OPET POČINJU DA NAJAVLJUJU COV PROPUSNICE U SRBIJI MADA ZNAJU DA JE TO NEMOGUĆE IZVESTI!

OPET POČINJU DA NAJAVLJUJU COV PROPUSNICE U SRBIJI MADA ZNAJU DA JE TO NEMOGUĆE IZVESTI!

Kako se polako približava taj famozni 15-ti avgust tako se pojačava medijska histerija i promocija ,,naglog” skoka obolelih od koronavirusa. Svakodnevno smo svedoci novih prikaza u vidu stručnjaka koji nanovo prete narodu sa restrikcijama predviđajući nove ,,pomore” u želji da podstaknu vakcinaciju mladih.

Ovog puta je dr Predrag Kon, istaknuti član kriznog štaba poslao jasnu i slobodno možemo reći preteću poruku građanima Srbije. Odgovarajući na pitanja novinara Kon se najpre kao i uvek osvrnuo na ,,neposlušnost” građana da bi na kraju spomenuo ono čega se više plaši današnja vlast nego građani (svesni toga da se u Srbiji nikada neće uvesti kovid propusnice).

On je dao ,,dva moguća izlaza iz četvrtog talasa” a jedan od njih su kovid propusnice.

– Kada imate razna slavlja i proslave, istina, vremenski uslovi nisu pogovdovali osptanku virusa, ali sve ukupno je došlo do pojačanja njegovog potencijala. Od juna se to prati i jasno je bilo da će doći do ovog nivoa. Moramo da shvatimo da bez mera i veće vakcinisanosti nećemo moći lako da izađemo na kraj i moramo da se pomerimo i prihvatimo to – navodi dr Kon.

 

Kod delta soja koji je dominantan, razlike nema sa simptomima u odnosu na stare sojeve, kaže on.

– Pominje se ređe javljanje gubitak čula, ali nema značajnije promene osim da se ova varijanta virusa prenosi brže, sa jedne osobe na sedam, pa čak i više od sedam, dok je prvi soj iz Kine bilo na jedan, dva – podsetio je Kon.

Kaže da je važno reći da dominira delta soj u uzorcima s kraja juna i početka jula.

– Svedoci smo ozbiljnog nepoštovanja mera u poslednjih mesec dana, situacija je takva da ona zahteva ozbiljno konsultovanje. Medicinski deo Kriznog štaba, dolazimo do saglasnosti da insistiramo na sastanku da bi se prodiskutovalo. Postoje dva racionalna izlaza, jedan je da se razmisli da li je zaista nemoguće uvesti kovid propusnice, što je preporuka javnog zdravlja širom sveta, a ako se ne prihvata tako nešto, nema drugog izlaza osim restrikcija. Ne možemo da se ponašamo kao da se ništa ne dešava jer će sledeće nedelje brojka preći 1000, ako ne i 1500 zaraženih – upozorio je epidemiolog.

Kon je pojasnio da kovid propusnica podrazumeva da vakcinisani građani imaju pravo odlska na proslave, u restorane, a oni koji nisu moraju da se testiraju ili moraju da nose maske.

PRVA SLOBODNA ZONA NA SVETU! OVDE NEMA KOVID PASOŠA, MASKI I HISTERIJE!

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »