TEST VIŠE NE VRIJEDI! NA KOSOVO OD JANUARA MOŽETE SAMO AKO STE VAKCINISANI!

TEST VIŠE NE VRIJEDI! NA KOSOVO OD JANUARA MOŽETE SAMO AKO STE VAKCINISANI!

Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da budu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom

Svi koji ulaze na teritoriju Kosova i Metohije moraće od 3. januara da imaju dokaz da su primili dve doze vakcine.

To je predviđeno novim merama protiv korona virusa, koje je u utorak usvojila vlada prištinskih institucija, prenosi prištinska Koha ditore.

Kako objašnjava, do 3. januara, ulazak na teritoriju KiM dozvoljen je osobama koje imaju dokaz o primljene dve doze vakcine ili imaju jednu dozu vakcine i negativan PCR test, koji nije stariji od 48 časova ili jednu dozu vakcine i dokaz da su preležali korona virus.

Nove mere, usvojene na sednici održanoj elekstronskim putem, predviđaju i da sve osobe koje koriste javni prevoz moraju da poseduju sertifikat o potpunoj vakcinaciji protiv korona virusa, javlja ”Gazeta ekspres”.

Prema odluci vlade u Prištini, kako prenosi Kosovo onlajn, javni prevoz mogu da koriste i putnici koji su primili samo prvu dozu vakcine, ali pod uslovom da imaju i negativan PCR test.

– Čak i oni koji imaju dokaze da su preležali korona virus moraju da budu vakcinisani barem jednom dozom da bi putovali gradskim autobusom – navode iz vlade prištinskih institucija.

Jedna od glavnih mera koja ostaje na snazi je ograničenje saobraćaja od ponoći do 5 časova, dok će ugostiteljski objekti raditi do 23 časa.

Predviđeno je i da se muzika u lokalima gasi u 21:30.

U obrazloženju vlade navodi se da su nove mere uvedene zbog novog omikron soja korona virusa.

 

 

 

 

NultaTačka/Telegraf

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »