Mnoga djeca piju sokove koji sadrže arsen i olovo, tvrde stručnjaci

Mnoga djeca piju sokove koji sadrže arsen i olovo, tvrde stručnjaci

IDUĆI put kada svom djetetu ponudite čašu soka, vjerojatno ćete dva puta razmisliti o tome. I to ne samo zbog dodanog šećera koji je u sastavu većine sokova.

 

 

 

Istraživanje provedeno u suradnji s Consumer Reportsom otkrilo je da mnogi popularni sokovi sadrže potencijalno štetne količine arsena, kadmija i olova. Naime, Neprofitna organizacija za istraživanje i zagovaranje interesa potrošača testirala je 45 sokova od jabuke, grožđa, kruške i njihove mješavine te su njihovi rezultati otkrili da čak 21 sok sadrži povišene razine teških metala.

“Ono što zabrinjava je da čak i male količine, poput samo pola čaše soka dnevno, mogu imati štetne posljedice na razvoj djeteta”, kaže voditelj ove istraživačke skupine James Dickerson.

Zasebna anketa također provedena u sklopu Consumer Reportsa pokazala je da više od 80 posto roditelja koji imaju djecu stariju od tri godine s vremena na vrijeme djeci daje sokove. Štoviše, čak u 74 posto slučajeva ta djeca sokove piju barem jednom dnevno.

 

 

 

No ako ste se pokušali utješiti činjenicom da vaša djeca piju samo organske sokove, ovim istraživanjem nije utvrđeno da oni imaju išta manje metala od drugih sokova.

 

 

 

 

 

index mame

 2,320 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »