U 11 država sa visokom stopom vakcinisanih je došlo do Epidemije akutnog hepatitisa kod djece?! SZO nema odgovore?!

U 11 država sa visokom stopom vakcinisanih je došlo do Epidemije akutnog hepatitisa kod djece?! SZO nema odgovore?!

Najmanje 169 dece u dobi od mesec dana do 16 godina zaraženo je slučajevima akutnog hepatitisa u epidemiji koja se proteže u najmanje 11 zemalja, prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji.

 

Najmanje jedno dete je mrtvo, a 17 je od ove bolesti zahtevalo transplantaciju jetre . Najviše slučajeva, 114, prijavljeno je u Ujedinjenom Kraljevstvu, dok je 13 iz Španije, 12 iz Izraela, devet u SAD, a manji broj slučajeva u Danskoj, Irskoj, Holandiji, Italiji, Norveškoj, Francuskoj, Rumuniji i Belgiji.

Većina slučajeva nije imala temperaturu, niti bilo koji od uobičajenih virusa koji tipično izazivaju akutni virusni hepatitis , kao što su adenovirusi, koji uzrokuju hepatitis A, B, C, D i E.

 

 

 

MARIO ZNA i MILOŠ DIMITRIJEVIĆ- Ljudi za ovo MORAJU DA ČUJU- Budite spremni za period koji nas čeka

“Još nije jasno da li je došlo do porasta slučajeva hepatitisa ili povećanja svesti o slučajevima hepatitisa koji se javljaju očekivanom stopom, ali ostaju neotkriveni”, rekli su iz SZO-a. “Dok je adenovirus moguća hipoteza, istrage o uzročniku su u toku.”

Prema subotnjem saopštenju, klinički sindrom “među identifikovanim slučajevima je akutni hepatitis (upala jetre) sa izrazito povišenim jetrenim enzimima”, sa mnogim gastrointestinalnim problemima kao što su dijareja, bol u stomaku i povraćanje “prethodna prezentacija sa teškim akutnim hepatitisom” zajedno sa povećanje nivoa jetrenih enzima ili alanin aminotransaminaze i žutica.

 

 

 

Simptomi hepatitisa:

tamni urin.
svrab kože.
žutilo očiju i kože (žutica).
bol u mišićima i zglobovima.
visoka temperatura.
osećaj boli.
stalno se osećate neobično umorno.
gubitak apetita.
bol u stomaku.

Većina slučajeva nije imala groznicu, prema SZO-u, koji je dodao da istraga treba da se fokusirati na faktore kao što su „povećana osetljivost među malom decom nakon nižeg nivoa cirkulacije adenovirusa tokom pandemije COVID-19, potencijalnu pojavu novog adenovirusa, kao i koinfekciju SARS-CoV-2.”

A da nije možda ovo?

NultaTačka/ZeroHedge

 2,419 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »