PAKLENE TEMPERATURE: AUSTRALIJANAC ISPEKAO KOMAD MESA U AUTOMOBILU

PAKLENE TEMPERATURE: AUSTRALIJANAC ISPEKAO KOMAD MESA U AUTOMOBILU

Muškarac iz gradića Mildura u Australiji objavio je fotografiju kojom je želio da pokaže svijetu koliko je trenutno vruće u njegovoj zemlji.

On je ostavio svjež odrezak u svom automobilu koji je bio parkiran na suncu, a nakon svega nekoliko časova ovaj komad mesa je bio ispečen i spreman za posluživanje.

 

 

– Ovaj eksperiment sam napravio oko 11 sati prijeospodne. Ostavio sam odrezak u automobilu, koji je bio djelimično u hladu. Vratio sam se do automobila oko 16 sati i odrezak je bio spreman za posluživanje – napisao je anonimni Australijanac.

On je u opisu fotografije poručio svojim sugrađanima da moraju da pripaze na to da li će u automobilu ostaviti kućne ljubimce, starije osobe ili djecu.

– Moramo svi da obratimo pažnju na ovaj toplotni talas koji je zahvatio Australiju – napisao je ovaj muškarac.

 

Mnogi njegovi sugrađani su komentarisali fotografiju i istakli da je nemoguće da se ispeče komad mesa na suncu u automobilu, a ima i onih koji se slažu s ovim Australijancem.

Stručnjaci su takođe istakli da zbog toplotnog talasa ovakve stvari jesu moguće i još jednom apelovali na građane da ne ostavljaju u automobile kućne ljubimce ili djecu.

 

 

– Automobil ostavljen na suncu će dostići temperaturu i do 70 stepeni Celzijusa u unutrašnjosti. To možda nije dovoljna temperatura da nešto bude reš pečeno, ali je sigurno opasna – glasio je jedan od komentara, prenose Nezavisne.

Osoba koja je postavila sliku ističe da je željela da podsjeti ljude koliko vrućine mogu da budu opasne.

– Kao zajednica mogli bismo da pripazimo jedni na druge – istakao je on.

 

 

Sudeći po Birou za meteorološka istraživanja iz Australije, temperatura koja je izmjerena tog dana kada je ovaj muškarac vršio eksperiment nije bila dovoljno visoka da bi se ispekao komad mesa u kabini automobila.

– Temperatura vazduha koja je izmjerena tokom trajanja eksperimenta je bila 45,8 stepeni Celzijusa. Sumnjamo da je to dovoljno da se ispeče odrezak u kabini automobila – stoji u saopćenju Biroa za meteorologiju.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »