Na ovaj brz i jednostavan način možete otkriti imate li zdrave zube

Na ovaj brz i jednostavan način možete otkriti imate li zdrave zube

STOMATOLOZI mogu vrlo jednostavno uočiti vode li njihovi pacijenti računa o oralnoj higijeni. Da bi došli do tog odgovora, ne trebaju detaljan pregled, dovoljan im je samo jedan pogled u usnu šupljinu.

 

 

 

To tvrdi Boiutumelo Koopedi koja je studirala dentalnu medicinu na Sveučilištu Pretoria u Južnoafričkoj Republici, a to je odlučila podijeliti s korisnicima društvene mreže Quora.

Koopedi je pojasnila da ljudi ponekad stomatologa posjećuju jednom godišnje, najčešće zbog čišćenja kamenca, a neki kako bi prikrili činjenicu da zube ne četkaju redovito, dobro operu zube uoči pregleda. Međutim, to neće biti djelotvorno.

 

 

 

“Zubari ne gledaju samo zube već i zubno meso. Ako redovito četkate zube, vaše zubno meso bit će svijetle boje na mjestu gdje se spaja sa zubima. Takva je boja znak zdravlja i ne ukazuje na upalu”, napisala je.

S druge strane, tvrdi, kada dulje ne četkate zube, dolazi do upale mesa zbog čega će ono biti crvenije.

 

 

 

 

“Takva upala naziva se gingivitis, a uzrokuje je stvaranje plaka, odnosno sloja bakterija koji se razvija oko zuba, na njima i između njih. Takve bakterije nadražuju desni i mogu se upaliti, a crvenilo nećete riješiti u nekoliko sati”, upozorila je i podijelila fotografije kojima je pojasnila razliku. Jedna prikazuje zdrave desni, dok se na drugoj jasno vidi kako izgleda upaljeno meso.

 

 

 

“Vaši zubi mogu biti kristalno bijeli, ali zubno meso ukazuje na lošu oralnu higijenu”, zaključila je.

 

 

 

 

 

index fit

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »