OVO SU ZLATNA PRAVILA SPREMANJA ZIMNICE

OVO SU ZLATNA PRAVILA SPREMANJA ZIMNICE

-Odabrani recept pažljivo pročitajte i proučite opšta uputstva koja važe za tu vrstu recepata. Ukoliko odmah ne možete da pronadete ono što tražite pogledajte u sadržaju.

 

 

 -Napravite plan za kupovinu, ili berbu, za nabavku ili pripremu potrebnog pribora i aparata, odnosno alatki, kao i raspored na samom pripremanju zimnice.

 

 

–  Upotrebljavajte samo potpuno sveže prvoklasne namirnice. Za sokove i marmelade možete da koristite i ne sasvim besprekorno voće, ali oštećena mesta morate pažljivo da isečete. 

Povezana slika

 

 

 

-U svemu je najvažnija čistoća. Sav pribor i sve alatke moraju da budu dobro očišćeni i do kraja isprani čistom vrelom vodom. Namirnice operite pre sečenja, i to brzo ali temeljito.

 

-Upotrebljavajte oštre noževe, neoštećeni pribor i praktične levke za punjenje da biste lakše i brže radili. 

 

-Kad namirnice očistite, tačno ih izvažite ili odmerite, da bi bile u pravilnom uzajamnom odnosu.

 

-Tačno se pridržavajte svih vremena navedenih u uputstvima ili receptima za blanširanje, pasteriziranje, prethodno kuvanje i slično. Podesite uvek kuhinjski budilnik. 

 

-Budite veoma pažljivi prilikom zatvaranja svih sudova. Upotrebljavajte samo mekane gumene obruče, neoštećene poklopce na navoj i samo celofan posebno namenjen spremanju zimnice.

Poklopce, gumene obruče i čepove od pluta prethodno iskuvajte u vodi kojoj eventualno dodajte malo sirćeta.  Za čuvanje zimnice izaberite najhladnije, najzračnije i najsuvlje mesto.

Napunjene tegle i boce lepo spolja obrišite pre nego što ih stavite na njihovo mesto. U prvo vreme bar jedanput sedmično proverite zimnicu.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »