More predstavlja izvor zdravlja za sve

More predstavlja izvor zdravlja za sve
Morska voda je plemenita mješavina minerala hemijskih elemenata.
Natrijum, kalcijum, kalijum, magnezijum, fosfor, gvožde su minerali koji se nalaze i u ljudskoj krvi, a koji su nužni za funkcionisanje svake naše ćelije, koncentrisani su u morskoj vodi. Stoga ona osvježava, jača mišiće, stimuliše rad srca i cirkulaciju, tonifikuje kožu i čini je glatkom, opušta i najbolji je lijek protiv stresa.
Aerosol (so raspršena u vazduhu), koji stvara morski povjetarac, djeluje podsticajno na nervne završetke u koži i pomaže u suzbijanju otoka (edema), a korisno djeluje i na gornje disajne puteve.
Ublažavanje bolesti disajnih puteva.
Slana voda pomaže kod nadraženosti sluznice nosa ili šmrcanja usljed alergijskih reakcija i prehlada, ili kod ublažavanja bolesti disajnih puteva.
Malo čiste morske vode uhvatite spojenim dlanovima i približite nosu. Duboko udahnite i uvucite vodu u  jednu nozdrvu, a zatim isto ponovite s drugom. So iz vode peče, ali dezinfikuje nosnu šupljinu.
Slikovni rezultat za more

Sekret

Ženama koje boluju od upala ili imaju pojačan vaginalni sekret preporučuje se ispiranje morskom vodom. Najbolje je kupati se daleko od javne plaže, gdje je more najčišće.

Proširene vene

Uđite u vodu do pola bedara i hodajte po plićaku pola sata, najmanje dva puta dnevno. Masaža do koje dolazi usljed kretanja i djelovanja vode zateže i jača vene.

Artroza i reuma

 

Napunite kadu vodom u koju ste stavili dva kilograma morske soli ili manju količinu soli iz Mrtvog mora. Nakon boravka u kadi (optimalno vrijeme je 20 minuta), lezite na krevet i odrijemajte.

Topla slana voda odlična je terapija za bolne zglobove .

 

 

Slikovni rezultat za more

 

 

Rehabilitacija

 

 

Zbog veće specifične težine, morska voda omogućava lakše kretanje, pa su pokreti nakon preloma kostiju ili kod bolesti mišića i zglobova bezbolniji i lakši, a pozitivni efekti rehabilitacije veći .

Celulit

 

Zbog sadržaja soli u koncentraciji od 35 g po litri, morska voda olakšava na osmozu vodenih nakupina pod kožom i ubrzava oslobađanje od tečnosti i celulita

 

 

Akne i dermatoze

 

Kombinacija morske vode i mirisnog, slanog vazduha antibakterijski je melem koji pomaže u zarastanju rana, te čisti kožu od akni i pomaže kod različitih dermatoza i psorijaza.

 

 

Njega kože

 

 

Morska voda veliki je prijatelj liepote, jer učvršćuje kožu, obnavlja je i čini glatkom.

 

 

Stres

 

 

Kupanje opušta i pomaže nam da izbacimo iz sebe sve “otrove” savremenog života.

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »