Španija uvodi zabranu automobila s benzinskim i dizelskim motorima!

Španija uvodi zabranu automobila s benzinskim i dizelskim motorima!

ŠPANJOLSKA se odlučila zabranama boriti protiv zagađenja.

Španjolska želi biti u prvom redu, odmah uz bok Francuskoj i Velikoj Britaniji, a to znači da će se prikloniti receptu zabrane u borbi protiv zagađenja. Također, Španjolska će uvođenjem zabrane automobila pogonjenih fosilnim gorivima stati na stranu većine ekoloških usmjerenih inicijatora koji za zagađenje kao glavnog krivca proglašavaju automobile i cestovni promet.

 

 

 

 

Španjolska će stoga u narednom razdoblju ići u pripremu regulative, a kojom bi se do 2040. godine u potpunosti zabranila prodaja automobila pogonjenih motorima s unutrašnjim izgaranjem, javlja Automotive News Europe pozivajući se na dokument koji je stigao u ruke brojnih novinara.

 

 

 

 

Konkretno rečeno, u dokumentu koji je najava prijedloga zakona stoji da je jedna od neophodnih promjena vezana uz transport i kaže: “Od 2040. godine, registracija i prodaja osobnih automobila i lakih komercijalnih vozila koji emitiraju CO2 neće biti dopuštena.“

 

 

 

 

Španjolski premijer Pedro Sanchez će novi zakon predstaviti parlamentu do kraja godine. Cilj je jasan, a on je promovirati obnovljive izvore energije uz istodobno smanjenje emisije stakleničkih plinova. Cilj je prema Pariškom sporazumu redukcija emisije stakleničkih plinova za 20% u odnosu na 1990. godinu do 2030. godine, te za čak 90% do 2050. godine.

 

 

 

 

 

index auto

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »