TROVANJE!!! OTKRIVENO je šta sadrži takozvani SAHARSKI PIJESAK koji je izazvao “prljavu kišu”! Dokaze je iznio Mirnes Ajanović(VIDEO)

TROVANJE!!! OTKRIVENO  je šta sadrži takozvani SAHARSKI PIJESAK koji je izazvao “prljavu kišu”! Dokaze je iznio Mirnes Ajanović(VIDEO)

Nakon medijskih naslova koji su više puta najavili pojavu „opasne prljave kiše“ sa saharskim peskom u Evropi i Bosni i Hercegovini, što je kod velikog broja građana izazvalo zabrinutost, Narodni krizni štab BiH dostavio je Institutu za hemijsko inženjerstvo doo Tuzla, Ispitnoj laboratoriji, uzorak peska sa juga Tunisa i uzorak peska iz mesta Dobošnica Donja kod Lukavca uzetog 7. aprila 2022. godine nakon „prljave kiše“, kako bi se pored analize čestica u kiši izvršila i komparativna analiza pravog saharskog peska sa peskom koji se nalazi u kiši, istakao je advokat Mirnes Ajanović, predsednik BOSS-Bosanske stranke.

Ajanović: Po zakonu niko u BiH nije umro od Covida 19, jer nisu radili obdukciju - N1

Podsetimo, u Srbiji je polovinom marta došlo do padavina koje su ostavile građane u čudu kada su videli pesak po svojim automobilima i po drveću a nakon diskusija na društvenim mrežama svaka objava koja je išla u prilog ovoga što je sada dokazao Ajanović bila je okarakterisana kako drugačije nego kao “teorija zavere”. 

Institut za hemijsko inženjerstvo dostavio je Izveštaj o ispitivanju od 24. maja 2022. godine pod brojem: 361-02/22 (za izradu je uplaćeno 725.40 KM), u kojem je utvrđeno da se u ispitivanom uzorku iz BiH nalazi 24 elementa, a da je u odnosu na Pravilnik o utvrđivanju količine štetnih i opasnih tvari u zemljištu FBiH utvrđen sadržaj Arsena, Bariuma, Nikla i Cinka u uzorku većem od dozvoljene granične vrednosti. U odnosu na pesak iz Sahare i saharski pesak iz kiše utvrđeno je da prava kiša sadrži Arsena 44 puta više, Bariuma 660, Nikla 2500, Cinka 64 i Željeza 23 puta više. Takođe, utvrđeno je da uzorci sadrže Aluminijum u pesku iz Sahare 14.2 mg/kg dok pesak iz prljave kiše u BiH sadrži 10342 mg/kg, što je 728 puta više Aluminijuma.

Da bi se doneo krajnji zaključak o tome šta je uzrok ovakvog hemijskog sastava prašine nakon padavina potrebno je uraditi dodatne analize sa više različitih lokaliteta i to po nalogu državnih institucija i zakonom predviđenih procedura uzimanja uzoraka, te je predsednik BOSS-a, advokat Mirnes Ajanović uputio zahtev Veću ministara BiH, u kojem je sadržan i Izveštaj o ispitivanju Instituta hemijsko inženjerstvo, da se u cilju zaštite građana i okoline državne institucije odmah uključe i izvrše opsežnu analizu terena u Bosni i Hercegovini, uključujući i toksikološke analize da li je došlo do apsorcije u organizmima, kako bi se dobili zvanični rezultati analiza i po potrebi na vreme delovalo u cilju zaštite građana i ekosistema.

Ajanović je odavno poznat regionu, kao slobodno se može reći jedini advokat i političar koji se bori za očuvanje osnovnih ljudskih prava. Pogledajte njegovo gostovanje u Bunkeru zajedno sa ostalim istaknutim ličnostima iz Srbije i regiona.

 

 

 

 

 

NultaTačka/Dosije.ba

 23,844 total views,  10 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »