Rusija je odgovorila šefu NATO-a: KOSOVO JE SRBIJA

Rusija je odgovorila šefu NATO-a: KOSOVO JE SRBIJA

U nedavnoj razmeni vatre između Kurtijeve policije i Srba sa severa Kosova u Banjskoj su stradala trojica Srba – Igor Milenković., Stefan Nedeljković i Bojan Mijailović, a život je izgubio i jedan pripadnik takozvane kosovske policije.

Od tada ne prestaju tenzije na južnoj srpskoj pokrajini, a ROSU specijalci naoružani do zuba juče su uznemiravale građane Kosovske Mitrovice i upadale u objekte, između ostalog i Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica.

Međunarodna zajednica poziva na mir, dok albanska strana optužuje da je Beograd umešan u, kako kažu, „terorističke aktivnosti“.

Juče je održan sastanak u okviru NATO pakta, a glavna tema bila je upravo situacija na Kosovu i Metohiji.

– NATO saveznici sastali su se danas i izrazili duboku zabrinutost zbog tenzija na severu Kosova. KFOR će uvek preduzimati neophodne radnje da održi bezbedno i sigurno okruženje i slobodu kretanja za sve – napisao je na svom Tviter profilu Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

 Rusija odgovorila šefu NATO-a: KOSOVO JE SRBIJA

Na ovu izjavu reagovala je ruska ambasada u Kanadi koja je na svom zvaničnom Tviter nalogu poslala moćnu poruku Stoltenbergu, ali i ostalima.

– Kosovo je Srbija – navode kratko i jasno iz ruske ambasade.

Podsetimo, juče se preko svog advokata oglasio i nekadašnji potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić koji je priznao da je organizovao Srbe i pripremio logistiku za kako kaže „odbranu srpskog naroda od okupatora“. Radoičić je rekao da njegov čin nije imao nikakav drugi karakter niti nameru i nema nikakve veze sa njegovim ranijim političkim angažovanjem.

On je juče podneo ostavku na mesto potpredsednika Srpske liste i istakao da o svojim akcijama nije obaveštavao nikoga iz struktura vlasti Republike Srbije, kao ni iz lokalnih političkih struktura sa severa Kosova i Metohiji.

– Do stradanja policajca je došlo slučajno, nakon čega je počeo žestok okršaj sa obe strane u kom su poginula naša trojica drugova, heroja koji su svoj život dali za slobodu i očuvanje Kosova i Metohije. Njihova plemenita žrtva nikada neće biti zaboravljana. Neka bude svima jasno da nismo nikakvi teroristi, već borci za slobodu sopstvenog naroda – ističe Radoičić.

 

Nakon Radoičićeve izjave policija na KiM uhapsila M. P. srpske nacionalnosti zbog sumnje da je ta osoba počinila krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva“ u Prizrenu.

– Protiv ovog lica podneta je krivična prijava zbog sumnje da je u septembru 1998. godine u naselju ‘Hoka Mahal’ u Prizrenu učestvovalo u ubistvu tri civila albanske nacionalnosti, koji nisu bili vojno angažovani, navodi se saopštenju specijalnog tužilaštva u Prištini, prenosi RTS.

NultaTačka/SrbinInfo/Nportal

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »