Otac kćerke koja je preminula od KOVID vakcine tuži INDIJSKU VLADU i Bila Gejtsa

Otac kćerke koja je preminula od KOVID vakcine tuži  INDIJSKU VLADU i Bila Gejtsa

Tužba ožalošćenog oca iz Indije, kojom se optužuje indijska vlada i zagovornik vakcine Bil Gejts da lažno tvrde da je vakcina protiv Covida koja je dovela do smrti njegove ćerke bezbedna i efikasna, prosleđena je visokom sudu u Bombaju.

U dokumentima dostavljenim visokom sudu, Dilip Lunavat pokazuje kako je njegova ćerka Snehal Lunavat, 33, „koja je bila lekar i viši predavač na SMBT Dental College & Hospital“, umrla samo nekoliko dana nakon što je primila vakcinu protiv koronavirusa Covishield od Instituta za serum Indije.

Prema tužbi, „zdravstveni radnici su zamoljeni da dobiju vakcine protiv korone“, a Lunavat „koja je bila lekarka takođe je bila primorana da se vakciniše na koledžu“.

„Posredstvom različitih organa, ćerka podnosioca peticije je dobila uveravanje da su vakcine protiv korone potpuno bezbedne i da nema rizika i pretnji po njeno zdravlje“, navodi se u tužbi, citirajući komentare indijskog generalnog kontrolora lekova VG Somanija koji je rekao: „Nikada ništa neću odobriti ako postoji i najmanja zabrinutost za bezbednost. Vakcine su 110 odsto bezbedne.”

U čestim pitanjima koje je objavila vlada Utar Pradeša takođe se navodi da su ozbiljni ili ozbiljni neželjeni efekti vakcine retki i tvrdi se da „za svaki takav ozbiljan efekat postoji definitivan tretman“.

Nakon uveravanja iz različitih vladinih izvora i pod pritiskom svoje profesije, Lunavatova ćerka je 28. januara 2021. uzela vakcinu Covishield.

 

 

 

Ona je umrla 1. marta 2021., a indijski tim za neželjene događaje nakon imunizacije (AEFI) kasnije je 2. oktobra 2021. priznao „da je smrt ćerke podnosioca tužbe bila posledica neželjenih efekata vakcine Covishield“, navodi se u tužbi.

„Stoga, ova peticija se podnosi kako bi se odbranila moja ćerka i kako bi se spasili životi još mnogo ljudi koji će verovatno biti ubijeni zbog ovakvih nezakonitih aktivnosti tuženih organa.“

U pismu brata pokojne lekarke, on je detaljno opisao okolnosti koje su dovele do smrti njegove sestre:

Moja sestra je uzela svoju prvu dozu Covishield – a 28. januara 2021. u Nasiku. 5. februara imala je glavobolju. Rekla je lekarima koji su dijagnostikovali blagu migrenu zbog koje je uzimala lekove i osećala se bolje. Petog februara uveče je došla u Aurangabad odakle je otputovala u Delhi na radionicu u Gurgaonu . Stigla je u Gurgaon 6. februara popodne, a u ponoć 7. februara u 2 sata ujutro imala je više epizoda povraćanja do 8 sati ujutro sa umorom.

Hitno je prebačena u obližnju arijsku bolnicu u Gurgaonu, gde su rekli da bi moglo doći do krvarenja u mozgu i sumnje na trombozu venskog sinusa. Pošto tamo nije bilo dostupnog Nuerohirurga, hitno smo je odvezli u bolnicu Paras, Gurgaon. Tamo je bila hospitalizovana 14 dana.

Imala je krvarenje, formiranje ugrušaka sa niskim trombocitima, što su svi znaci istog stanja povezanog sa vakcinom Astra Zeneca i Covishield u stranim zemljama. Lekari su konstatovali trombozu venskog sinusa koju je pratilo intrakranijalno krvarenje u mozgu. Uradili su kraniotomiju i operaciju uklanjanja ugrušaka. Nakon toga je bila na respiratoru 14 dana u Gurgaonu, ali se njeno stanje nije poboljšalo.

Više puta je testirana na Covid-19 od dana prijema do 14. dana prijema u bolnicu. Rezultati su bili negativni.

 

 

 

 

 

Prevezli smo je vazdušnim vozilom hitne pomoći u bolnicu United Ciigma u Aurangabadu. Na respiratoru je bila 8 dana, ali se stanje nije poboljšalo. Preminula je 1. marta.

Izveštaj AEFI-ja o uzročnosti navodi da je Lunavat umrla od „tromboze desnog poprečnog sinusa sa desnim temporalnim hemoragičnim infarktom, desnog posteriornog frontalnog hemoragičnog infarkta sa trombocitopenijom“.

U tužbi se dalje navodi da je zbog velikog broja dokaza koji pokazuju da su vakcine dovele do teških neželjenih reakcija, lekari trebalo da obaveste pacijente o rizicima povezanim sa njima pre injekcije.

Žalba takođe sadrži dugačku listu Indijaca čija je smrt na sličan način pripisana vakcini CovidShield.

Što se Gejtsa tiče, osnivač Majkrosofta preko Bill i Melinde Gejts fondacije optužen je da je partner Instituta za serum i da pomaže u proizvodnji Covishield-a.

Prema indijskom sajtu za poslovne vesti Live Mint :

Podnosilac tužbe je tražio odgovor od Gejtsa, čija je fondacija – Fondacija Bila i Melinde Gejts – udružila se sa Institutom za serum da bi ubrzala proces proizvodnje i isporuke 100 miliona doza vakcine. Takođe je tražio odgovor od vlade Unije, vlade Maharaštre i generalnog kontrolora lekova Indije.

Ažuriranje indijske advokatske komore izveštava da se „advokat Bila Gejtsa pojavio pred Višim sudom i prihvatio obaveštenje Višeg suda“.

Izbezumljeni otac kaže da želi pravdu za svoju ćerku, finansijsku kompenzaciju za njenu smrt i da spreči buduću smrt indijskih državljana.

Indijska advokatska komora izveštava da indijska centralna vlada „formuliše smernice za davanje kompenzacije žrtvama neželjenih efekata i smrtnih slučajeva nakon vakcinacije.

NultaTačka

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »