Sedam nezdravih navika zbog kojih vam koža izgleda staro

Sedam nezdravih navika zbog kojih vam koža izgleda staro

 

 

 

 

 

Uprkos striktnom režimu njege, postoji mogućnost da vaša koža počne da gubi elastičnost i da postane vrlo suha.

 

 

 Iako vas to odmah asocira na početak prirodnog starenja, to ne mora nužno da bude razlog. Sljedećih sedam navika mogu da ubrzaju proces starenja vaše kože.

 

 

 

 

Vježbanje na otvorenom bez zaštitnog faktora

Iako vjerovatno izbjegavate nanošenje kreme prije treninga kako biste izbjegle pretjerano znojenje, trebalo bi da na umu imate činjenicu da je i pola sata vježbanja na otvorenom dovoljno da sunčevi zraci ostave svoj trag na vašoj koži.

 

 

 

 

 

Učestala konzumacija alkohola

Osim što izaziva mamurluk, alkohol je glavni krivac za dehidraciju tijela i lošu apsorpciju vitamina koji su nužni za proizvodnju kolagena.

 

 

 

 

 

Previše slatkiša

Došlo je vrijeme da gazirane sokove, čokolade i razne druge slatkiše ostavite na stranu. Visok udio šećera smanjuje udio kolagena u vašoj koži, isušuje je i podstiče nastanak bora.

 

 

 

Izbjegavanje sunčanih naočara

Osim što štite vaše oči, sunčane naočare najbolja su zaštita kože oko očiju, koja je vrlo osjetljiva. Kada kupujete sunčane naočare, obavezno birajte one sa UV zaštitom.

 

 

 

 

Slušanje glasne muzike

Preglasno slušanje muzike iritira tanke dlačice u uhu koje zatim iritiraju živce u mozgu što dovodi do postepenog slabljenja sluha.

 

 

 

 

 

Provođenje vremena pred kompjuterom

Osim što može da izazove glavobolju, provođenje vremena pred kompjuterom podstiče stvaranje podočnjaka ispod očiju i bora oko njih.

 

 

 

 

 

Pretjerano čišćenje lica

Pretjerana upotreba pilinga i sredstava za čišćenje lica može dodatno da isuši vašu kožu i iscrpe prirodne zalihe ulja koje ona proizvodi.

 

 

 

 

 

 

aura.ba

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »