Mjesečni horoskop za maj 2022.

Mjesečni horoskop za maj 2022.

Već 2.5. Venera prelazi u Ovna gdje će tranzitirati do 28.5., donoseći sa sobom ljubav. Merkur kreće retrogradno od 10.5. do 2.6. pa u tom periodu treba biti oprezan. 16.5. događa se pun Mjesec i pomrčina Mjeseca u Škorpionu, mnoge osobe će imati dosta emotivnih događanja, strahova i naglih preokreta. Mnoge promjene su ispred nas u ovom mjesecu, stoga trebamo biti dosta oprezni kada su u pitanju neke bitne životne odluke.

Još uvijek će se kod pojedinih znakova osjećati utjecaj pomrčine Sunca koju očekujemo 30. travnja/aprila i promjene se nastavljaju. Već 2. svibnja/maja Venera prelazi u Ovna gdje će tranzitirati do 28. svibnja/maja noseći sa sobom zaljubljivanje, ljubav na prvi pogled, naglu i kratku.

Mnoge osobe sada mogu biti nevjerne, svađati se, biti posesivne, pretjerivati i raskidati. U nastavku Jupiter ulazi u Ovna, gdje će tranzitirati do 16.5.2023. i biti ponovo u Ribama od 28.10.2022. do 20.12.2022. pa Ribe koje nisu iskoristile njegove blagodati sada mogu imati ponovnu priliku za to.

Jupiter u Ovnu daje velikodušnost, veliki optimizam, ljubaznost, popularnost, pristupačnost, prijateljstvo i još mnoge lijepe i sretne preokrete. Najviše sreće mogu imati Ovnovi, Strijelci, Lavovi, Blizanci, Vodenjaci, Vage i drugi znakovi koji nemaju negativan aspekt s Jupiterom.

U nastavku Merkur kreće retrogradno od 10.5. do 2.6. pa u tom periodu treba obratiti pažnju kada su trgovina, planiranja, kraća putovanja, komunikacija, papirologija, ulaganja novca ili pozajmice u pitanju. 16.5. događa se pun Mjesec i pomrčina Mjeseca u Škorpionu pa će mnoge osobe imati dosta emotivnih događanja, strahova, trauma i naglih preokreta.

Sunce prelazi u Blizance od 21.5. gdje se pokreće bolja komunikacija, promet, trgovina, pregovori dogovori i druge stvari vezane za Sunce u Blizancima. U nastavku Mars prelazi u Ovna 24.5., gdje će tranzitirati do 5.7.2022 godine.

Mars je u svom sjedištu kod svoje kuće i tjera ljude na akciju, razna natjecanja i otkrivanje neotkrivenih stvari. Ovaj tranzit Marsa ne vjeruje u druge, nema obzira prema nikome već vjeruje samo sebi.

Može biti grub, nesmotren, impulzivan i poduzeti pogrešne poteze nesagledivih posljedica. Potrebno je koliko god možete da svoju veliku fizičku energiju usmjerite u konstruktivne akcije.

Mnoge snage mogu biti precijenjene i mnoge osobe mogu sada imati problem s migrenama ili bolove vezane za glavu. Generalno gledano mnoge promjene su ispred nas u ovom mjesecu pa trebamo biti dosta oprezni za neke bitne životne odluke i savjetovati se s osobama koje imaju iskustvo i mudrost pri donošenju važnih odluka.

Što pojedinačni znakovi mogu očekivati u svibnju/maju?

 

 

 

OVAN

Dragi Ovnovi, u ovom mjesecu se događaju promjene koje su dosta pozitivne pa nema potrebe da brinete. Neki rizični dan je oko 16.5. kada je pomrčina Mjeseca u vašem osmom polju transformacija i duboke podsvijesti, što vas može potaknuti da se suočite sa strahovima.

Kako je Mjesec u porodici kuća osjećaja ni ovo područje neće biti mirno, što traži od vas da budete strpljivi. Posao i financije su dosta povoljne pa u tom smjeru nema brige.

Emotivno možete primijetiti da vam partner više poklanja pažnje. Slobodni bi mogli imati dosta interesantno poznanstvo koje može biti i ozbiljna veza. Više se relaksirajte i masirajte.

BIK

Dragi Bikovi, ovaj period je vaš najbolji godišnji period gdje vam se smiješe promjene. Iako je pomrčina Sunca bila u vašem znaku i narušilo neke obiteljske odnose, sada se narušavanje može događati u susjedstvu, a kada je promet u pitanju potreban je oprez.

Kako se u vašem sedmom polju događa pomrčina Mjeseca, 16. svibnja/maja, tada trebate biti oprezni u partnerskim odnosima. Pojedine veze ili brakovi mogu biti na klackalici posebno ako ne funkcioniraju već neko vrijeme može doći do razlaza.

Mogući su neki prekidi ili konflikti s poslovnim partnerima, a ako nastupate u javnost budite oprezni. Pojedini Bikovi mogu pokrenuti početkom mjeseca svoj duhovni razvoj i napraviti neku poslovnu pauzu.

Venera, Mars i Jupiter u vašem polju duhovnosti vas guraju da se pokrenete i mijenjate svoj duhovni pravac. Čuvajte zdravlje.

 

 

 

BLIZANAC

Dragi Blizanci, iako svibanj/maj može imati dobre perspektive tako može i doći do promjena koje mogu biti pozitivne tijekom svibnja/maja i lipnja/juna ako radite na sebi. Mijenjajte se, učinite sve što ovisi o vama i ne dvoumite se kada su promjene u pitanju.

Imate tijekom cijelog mjeseca zvijezde na vašoj strani. Vjerujte u svoje poteze bez provjere s drugim osobama. Vaš vladar Merkur kreće retrogradno pa vam može donijeti neke dvoumice ili zastoje. Potrebno je da budete oprezni u prometu i komunikaciji i dogovorima.

Pomrčina Mjeseca pada 16.5. u vašu šestu kuću zdravlja i posla pa kako će biti u aspektu sa Saturnom potreban je veliki oprez. Ako nastupi financijska kriza ne brinite sve se brzo vraća u normalu.

Usamljene osobe mogu prići prvi osobi koja im se sviđa. Čuvajte srce i krvne žile, nemojte se uplašiti jer će sve brzo proći.

RAK

Dragi Rakovi, kod vas će Venera, Jupiter i Mars biti u vašoj desetoj kući, što će vas tijekom cijelog mjeseca gurati u napredak pa mnoge stvari koje su vam izgledale nemoguće sada će se realizirati. Čak i obitelj neće imati primjedbi što im ne posvećujete više pažnje.

Pomrčina Sunca se događa u vašem petom polju što može utjecati na odnos s djecom, bila ona vaša ili tuđa. Pojedine osobe mogu planirati potomstvo.

Kada su financije u pitanju početkom mjeseca može nastupiti kriza koju trebate uz pomoć partnera razriješiti. Pred kraj Mjeseca trebate se osloniti na svoju intuiciju kada su u pitanju novac i troškovi.

Poželjno je da ne očekujete mnogo od sebe i drugih niti da postavljate nerealne ciljeve. Mnogi Rakovi su usmjerili svoju energiju na karijeru.

 

 

 

LAV

Dragi Lavovi, na vas će jako utjecati pomrčina Sunca 30. travnja/aprila što može donijeti turbulenciju u karijeri. Mjesec svibanj/maj vas energetski gura da držite naglasak na karijeri. Mnogi Lavovi sada se mogu isticati na poslu i biti uspješni.

Ako imate nadređene, oni će vam davati sve više izazova i zadataka, ali ipak zbog vaše motivacije ćete uspijevati sve završiti. Kako se pomrčina Mjeseca događa u vašoj četvrtoj kući, može vas prisiliti da se više posvetite obitelji. Moguće su i turbulencije s rodbinom povodom financija. Pojedini Lavovi mogu duhovno napredovati, a kako je uključen Saturn, onda može doći i do nekih zdravstvenih problema.

Svakako se trebate savjetovati i s još nekim. Moguće su i poslovne trzavice. Kako Merkur kreće retrogradno od 10.5., najbolje je da sve investicije završite do tada.

Nikakvi novi pokreti ne trebaju se događati do 2.6. dok je Merkur retrogradan, već završavajte započeto. Više se opuštajte.

DJEVICA

Drage Djevice, kako će vaš vladar Merkur krenuti retrogradno i donijeti vam sumnju u sebe i svoje sposobnosti, razumski se podsjećajte kako to nije točno. Napredak je pred vama kada je posao u pitanju, posebno u posljednjem kvartalu mjeseca.

Kako se događa i pomrčina Mjeseca 16.5., u vašoj trećoj kući koja je vezana za komunikaciju, trgovinu, dogovore, promet, učenja, ne bi trebalo biti većih problema, ako niste student.

Ako polažete ispite ili učite potreban je oprez u komunikaciji. Kod pojedinih Djevica moglo bi doći do nekih preokreta u prijateljstvu.

Potrebno je da zaštitite sve na računalu ili napravite kopije. Ne planirajte mnogo u budućnost već uživajte u trenutku s osmijehom na licu.

VAGA

Drage Vage, kod vas će biti naglasak na vašoj sedmoj kući partnerskih odnosa, jer će Venera, Jupiter i Mars tranzitirati, donoseći vam već od samog početka mjeseca promjene u ljubavi. Cijeli mjesec će biti posvećen ljubavi i društvenom životu.

Pomrčina Mjeseca se događa u vašem drugom polju i vašem polju financija. Moguće je da sada preispitate transakcije novca, posebno ako ste roditelj jer može biti i drame s djetetom.

Pojedine Vage mogu nešto preuređivati u svom domu gdje dolazi do većih troškova. Pojedine Vage mogu imati osjećaj da im ništa ne ide kako su planirale, ali ipak se malo potrudite i nemojte gubiti nadu, jer uz trud vi sve možete postići.

Slobodne osobe mogu imati više ljubavnih ponuda. Vi dobro znate što vama odgovara, to i prihvatite. Zdravlje je dobro.

ŠKORPION

Dragi Škorpioni, kod vas se dosta promjena događa na poslovnom i zdravstvenom aspektu, jer Venera, Jupiter i Mars ulaze u Ovna što vam može dati mnoge mogućnosti na poslu i neku zaradu novca od stare slave.

Pojedini Škorpioni koji imaju veze sa zdravstvom uz svoj posao mogu raditi na još drugom mjestu kao pomoć, što vam donosi dobar honorar. Bitno je da vjerujete svojoj intuiciji kada je novac u pitanju da ne bi krajem mjeseca imali nedostatak novca.

Kako je pomrčina Sunca 16.5. kod vas, onda trebate sve što je hitno odraditi odmah, a ostalo odložiti za poslije. Moguće je da preispitate svoja uvjerenja i da poradite na svom imidžu.

Emotivno situacija može biti dosta nestabilna, ali vi ipak uživajte u ljubavi i avanturama. Svi odnosi općenito sada mogu biti preispitani – s rodbinom, prijateljima, partnerom i kolegama. Zdravlje je dosta dobro, ali ipak se više odmarajte u prirodi i bavite sportom.

 

 

STRIJELAC

Dragi Strijelci, kako Venera, Jupiter i Mars ulaze u vaše peto polje sav fokus može tijekom mjeseca biti na djeci. Mnogi Strijelci mogu više biti kreativni, više se zabavljati i zaljubiti. Dinamičan ljubavni život tijekom svibnja/maja ipak može donijeti nesporazume, jer Merkur kreće retrogradno od 10.5. pa trebate obratiti pažnju.

Možete se družiti, ugovarati ljubavne sastanke, ali ništa ozbiljno pa se ne preporučuje ni ulazak u vezu ili sklapanje braka.

Pomrčina Mjeseca se događa 16.5. u vašoj dvanaestoj kući koja je vezana za duhovnost, inozemstvo, strance, što ne daje neke probleme, ali u aspektu sa Saturnom može vas natjerati da razmislite o novcu i načinu upravljanja ili može biti prinuda da mijenjate i uvodite neke sankcije. Više se krećite u prirodi.

JARA

Dragi Jarci, uslijed dužeg perioda stresa vi se trebate prepustiti tehnikama opuštanja. Kako će Venera, Jupiter i Mars biti u vašoj četvrtoj kući, onda se mogu događati neki preokreti u obitelji ili u karijeri. Veliki fokus je naglašen kada je zdravlje u pitanju.

Kako Merkur kreće retrogradno od 10.5., a on je zadužen za vašu šestu kuću zdravlja i posla, onda trebate biti oprezni sve do 2.6..

Mnoge analize mogu biti pogrešne pa ipak ako morate hitno raditi neku intervenciju onda naravno da ne možete odlagati, a sve ostalo odložite za period nakon 2. lipnja/juna.

Kada je posao u pitanju ni tu se ne preporučuje neko novo započinjanje već završavajte stare zaostale stvari. Nije potrebno da se bavite sitnicama već vjerujte u sebe i krenite ka cilju svjesni svojih mogućnosti.

VODENJAK

Dragi Vodenjaci, planeti Venera, Jupiter i Mars se premještaju iz vaše sfere novca u vašu treću kuću pa može biti pokrenuto učenje, kraća putovanja, komunikacija, promet, trgovina pa nema potrebe da se žalite posebno ako ste do početka svibnja/maja uštedjeli neki novac.

Ako se školujete, vi ste briljantni u ovom mjesecu i profesori mogu biti oduševljeni vašom inteligencijom. Mnogi Vodenjaci mogu dobiti nagrade za svoja djela i vještinu komunikacije.

Od 16.5. pomrčina Mjeseca u Škorpionu može vas poremetiti, jer se događa u vašoj desetoj kući karijere, gdje su moguće turbulencije kada je posao u pitanju ili jedan roditelj.

Pojedine osobe mogu mijenjati svoje radno mjesto. Pojedini Vodenjaci mogu osjećati neku nelagodnost kada je zdravlje u pitanju, ali ipak ne brinite, sve će biti dobro.

RIBE

Drage Ribe, kod vas se pokreće drugo polje financija, jer Venera, Jupiter i Mars ulaze u Ovna pa dobro razmislite o svojim financijama i karijeri. Pojedine Ribe shvaćaju koliko im je zarada bitnija od neke pozicije pa se mogu fokusirati na razmišljanje u kojem pravcu da krenu.

Vaš suvladar Jupiter vam daje velike šanse u financijama i karijeri. Od 16.5. kada se događa pomrčina Mjeseca u Škorpionu, moguće su negativnosti kod osoba koje se školuju ili polažu neke ispite.

Pojedine Ribe mogu imati promjene u području prijateljstva, jer pun Mjesec i pomrčina utječu na Saturn koji može dati neslaganje, zahlađenje u odnosu i svađe.

Definitivno lažni prijatelji nemaju mjesto u vašem životu. Posvetite se svojim projektima koji vam mogu dati odlične rezultate i uspjeh.

Sretno svima u svemu!

 

 

 

Željka Knežević

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »