NEVJEROVATNO! IZRAEL ĆE DA POČNE DA TESTIRA DJECU OD TRI DO ŠEST GODINA STAROSTI!

NEVJEROVATNO!  IZRAEL ĆE DA POČNE DA TESTIRA  DJECU OD TRI DO ŠEST GODINA STAROSTI!

Izrael će od sledeće nedelje zahtevati testiranje na COVID dece od tri i više godina, da bi ušla u škole, bazene, hotele ili teretane jer se infekcije povećavaju uprkos opsežnim vakcinacijama za odrasle.

Izrael je već zahtevao od dece od 12 i više godina da pokažu Green Pass koji je ponovo uveden krajem prošlog meseca i koji pokazuje stanje vakcinacije i testiranja osobe i da li su se oporavili od COVID-a.

 

Premijer Naftali Benet rekao je da će od sledeće srede država finansirati neograničeno testove za decu uzrasta od tri do 11 godina.

Hitna služba Magen David Adom saopštila je da je otvorila 120 centara za brzo testiranje antigena širom zemlje.

Skrining na ovim stanicama košta 52 šekela (oko 17 evra) i omogućava onima koji su testirani da dobiju zelenu kartu koja važi 24 sata.

U četvrtak je Bennett najavio da Izrael takođe razmatra smanjenje starosne granice za svoju kampanju vakcinacije trećom dozom, koja se trenutno nudi samo onima starijim od 60 godina.

“Procenjujem da ćemo večeras dobiti odobrenje od tima za suočavanje sa pandemijama da vakcinišemo nižu starosnu grupu pojačivačem, trećom inokulacijom”, rekao je 49-godišnjak.

“Stoga se morate pripremiti za proširenje raspona uzrasta za treću inokulaciju sledeće nedelje.”

Treća doza vakcine koju nudi Izrael i neke druge zemlje izazvale su kritike Svetske zdravstvene organizacije, koja je rekla da bi globalni prioritet trebalo da bude pružanje standardne vakcinacije svima.

Izrael je takođe najavio obavezni karantin za putnike, vakcinisane ili ne, koji stižu iz različitih zemalja sveta od ponedeljka.

Izrael, zemlja sa devet miliona stanovnika, je bio jedan od prvih koji je u decembru pokrenuo nacionalnu kampanju vakcinacije, zahvaljujući sporazumu sa farmaceutskim gigantom Pfizer.

It's Not Easy to Get a Coronavirus Test for a Child - The New York Times

Sporazum je Izraelu dao brz pristup milionima doza u zamenu za medicinske podatke o efektima vakcine.

U kampanji vakcinacije je došlo do pada stope zaraze, što je Izraelu omogućilo da nastavi gotovo normalnu rutinu, sa otvorenim školama, barovima i koncertnim dvoranama.

Međutim, zaraznija varijanta virusa Delta izazvala je porast slučajeva na nivoe koji nisu viđeni od februara.

Ministarstvo zdravlja saopštilo je u četvrtak da je prethodnog dana zabeležilo 5.946 novih slučajeva.

Do sada u Izraelu je ukupan broj obolelih od Covid-a 921.083 slučaja i 6.593 smrtnih slučajeva od početka pandemije početkom prošle godine.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »