ZA FRANCUSKOG PREDSJEDNIKA JE SLOBODA TO KADA MORATE DA POKAŽETE PROPUSNICU DA BISTE POPILI KAFU!

ZA FRANCUSKOG PREDSJEDNIKA JE SLOBODA TO KADA MORATE DA POKAŽETE PROPUSNICU DA BISTE POPILI KAFU!

Nakon što se pojavio video zapis Parižana koji su morali pokazati policiji svoje dokumente o pasošu sa dokazima o primljenim vakcinama ili preležanom covid-u i urađenom testu na covid, kako bi seli ispred kafića, predsednik Macron tvrdi da je ovakav sistem štit “slobode” ljudi.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Kao što smo juče istakli, na snimcima se vidi kako uniformisana francuska policija kontroliše po kafićima i restoranima tražeći dokaz o vakcinaciji.

Oni koji ne mogu ili ne žele pokazati svoje papire suočeni su sa velikim novčanim kaznama, dok bi vlasnici lokala mogli čak otići u zatvor ako odbiju primeniti ovaj novi sistem.

Međutim, novi program bi mogao dovesti do toga da će mnogi ljudi ostati bez posla. Mnogo fotografija po internetu prikazuju kafiće i restorane gotovo prazne.

Ne obazirući se na pretnju pravnim radnjama, polovina objekata koje je Rojters pregledao rekla je da odbijaju sprovoditi ovu vrstu provere.

Uprkos činjenici da Francuzi nisu doživeli tako intenzivno društvo „papire, molim“ od nacističke okupacije, predsednik Macron je insistirao na tome da “pasoši o vakcinaciji” štite „slobodu“ ljudi.

„Sloboda postoji samo ako je zaštićena sloboda svih “, rekao je Macron, dodajući,” ne vredi ništa ako širenjem svoje slobode kontaminiramo svog brata, komšiju, prijatelja, roditelje ili nekoga na koga smo naišli na nekom događaju, tada sloboda postaje neodgovornost. ”

Međutim, Julien Odoul iz desničarskog Rassemblement National-a napao je francusku vladu: „Ustavno veće odobrilo je dvostepeno društvo u kojem postoje dve kategorije građana koji nemaju ista prava, zavisno o statusu o primljenim vakcinama. ”

“Ovo je Macron-ovo društvo koje osuđujemo i odbacujemo. Principi slobode i jednakosti su sveti ”, dodao je Julien.

Levičar Jean-Luc Mélenchon složio se sa Odoul-om, opisujući sistem kao “apsurdan, nepravedan i autoritaran”.

Nakon što su prvobitno uvedeni za sve koji žele posetiti bar, restoran, kafić, bioskop ili koristiti međugradske vozove, pasoši za vakcine će se 30. avgusta produžiti na sve koji rade na poslu koji uključuje interakciju sa javnošću.

 

 

 

Francuska je pala. Ili postoji šansa za oslobođenjem?

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

Nulta Tačka/ZeroHedge

Pisao Elena Čakar

 2,304 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »