenja koja su nastupila ove godine bila su pomalo naporna i zahtjevala su veliko prilagođavanje, posebno ono koje je nastupilo 01. jula, koje je za neke Rakove bilo posebo teško – u nekim slučajevima i monstruozno. Pomračenje Sunca 25. decembra biće kao med i mlijeko, i Uran će biti aktivan
za vrijeme ovog pomračenja, donoseći iznenađenja sa svih strana.

Ako nemate partnera, Mars u Škorpiji biće zaposlen u vašoj petoj kući nove, prave ljubavi po prvi put u dvije godine. Mars će ostati sa vama do 03. januara osiguravajući puno poziva za izlaske. Privlačićete pažnju, pa potrošite malo novca na sebe kako bi pojačali samopouzdanje. Bićete traženi u vašoj kompaniji i industriji, tako da vam finansije neće predstavljati problem. Budite pouzdani kada budete išli na praznična druženja, to vam je šansa da nađete ljubav.

Vijest o tome koliko vam dobro ide, vjerovatno će se pojaviti u danu sa pet zvjezdica 15. decembra, kada će Uran biti u kontaktu sa Jupiterom, planetom dobre sreće, i širiće radost i optimizam na sve strane. Uran, planeta iznenađenja, iznenada će poslati snop svjetla Jupiteru, koji vlada vašim sektorom radnih obaveza i zadataka. Zna se da Jupiter donosi poklone, i to one velike, tako da su velike šanse da ćete dobiti veliki zadatak za koji ćete biti dobro plaćeni.

 

 

 

Pun mjesec u Blizancima 11. decembra biće vrijeme za odmor i podmlađivanje. Vrijeme praznika je uvijek haotično, ali ovaj pun mjesec će vam dati priliku da predahnetne i odlučite šta biste voljeli da postignete u narednoj 2020. godini. Ako imate tajnu, budite oprezni mogla bi izaći na svjetlo dana 11. decembra, za vrijeme punog mjeseca.

Krajem godine dobićete još jedan poklon od svemira, susret Sunca i Jupitera 27. decembra je najsretniji dan u godini, božanstven dan da se zakunete na vječnu ljubav romantičnom partneru ili za vašu podršku u poslovnom savezu. Najsretniji dan u godini se obično dešava jednom godišnje, ali iduće godine svemir nam
neće donjeti nijedan, zato uživajte u ovom.

 

 

 

 

Lav

 

 

 

Ovog decembra, vaši prijatelji će biti u oblacima pred sezonu praznika koja dolazi, ali ne i vi – moraćete da udarite o tlo i ostanete prizemni, jer će radni zadaci padati na vas kao pahulje snijega u decembru. Mnogo toga će se tražiti od vas, a vrsta posla koja će se zahtijevati, omogućiće vam da na impresivan način podignete svoje mjesto u oblasti kojom se bavite.

Uran, planeta iznenađenja, biće u vezi sa Jupiterom, planetom poklona i sreće, a zajedno će izgraditi direktnu vezu između vaših zadataka i rasta vaše profesionalne reputacije. Projekti koje radite ovog mjeseca neće biti obični – oni će imati „noge“ koje će vas odvesti na naprednije nivoe u vašoj karijeri. Tačka kada ćete najvjerovatnije vidjeti punu silu Urana i Jupitera kako vam djeluju na karijeru, biće od 13. do 16. decembra.

Nakon toga, dobićete još vijesti, jednako važnih – ako ne i važnijih – o pomračenju Sunca, prijateljski nastrojenom mladom mjesecu, 25. decembra, koji bi mogao donijeti zaruke ili brak.

 

 

 

Vaša kuća biće veoma prometno mjesto, tako da ćete vjerovatno ugostiti ljude. Možda ćete pozvati članove svoje porodice da prenoće kod vas, ili ćete kupovati, prodati ili iznajmiti nekretninu. Možda se selite ili radite prepravke u domu. Tada može doći do napetosti zbog isporuke novog namještaja. Dani koji će snažno favorizovati akcije vezane uz dom, biće 13. decembar – za donošenje maštovitih odluka o ukrašavanju i 19. decembar – kada će biti idealno potpisati papire za stvaranje dugoročne stabilne situacije. Od 21. do 23. decembra, biće optimalno vrijeme za podnošenje zahtjeva za hipoteku ili dizanje kredita za ulaganje u kuću.

Ovaj mjesec će biti poseban i za iniciranje zdravijeg života i fitnessa. Krenite odmah nakon pomračenja 25. decembra – bez odlaganja. Što prije započnete (odnosno što bliže datumu koji padne nakon pomračenja), to je bolje, jer će vaši rezultati imati podršku pomračenja.

Ako imate problema sa zdravljem, pogledajte da li možete otići na ljekarski pregled ili imati zahvat, ako je neophodno, na najsrećniji dan u godini za rad i zdravstvo, 27. decembra. Ovo je dan kada će se Sunce sastati sa Jupiterom. Jupiter nije samo planeta sreće, već i planeta iscjeljenja. Nema garancije, ali imaćete najbolju kosmičku pomoć da se osjećate bolje.

Ako ste razmišljali o pronalaženju novog kućnog ljubimca za vašu poroducu, 27. decembar bi bio idealan datum da posjetite sklonište za životinje kako biste pronašli ono malo stvorenje koje vam odgovara.

Što se tiče romantike, moćno Sunce će uvesti toplinu u vaš ljubavni život, jer će Sunce obilaziti vaš sektor istinske ljubavi od početka mjeseca do 21. decembra. To pokazuje da ćete imati puno društvenih aktivnosti – vidjećete se sa puno ljudi, ići ćete na mnoga mjesta – ne odbijajte pozive za druženja! Položaj Sunca u horoskopu je uvijek tamo gdje ćete zasijati, a za vas, to će biti na zabavama i drugim okupljanjima.

 

 

 

 

Djevica

 

 

 

Ovaj mjesec će biti gotovo savršen. Bilo bi teško pretjerati u opisivanju koliko će decembar biti dobar mjesec za vas, jer će na svim aspektima sijati na mnogo načina. Decembar ce vam predočiti ljepotu i uzbuđenje koje će vas zadesiti u 2020. godini. Jupiter, planeta poklona i sreće, stići će u vašu kuću istinske ljubavi ovog mjeseca, 02. decembra 2019. godine, kada uđe u Jarca, i ostaće godinu dana, do 19. decembra 2020. godine. Jupiter nije posjetio vašu romantičnu kuću preko 10 godina, tako da je ovo za vas najbitnija vijest. Najvjerovatnije ćete pronaći pravu i trajnu ljubav sad ili u godini koja dolazi.

Jupiter neće biti jedina planeta na ovom području vašeg horoskopa, vašoj solarnoj petoj kući istinske ljubavi. Mnoštvo prijateljskih planeta tiho se udružilo u zemljanom znaku Jarca, sve srećno okupljene u vašoj kući istinske ljubavi. Planete Jarca lijepo se sljubljuju sa vašim znakom Djevice, jer je Jarac zemaljski znak poput vašeg. Planete koje se okupljaju u vašoj petoj kući će oživjeti vaš ljubavni život. Vi ste marljiva duša i zna se da rijetko trošite puno vremena na sebe. Ovaj mjesec će vam pokazati da uzimanje vremena za stvaranje bogatog emotivnog života donosi koristi, ostavljajući vas sretnijim i ispunjenijim, kao i produktivnijim na poslu.

Saturn trenutno gostuje u vašoj petoj kući i uskoro će započeti svoju treću i posljednju godinu zaredom na tom mjestu. Ovog mjeseca, Saturn će orbitirati oko Venere. To znači da je ljubav postala ozbiljna tema za vas, a ne nešto trivijalno i ležerno. Umorni ste od priče o potencijalnim interesima za vašu ljubavnu priču. Želite da ljubav ima dugoročne implikacije, spremni ste izgraditi ljubavni temelj svog života sa svim zamkama koje dolaze sa posvećenošču – brak, kupovina imovine, veća sigurnost, a možda i dolazak djece. Možete ostvariti ono što želite, ako pronađete način da se odvojite od računara i dozvolite sebi da saznate šta svijet ima spremno za vas.

 

 

 

Na vašu sreću, Venera će boraviti u Jarcu, izuzetno kompatibilnom znaku za vas. Venera je prvi put stigla u Jarca krajem prošlog mjeseca 25. novembra i ostaće u Jarcu do 19. decembra. Savršeno! Oduševićete se svim zabavama kojima prisustvujete tokom cijelog godišnjeg odmora.

Vaš veliki trenutak u mjesecu biće pomračenje Sunca, koje bi trebalo stići 25. decembra (ili 26. decembra, ovisno o vašoj lokaciji). Ovo će biti mladi mjesec u vašoj 5 kući istinske ljubavi. Ako ste samci, ovo pomračenje Sunca moglo bi neočekivano donijeti nekoga fascinantnog u vaš život i to će biti neko koga ćete željeti bolje upoznati. Ova osoba mogla bi postati novi predmet vašeg interesovanja, na romantičan način.

Parovi koji su u ozbiljnoj vezi će se još više zbližiti i možda zaručiti do kraja godine. Ako se nadate da ćete imati dijete uskoro, možda ćete zatrudniti u ovom periodu.

Neposredno nakon pomračenja 25. decembra dolazi najsretniji dan u godini, 27. decembar, kad će se Sunce poravnati sa Jupiterom, planetom poklona i sreće. Ovo je fantastičan dan i osjetićete sjaj kojim će ovaj dan zračiti i na dan prije, ali i na dan poslije njega. Sunce će uzeti Jupiterovu dobrotu i proširiti je daleko i široko – a to sve će se dešavati u vašoj kući istinske ljubavi.

Ta ista kuća, vaša peta kuća, dio je horoskopa koja odražava vašu kreativnost i maštu, pa je moguće da ćete slaviti novi projekat koji je tek odobren. Kad god je Jupiter uključen, obično slijedi dobra finansijska nadoknada.

Iako ćete ovog mjeseca sigurno malo usporiti na poslu, vaša karijera će i dalje pokazivati pozitivne i živopisne znakove života. Ranije u mjesecu, na ili blizu punog mjeseca 11. decembra, mogli biste zaslužiti važno unapređenje, ponudu za novu poziciju ili ćete biti nagrađeni za dosadašnji trud i rad. Obratite pažnju na ključni razvoj u vašoj karijeri koji će se desiti neočekivano, a vijest o njemu ćete sa radošću podijeliti sa svojim prijateljima.

 

 

 

 

Vaga

 

 

 

Jedan od užitaka u životu je dom koji nudi dovoljno prostora, u sigurnom naselju, blizu vašeg posla i koji nudi usluge u blizini, poput supermarketa, dobre škole, igrališta i svih ostalih svakodnevnih stvari koje su vam potrebne. Ako prostor ima prelijep raspored, puno svjetlosti, čist je, u dobrom stanju i pruža pogled, to je još bolje. Sve ove želje možete imati po cijeni koju možete sebi da priuštite, ako potražite nakon 02. decembra, jer će Jupter, planeta sreće, ući u vaš sektor doma i porodice, prvi put nakon više od decenije i ostaće tamo 12 mjeseci, do 19. decembra 2020. godine.

Ne pristajte na ništa manje od vašeg idealnog prostora. Ponekad morate tražiti malo duže, ali s vašim aspektima bilo bi sramota pristati na stan ili kuću koja je manje od upravo onoga čemu ste se nadali. Čekali ste deceniju za ovu divnu prednost koja se odnosi na nekretnine. Zaista, kao Vaga, imate najbolje aspekte od bilo kojeg znaka. Zatim, imate gomilu sretnih malih planeta koja se okupljaju u vašoj četvrtoj kući kako bi vam pomogle da se vaši snovi o domu ostvare. Ako biste radije boravili u svom trenutnom stanu ili kući, umjesto toga, svoj prostor možete popraviti uz pomoć arhitekte, izvođača radova, molera i dizajnera enterijera.

Planete u vašem kućnom sektoru uključuju Jupiter (dobra sreća), Veneru (ljepota), Saturn (stabilnost) i Pluton (finansijska pojačanja), a Sunce će (fokus i autoritet) stići u trećoj sedmici decembra. Venera je vaš vladar i ostaće u vašem kućnom sektoru do 19. decembra – ovo je značajno, jer govori koliko ćete biti odlučni u tome da stvari ostvarite kako ste zacrtali. Sve što će vam trebati je moćan mladi mjesec (prilika).

I pogodite šta? Imaćete mladi mjesec koji će stići 25. ili 26. decembra (ovisno o vašoj lokaciji). Taj će mladi mjesec biti i pomračenje Sunca, daleko snažniji od normalnog mladog mjeseca i smatraće se glavnim pokretačem promjena i mogućnosti. Ovo je jako moćno! Moći ćete pronaći novi uzbudljiv prostor u kojem ćete ostati dugo vremena, ako budete tražili u posljednjoj sedmici decembra i prvoj sedmici januara.

Ako želite ostati u svom sadašnjem prostoru, možete nazvati izvođače radova, dizajnere enterijera ili ljude za održavanje i popravku – ili kupiti novi namještaj. Ako biste radije usmjerili ovu priliku da pomognete nekom članu porodice, možete i dobiti veliko zadovoljstvo od pomoći koju pružate voljenim osobama. Bićete i u redu za izvanrednu podršku porodice.

Jupiter će se 27. decembra poravnati sa Suncem, formirajući najsretniji dan u godini, nešto što se neće ponoviti do 28. januara 2021. godine, trinaest mjeseci od sada. Ovo nagovještava da kada postoji prilika, morate biti odlučni i spremni djelovati na onome što se nudi.

 

 

 

Ovaj mjesec će za vas biti mjesec velike potrošnje, ne samo zbog praznika, već i zbog toga što se Mars kreće kroz vašu drugu kuću ostvarenog dohotka i uštede. Čini se da se većina vašeg trošenja usmjerava na dom i porodicu, tako da ćete dobiti puno zadovoljstva od svojih troškova.

Nemojte biti pretjerano zabrinuti zbog porasta potrošnje. Promjene životnog stila poput selidbe, kupovine, prodaje ili najma imovine ili obnove, popravljanja ili ukrašavanja, često zahtijevaju znatne troškove. Novčana naknada koju želite da dobijete, biće vam odobrena, ako aplicirate na vrijeme. Dobra vijest trebala bi stići tokom nekoliko dana koji okružuju nedjelju, 15. decembar. Jupiter i Uran, planeta iznenađenja, će biti sinhronizovani, zato nemojte biti uznemireni. Ako popunite svu papirologiju prije ovog datuma, trebali biste dobiti odobrenje prije nego što ste planirali i to sa atraktivnom kamatnom stopom.

Možete računati i na to da ćete imati snažnu podršku porodice u vezi sa ciljevima vezanim za kuće, pa ako vam je potreban zajam ili izravan poklon u gotovini, tražite ovog mjeseca finansijsku pomoć od roditelja. Ako vam majka ili otac nikada prije nisu dali novac, možda će vam ga dati sada, jer vaš horoskop pokazuje da je to vrlo moguće.

Venera u Vodoliji dobro će se brinuti za vas od 19. decembra do 13. januara, osiguravajući vam da imate toplu i srećnu prazničnu sezonu. Život vam je dobar – odličan razlog da proslavite nadolazeću Novu godinu.

 

 

 

Škorpija

 

 

 

 

02. decembra se na nebu dešavaju velike vijesti. Jupiter, planeta poklona i sreće, seli se u Jarca prvi put nakon 2008. godine, gdje će ostati godinu dana, do 19. decembra 2020. godine. Područje vašeg horoskopa koje će Jupiter posjetiti šireći pozitivnu energiju, će biti vaša treća kuća komunikacije. To narednu godinu čini izvrsnom za pisanje, držanje govora ili sređivanje projekata. Mogli biste objaviti knjigu, stvoriti svoju aplikaciju ili početi snimati podcast, napisati scenario ili postati TV ili radio voditelj. Kao što vidite, što se tiče komunikacije, što su bolje vaše vještine, to ćete imati više uspjeha. Uvijek postoji mogućnost odlaska na kurs za pisanje, uređivanje ili bilo koje druge umjetnosti komunikacije – što bi bila dobra ideja za vas.

To isto područje vašeg horoskopa reguliše prevoz, pa ako trebate kupiti automobil, ovaj mjesec ili januar bi bilo dobro vrijeme za razgledanje automobila, jer biste mogli naići na povoljnu ponudu. Merkur je prošlog mjeseca bio retrogradan, ali krenuo je direktno 20. novembra, tako da sad imate otvoren put za kupovinu novog automobila, kao i bilo kog električnog uređaja koji možda niste imali na listi za sebe ili prijatelje i familiju.

Kada govorimo o članovima porodice, vaša sestra ili brat mogu se pojaviti mnogo istaknutiji u vašem životu nego inače, i to će biti tako tokom 2020. godine. Možda radite zajedno na poslovnom projektu ili želite da vam sestra pomogne oko djeteta (ili obrnuto, možda ćete vi njoj trebati pomoći) ili biste mogli pomoći članu porodice – najverovatnije roditelju.

Putovanja će sada predstavljati čestu tačku vašeg dnevnog reda, a iako nećete daleko putovati, u putovanjima ćete istinski uživati.

Na primjer, možete iznajmiti prekrasnu kuću za odmor do koje ćete voziti vikendom tokom cijele godine i smatrati da je ovo idealan način da se odmarate, kako biste se mogli svježi vratiti na posao.

 

 

 

Od sada, ako radite u prodaji, vaše najbolje klijente ćete pronaći u mjestu izvan vašeg baznog grada, do kojeg je potrebna kratka vožnja. Sastanci licem u lice biće vrlo efikasni i pomoće vam da postignete više nego ako ostanete u kontaktu samo telefonom ili e-poštom. Vjerojatno će se pojaviti nova situacija koja će zahtijevati ta česta putovanja, a uskoro ćete vidjeti razlog vaših čestih putovanja i / ili neobično jak naglasak na komunikacijskim projektima.

Ovim će se stvarima dati zeleno svjetlo pri pomračenju Sunca, 25. decembra (ili 26. decembra, ovisno o vašoj lokaciji). Neka su pomračenja teška i traže puno prilagođavanja, ali ovo pomračenje biće slatko kao šećer i pružaće vam uzbudljive mogućnosti. Ovo pomračenje je rijetkost. Za većinu će biti nosilac uzbudljivih vijesti.

Odmah nakon ovog pomračenja, dolazi najsrećniji dan u godini, 27. decembar, kada će se Sunce poravnati sa Jupiterom, planetom poklona i sreće. Sunce je prirodni vladar vaše desete kuće slave i časti, tako da će na djelu vjerojatno biti unapređenje ili ponuda za novo mjesto s više odgovornosti i moći. Izuzetno je što je Jupiter prirodni vladar vaše druge kuće zarađenog prihoda, pa će nova titula stići uz izdašnu naknadu. Kakav divan način za završetak godine!

Hoćete li imati vremena za romantiku? Bićete veoma zaposleni, ali da, uvijek možete naći vremena za romantiku. Mars će biti čitav mjesec u Škorpiji, dajući vam prisustvo i magnetizam na prazničnim zabavama. Prošli mjesec Merkur je bio retrogradan, ali ovaj mjesec biće savršen za upoznavanje nekoga novog. Ova osoba će vjerovatno imati mogućnost da dugo ostane u vašem životu i sa njom možete graditi zajednički život.

Vaš drugi uzbudljiv i svečan dan za zabavu i ljubav biće petak 13. decembar, kada će se vaš vladar Pluton uskladiti s Venerom, podstičući strasti visokog intenziteta (posebno na romantičnom putovanju za vikend).

Istog dana, 13. decembra, dodajući veliku toplinu vašem plamenu ljubavi, biće vaš sekundarni vladar Mars u komunikaciji s Neptunom, planetom bezuslovne ljubavi. Neptun se trenutno nalazi u vašoj petoj kući istinske ljubavi i pokreće nježne, ljubavne vibracije. Tranziti mjeseca će sarađivati tako što će biti u Raku, znaku vode, čineći ovaj dan – i sljedeći vikend – čistom magijom.

 

 

 

 

Strijelac

 

 

 

Dvije godine, otkad je Saturn u decembru 2017. ušao u vašu drugu kuću zarađenih primanja, naučili ste da funkcionišete sa manje prihoda. Budući da ste tako velikodušan, veseo znak, ne volite biti štedljivi. U stvari, ne volite da imate bilo kakva ograničenja u vašoj potrošnji, jer vas vaš vladar Jupiter uči da širite i uživate u životu. Ovaj slatki stav čini vas tako dražesnima. Ali, život je imao drugačije planove za vas.

Tokom protekle dvije godine, Saturn vam je dao kosmičku master diplomu u finansijama. Sada će 02. decembra doći do bogate promjene, kada će Jupiter, vaša vladajuća planeta, ući u Jarca i konačno vam donijeti finansijsko bogatstvo. Jupiter će u ovoj kući boraviti čitavu godinu, do 19. decembra 2020. godine.

Ulazak Jupitera u Jarca ovog mjeseca je samo početak, a Jupiter će odmah početi raditi, usko sarađujući s drugim planetama, kako bi vam pomogao da vidite profit i povećate prihod za naporan rad koji ste uložili tokom prethodnih godina. Što ste teže radili u to vrijeme, to će vam sada korist biti veća.

Postoje tri kritična, vrlo skladna, povoljna datuma na koja ćete gledati ovaj mjesec, a to su dani za koje se smatra da ćete vidjeti kako se vaše bogatstvo povećava.

Prvi datum biće 15. decembra kada će se Uran, planeta iznenadnih vijesti, obradovati velikodušnom Jupiteru na što skladniji mogući način. Uran orbitira u vašem sektoru radnih zadataka i obaveza i stimulisaće velikodušnog Jupitera u vašoj kući prihoda. Veoma je vjerovatno da ćete dobiti unosan novi projekat ili klijenta. Vijesti će stići iznenada, bez upozorenja, blizu 15. decembra, plus ili minus dva dana. Možda ćete imati izuzetno sretnu finsnsijsku priliku, ali morate biti dostupni, da ne bi bili negdje daleko na odmoru. Imajte na umu da se ova finansijska sreća zasniva na ostvarenom dohotku, a ne dobitku nagrade, tako da ako se kockate, ne očekujte da ćete osvojiti veliki dobitak.

Još važniji datum doći će 25. ili 26. decembra, kada će se pomračenje Sunca na mladi mjesec pojaviti u Jarcu i uskladiti se s drugim planetama koje već čekaju da pomračenje stigne u vašu drugu kuću zarađenog novca. Ovo pomračenje Sunca pomoći će vam da stvorite prihod na način koji niste vidjeli posljednjih godina. Pomračenja Sunca su mladi mjesec na steroidima, a ovo bi moglo promijeniti vaš budući put i učiniti da vidite kako novac stalno pristiže.

Ono zbog čega je ovo pomračenje Sunca toliko neobično je to, da će se Sunce i Jupiter poravnati u roku od nekoliko sati od pomračenja, stvarajući najsrećniji dan u godini. To će usklađivanje Sunca i vaše vladajuće planete Jupitera, 27. decembra, proširiti svoju svjetlost nad ovim pomračenjem. (Kad je vaš vladar uključen, to znači da ima veću težinu i značenje za vas od ostalih znakova.) Skoro sva pomračenja na mladi mjesec otvaraju novi put – u ovom slučaju, stalni, sigurni izvor prihoda sada vam se može ostvariti.

 

 

 

Zauzvrat, sada imate i zanimljiv pun mjesec 11. decembra u vašoj sedmoj kući braka (ili za zasnivanje čvrstog poslovnog partnerstva) koji bi mogao objasniti snažan naglasak na novac koji imate ovog mjeseca. Ako se vjenčate ovog mjeseca, pronašli biste načine kako da finansijski spojite svoje živote. Ako ste već u braku (ili ste u uspostavljenoj vezi i živite zajedno), možete napraviti novi cilj na kojem biste zajedno radili. Ovaj puni mesec može se koristiti i za stvaranje jakog poslovnog saveza, a baš kao i brak, poslovno partnerstvo bi zahtijevalo malo razumijevanja između partnera na koji način će se baviti novcem.

Sve u svemu, spreman je vrlo ugodan mjesec sa svim promjenama koje izgledaju vrlo dobrodošle.

 

 

 

Jarac

 

 

 

Ovo je mjesec koji ste dugo čekali, bez obzira da li ste to shvatili ili ne. Od decembra 2017. ugostili ste Saturn na svom Suncu u Jarcu i od tada vas muče izazovi sa kojima ste se mirno susreli, sa svojim karakterističnim stoičkim senzibilitetom i upornom hrabrošću. Vi ste praktična duša i ako se nešto ne možete promijeniti, našli ste način da se nosite s tim.

U skladu s tim, vi ste takođe postavljali temelje svog života za narednih 29 godina, reagujući na niz testova koje vam je Saturn postavio na put. Ništa od toga nije bilo lako, ali vi ste sazrijevali velikom brzinom. Porodica i prijatelji primijetili su vašu rastuću zrelost i pokazali veliko divljenje koliko ste dobri.

Ako vam rođendan pada u decembru, vaša najteža godina bila je 2018. Ako vam rođendan pada u prvu polovinu januara, ova prošla, 2019. godina, bila vam je najteža godina. Oni čitaoci rođeni od 10. do 19. januara imaće više predavanja od Saturna 2020. godine, ali do kraja godine, decembra 2020. godine, sa Saturnom ćete završiti za sljedeće tri decenije. Bez obzira na to kada vam pada rođendan, postupci koje sada preduzimate kako bi stabilizovali svoju budućnost formiraće stubove vašeg života. Godine 2020. Saturn će se od 20. marta do 1. jula 2020. privremeno preseliti u Vodoliju, tako da ćete za to vrijeme doći do daha, prvog koji ćete doživjeti od 19. decembra 2017. godine.

Sada, 02. decembra, svemir šalje Jupiter, planetu poklona i sreće, Jarčevima, i spremni ste započeti svoju najbolju godinu u posljednjih 12 godina, počevši od danas do kraja 19. decembra 2020. Svi poslovi koje ste obavili posljednje dvije godine, učvrstili su vaš autoritet i spremni ste primiti sve poklone, koje Jupiter ima za vas.

U ovoj godini, u kojoj ćete biti nebeski favorit od svih znakova, pružiće vam više mogućnosti i srećnih perioda u svim područjima života. Primijetićete razliku – uživajte u novom poglavlju života koje započinjete sada. Imaćete godinu ispunjenu mogućnostima za uspjeh u karijeri, uzbudljivo putovanje, dobro zdravlje i zaljubljivanje u nekoga novog ili zbližavanje sa osobom koja je već ljubav vašeg života.

Pronalazak istinske ljubavi mogao bi postati područje najvećeg dobitka u kojem ćete uživati ​​u 2020. godini.

Drevni astrolozi napisali su da će mnogi ljudi koje sretnete u godini kad Jupiter posjeti vaš znak postati oni koji će vam se pokazati važnima i pomoći vam da ostvarite mnoge lične i profesionalne ciljeve. Posebno će se jedna osoba istaknuti kao mogući romantični interes – ako započnete ljubavnu vezu 2020. godine, ta osoba će vjerovatno biti ona koja dugo ostaje u vašem životu. Ako ste samci, od vitalnog je značaja da cirkulišete sada i u narednim mjesecima.

Vrlo važan i srećan vikend za vas će biti 14. i 15. decembra kada će se Jupiter i Uran, u izuzetno rijetkom poretku, naći u izrazito skladnom položaju, pa ćete možda sresti nekoga iz vedra neba. Kupidon će naporno raditi za vas, zato izgledajte najbolje – nećete očekivati ​njegovu strijelu, ali osjetićete trenutnu privlačnost. Do toga dolazi zbog sjajnog vikenda, pa ako ste pozvani na zabavu, morate prihvatiti poziv!

Vaš će najveći dan biti pomračenje Sunca u Jarcu 25. i 26. decembra (u zavisnosti od toga gdje živite). Ako vaš rođendan padne na neki od ova dva dana ili u roku od pet dana od tih datuma, bićete dvostruko pogođeni u tom trenutku, jer će se druge planete okupiti oko pomračenja Sunca i mladog mjeseca u Jarcu.

U okruženju će biti Jupiter (sreća), Pluton (finansijska dobit) i Saturn (stabilnost). Pomračenje Sunca 25./26. decembra poslužiće službenom otvaranju vaše “smaragdne godine”, prekrasne godine koja će vam pružiti više prilika na više nivoa, nego što ste vidjeli posljednjih desetak godina – ili možda ikad u životu.

Uran, planeta iznenađenja, u savršenom stepenu i u zemljanom znaku – Biku, pokrenuće uzbudljive vijesti iz vašeg sektora istinske ljubavi. Ako ste pronašli svoju pravu ljubav, vijest bi mogla uključivati ​​trudnoću ili porođaj. Ta ista kuća vlada vašom kreativnošću, tako da ćete možda dobiti odobrenje za novi projekat koji će vas oduševiti.

Neposredno nakon pomračenja i uticaja na njega, doći će najsrećniji dan u godini, 27. decembar, dan kada će se Sunce i Jupiter savršeno poravnati. Ovo je godišnji događaj, ali nije se desio od decembra 2007. Sunce i Jupiter poravnaće se u Jarcu, tako da je ovogodišnji datum poseban za vas. Tehnički gledano, Sunce i Jupiter uopšte se neće sastati 2020. godine, nego tek 28. januara 2021. u Vodoliji.

Iskoristite ovaj datum, 27. decembra, da posadite sjeme, lansirate novi proizvod ili uslugu, predstavite svoju novu aplikaciju ili blog na tržištu, prvi sastanak, kupite luksuzni predmet, potpišite ugovor, zatvorite pregovore za kuću, zaposlite izvođača radova, započnite novi posao ili nešto drugo što vam znači.

Dragi Jarčevi, imate mjesec koji će biti prožet zlatnim nitima od kojih su satkani snovi, a ovaj mjesec će biti samo početak za još mnogo toga što vam dolazi. 2020. godina vjerovatno će biti vaša značajna godina, kada će se mnogi ciljevi kojima ste se dugo nadali, ostvariti.

 

 

 

 

Vodolija

 

 

 

Ovaj se mjesec malo razlikuje od ostalih koje ste vidjeli ove godine. Kad se planete gomilaju u vašoj dvanaestoj kući samoće, čini se da morate biti sami više nego inače, tako da možete razmišljati i smišljati strategije o predstojećoj godini. To je dobra ideja, jer ćete ući u jednu od najboljih godina svog života za godinu dana, počevši od 19. decembra 2020. godine, pa narednih dvanaest mjeseci.

Da biste maksimalno uživali, moraćete razmisliti o tome šta se sada dešava u vašem životu i šta treba otpustiti. Razmislite o svojim ciljevima i počnite odstranjivati dijelove koji vam više ne koriste. Ako ne prođete kroz ovaj proces, kada planeta Jupiter sa srećom uđe u Vodoliju za godinu dana, nećete imati mjesta u životu da prihvatite dobrote koje će vam Jupiter dati. Jupiter daje darove i sreću i dolazi samo jednom u 12 godina u Vodoliju, na godinu dana boravka. Za to treba biti spreman!

Ovog mjeseca, 02. decembra, Jupiter, koji daje poklone i sreću, ući će u Jarca, najprivatniji i meditativni dio vašeg horoskopa. U horoskopu on označava kraj dugog ciklusa i pripremu uzbudljivog novog. Godine 2020. Jupiter će u ovu kuću dovesti vašeg anđela čuvara – ne onog anđela kakvog vidite u Disneyevim crtićima, već važnu osobu iz stvarnog života, koja će primjetiti vaše dobro djelo i koja želi učiniti sve da vam pomogne.

Pun mjesec može vam donijeti nježnu epizodu za romantiku, oko 11. decembra, plus četiri dana. Taj puni mjesec će biti u vašoj kući istinske ljubavi. Umjesto ljubavi, možda ćete biti fokusirani na svoju želju da imate dijete. Možete pokrenuti postupak in vitro oplodnje, saznati da očekujete ili ćete sada roditi dijete. Ako imate djecu, neko će vas učiniti ponosnim na ovaj pun mjesec. Ovo će biti jedini puni mjesec ove godine, koji će sjajno osvijetliti vašu solarnu petu kuću istinske ljubavi.

Čini se da prilično razmišljate o svom domu ili drugom imanju koje možda imate. Ako se nadate preseljenju ili popravljanju sadašnje imovine, možda ćete čuti iznenadne, srećne vijesti koje će vam pomoći da unaprijedite svoje planove za vikend 14. i 15. decembra. Takođe je moguće da se odlučite useliti sa svojim partnerom. Mnogo je mogućnosti da razmislite želite li svoj dom učiniti ugodnijim.

Ovo je možda sezona godišnjih odmora i teško razdoblje za rješavanje problema vezanih za kuću, ali ako to učinite, možete pregovarati o najmu ili kupovini stana ili kuće. Alternativno, možete pronaći idealan namještaj kojem ste se dugo nadali po izvrsnoj cijeni. Ako ste bili u sporu s izvođačem radova, možda ćete odjednom dobiti priliku da stvar riješite. To je rezultat savršenog usklađivanja Urana s Jupiterom, koji je sada u znaku Jarca. Uran je vaša vladajuća planeta, pa kad se nešto veliko dogodi s Uranom, što će se dogoditi tokom 14. i 15. decembra, to je za vas važna vijest.

Ovog mjeseca imate sreću da imate Mars u svojoj desetoj kući počasti, nagrada i dostignuća, što je trend koji je započeo prošlog mjeseca 18. novembra i trajaće do 03. januara. Dok je Mars u ovom dijelu vašeg horoskopa, uvidjećete da je lakše nego obično kročiti u kancelariju važne osobe koja vam može pomoći da napredujete. Naredne dvije godine, do novembra 2021. godine, nećete biti domaćin Marsa u vašoj prestižnoj desetoj kući, tako da dok imate Mars ovdje, možete napraviti velik napredak. Ako se nadate dobrim vijestima o karijeri, one će možda doći u petak, 20. decembra ili ponedjeljak, 23. decembra, kao rezultat Marsovog razgovora sa Plutonom. Budite spremni!

Najveći trenutak za vas doći će pomračenjem Sunca na mladi mjesec, 25. i 26. decembra (zavisno o vašoj lokaciji), kada će vas iznenadne, srećne vijesti koje dolaze s niotkuda natjerati da skočite od radosti. Čini se da imate tajnu, a niko, ma koliko oni pokušali, neće to moći da izvuče iz vas. Vijesti će biti lične prirode, te nešto što možda još uvijek ne želite dijeliti s drugima. To bi mogle biti zaruke, vjenčanje ili da očekujete dijete – a to bi bila jedna od vrlo uzbudljivih vijesti. Ili možda radite na tajnom predstavljanju proizvoda koji je toliko bitan da ste morali da potpišete papire o povjerljivosti.

Vrlo pažljivo prateći pomračenje, Sunce i Jupiter udružiće se 27. decembra, čineći ovo najsrećnijim danom u godini i osiguravajući vrlo srećan kraj 2019. godine.

Ako nemate partnera i ne želite se udati za bilo koga, onda bi nosilac dobrih vijesti mogao biti poslovni saradnik sa kojim radite. Kako biste otključali dobre vijesti, čini se da vam je potreban posrednik, poput poslovnog partnera, agenta, publiciste ili, u romantičnom smislu, to bi mogao biti vaš stalni partner ili supružnik. Pred vama je sjajan mjesec, drage Vodolije – iskoristite ga maksimalno!

 

 

 

 

 

Ribe

 

 

 

Ovo će biti izvanredan mjesec za vas. Događaji će se brzo kretati, jer je Neptun, vaš vladar, bio retrogradan od 21. juna, pa do kraja prošlog mjeseca, 27. novembra. Projekti, odnosi i odluke koje su do sada čekale, napokon će krenuti naprijed i osjetićete energiju i optimizam u punoj snazi.

Ovaj mjesec dovodi Jupiter u znak Jarca 02. decembra, pridružujući se Saturnu, Plutonu i, jedno vrijeme, Veneri (do 19. decembra), a kasnije, nakon 21. decembra, pomračenje Sunca 25. ili 26. decembra (ovisno o vašoj lokaciji). Sve ove planete osvjetljavaju vašu jedanaestu kuću prijateljstva i društvene grupe, tako da će vaši prijatelji imati ogromnu ulogu u vašem životu tokom naredne godine, a Jupiter će ostati na ovom području vašeg horoskopa 12 mjeseci, do 19. decembra 2020. Jupiter će se pobrinuti da steknete puno novih prijatelja i većina će biti uspješna iz svih slojeva života.

Vaši novi prijatelji će vas oduševiti kako proširiti svoj krug poznanstava, što će vas izložiti svježim idejama i pružiti vam hrabrost da slijedi san koji dugo nosite u srcu. Jedna starija i iskusnija osoba koju sretnete može vam postati mentor i dati vam upute neophodne da biste započeli novi projekat. I romantika je sasvim moguća, jer će toliko novih ljudi uskoro početi da pristiže u vaš život.

Ovaj trend će biti posebno snažan u decembru i januaru. Bilo bi mudro dosta izlaziti – na vašu sreću, decembar je najdruštveniji mjesec u godini i izgleda kao da ćete biti pozvani na jednu ili dvije čarobne zabave ili večere. Jedanaesta kuća, u kojoj će sve aktivnosti biti usmjerene sada i u mjesecima koji predstoje, je takođe kuća nade i želje, gde ćete često vidjeti kako se ideje o kojima ste dugo sanjali ostvaruju. Možda je to duhovni san ili materijalni, ali u svakom slučaju, nešto čemu se jako nadate ostvariće se vrlo brzo.

Punu snagu ovog trenda ćete osjećati s pomračenjem Sunca i tokom mladog mjeseca u Jarcu, 25./26. decembra. Neka pomračenja su izazovna, ali ne i ovo. Ovo pomračenje će vas ohrabriti, pomoći i pružiti vam rijetku i srećnu priliku koja će doći kroz ljubaznost prijatelja ili poznanika. U narednim sedmicama bićete okruženi mnogim ljudima na raznim vrstama događaja. Ljudi s kojima komunicirate mogu biti članovi vaše zajednice, kluba kojem ste se pridružili, ljudi s kojima radite u dobrotvorne ili humanitarne svrhe, ili predstavljaju vašu izbornu jedinicu ili bazu obožavatelja.

Neposredno nakon pomračenja, 27. decembra, Sunce i Jupiter će se poravnati, čineći ovo najsrećnijim danom u godini i donijeće vam čudesne dobre vijesti o tome koliko ste uspješni na radnom projektu. Činjenica ovaj aspekt pada toliko blizu pomračenja Sunca znači da će činiti dio energije pomračenja i stvoriti sjajno srećne vibracije. Jupiter, vaš veliki dobročinitelj, za vas je važan, Ribe, jer je vaš drevni vladar i prirodni je vladar vaše desete kuće počasti, nagrada i postignuća u karijeri.

U isto vrijeme, Sunce je prirodni vladar vaše kuće radnih projekata, tako da je jasno da je neki zadatak odobren ili će uskoro biti odobren za započinjanje svakog trenutka i donijeće vam priznanje putem publiciteta ili drugih ponuda. Sada ćete možda dobiti novi zadatak. Kad je Jupiter uključen, obično slijedi velikodušni novac, tako da ćete biti zadovoljni sa platom ili naknadama koje vam se nude. Čini se da je ovo vijest koju ćete htjeti slaviti i glasno vikati, tako i učinite!

 

 

 

 

11. decembra, pun mjesec će upotpuniti porodičnu atmosferu. Možda ćete ugostiti porodicu u vašem domu ili se spremati da napravite uzbudljivu prazničnu večeru za članove porodice. Neke će se Ribe možda seliti, a iako je u vrijeme odmora ovaj potez zasigurno težak, možda ćete u ovom prazničnom mjesecu naći prostor iz snova i shvatiti da ćete ga morati zgrabiti prije nego što ga neko drugi ugrabi.

S obzirom na to da su teme prijatelja i duženja od vitalnog značaja za vaš napredak, ne samo u decembru, već i tokom cijele 2020. godine, pripazite šta čujete tokom vikenda 14. i 15. decembra, plus ili minus dva dana, kada će Uran u Biku posegnuti za Jupiterom u Jarcu, u zapanjujuće električnoj vibraciji. Jarac je veliki znak novca, tako da postoji razlog da ljudi koje sretnete budu vrlo uspješni i motivišu vas da posegnete za zvijezdama. Prijatelj vas može povezati s prestižnim zadatkom pisanja ili govora. Takođe je moguće da ćete trebati preći određenu udaljenost da biste prisustvovali važnom događaju. Vijesti će vam stići iznenada, a kad se to dogodi, bićete oduševljeni. Ako imate sestru ili brata koji su vam bliski, možda će i oni imati ulogu u dobrim vijestima ovog vikenda.

Izvor: astrologyzone.com/ultra.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »