Kako je Lin Kameron (48), iz Škotske kontroverznim lijekom uspjela izliječiti zloćudni tumor na mozgu: Ja sam živi dokaz da je ulje kanabisa stopostotni ubica raka!

Kako je Lin Kameron (48), iz Škotske kontroverznim lijekom uspjela izliječiti zloćudni tumor na mozgu: Ja sam živi dokaz da je ulje kanabisa stopostotni ubica raka!

U početku sam se plašila da ga koristim jer je ova vrsta lijeka u našoj zemlji i dalje ilegalna, ali nisam imala izbora. U pitanju je bio moj život i ako sam morala prekršiti neki glupi zakon da se spasim, onda neka tako i bude!

 

 

 

Lin Kameron iz škotskog grada Blantira imala se samo osamnaest mjeseci života kada su joj ljekari 2013. godine otkrili neizlječivi tumor na mozgu. Nakon niza neuspješnih tretmana hemoterapije i radioterapije, smrtonosna masa u Lininom mozgu je odbijala da se smanji.

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2018/02/aura-348-lin-kameron-2.jpg

 

 

 

Očajna i uplašena, Lin je bila primorana da se okrene alternativi u posljednjem pokušaju da spasi sebi život. Četiri godine kasnije, Lin je živa i zdrava i to samo zahvaljujući ulju kanabisa, kontroverznom lijeku alternativne medicine koji ne prestaje da oduševljava sve one koji spas za svoje smrtonosne bolesti nisu pronašli u klasičnoj medicini.

Danas, Lin je aktivni član pokreta „Kanabis za medicinsku reformu Škotske“, koji se zalaže za reformu zakona koji ograničavaju korištenje kanabisa u medicinske svrhe.

 

 

 

 

 Ilegalno čudo prirode

Nakon što su joj saopštili da joj se tumor nezaustavljivim tempom širi mozgom, i da se već nalazi u četvrtoj, finalnoj fazi, Lin je panično pokušavala da se spasi na sve moguće tradicionalne načine.

  • Krajem novembra 2013. godine doživjela sam moždani udar uprkos činjenici da sam čitavog života bila potpuno zdrava. Ljekari su me desetak dana kasnije odveli na skeniranje mozga koje je pokazalo krupnu tamnu masu, tako da sam po hitnom postupku upućena u operacionu salu. Kada sam se probudila 27. decembra 2013. godine, rečeno mi je da imam veliki tumor na mozgu koji se već nalazi u finalnoj fazi – kazuje Lin.

 

 

http://aura.ba//wp-content/uploads/2018/02/aura-348-ulje-kanabisa.jpg

 

Na nagovor prijatelja koji nisu više mogli da je gledaju kako se mrcvari bezuspješnom hemoterapijom, Lin je odlučila da isproba ulje kanabisa, o čijim je dobrobitima zadnjih godina često čitala na internetu. Nije ni sanjala da će upravo ulje ove čudesne biljke biti njen spasitelj.

  • Vremena je bilo sve manje tako da sam sve više čitala i upijala informacije o prirodnim ubicama raka. Jedan od njih je bilo i ulje od kanabisa koje u sebi ima moć da izliječi i najteže bolesti današnjice, u to sam sada uvjerena.
  • U početku sam se plašila da ga koristim jer je ova vrsta lijeka u našoj zemlji i dalje ilegalna, ali nisam imala izbora. U pitanju je bio moj život i ako sam morala prekršiti neki glupi zakon da se spasim, onda neka tako i bude! – kaže Lin Kameron.

 Živa sam uprkos svemu

Počela je krišom od doktora uzimati kapi kanabisa, koje je stavljala ispod jezika kako bi dospjele direktno u krvotok. Odlučila je i da se posveti alkalnoj dijeti i da potpuno izbacim nezdravu ishranu iz svoje svakodnevnice.

Ulje kanabisa kod nas još uvijek nije legalno, iako predstavlja jedini spas i lijek ljudima teško oboljelim od kancera. Svako novo skeniranje je pokazivalo poboljšanje.

 

 

 

Čitala sam neka istraživanja koja navode da su hemoterapija i radioterapija potpuno beskorisne u liječenju raka, tako da sam bila uvjerena da je ulje kanabisa najzaslužnije za moje ozdravljenje – kaže Lin koja je nastavila da koristi terapiju sve dok joj posljednje skeniranje koje je obavila prošle godine, nije pokazalo da je tumor u mozgu potpuno nestao.

 

 

 

Nakon što je dobila zadnji nalaz koji je pokazivao gotovo besprijekorno zdravstveno stanje, Lin je odlučila da svoje dokaze o uspješnosti ulja kanabisa iznese pred ljekare koji su bili zaduženi za njeno liječenje.

  • Kategorično su odbacili moje tvrdnje, jer vjerujem da ih u medicinskim školama nisu učili o kanabisu. Rekli su mi „Jedi šta hoćeš, uzimaj sve vitamine koji ti dođu pod ruku, ali se nećeš uspjeti izliječiti“. Međutim, uprskos minimalnim šansama i njihovom skepticizmu, uspjela sam tamo gdje su oni pali.
  • Mislim da britanska naučna i ljekarska zajednica ne posvećuju dovoljno vremena proučavajući zdravstvene dobrobiti kanabisa. Odluka da koristim ovo ulje kao svoj lijek je bila samo moja, i drago mi je što sam se odlučila na taj korak – zaključuje Lin.

 

 

 

 

 

(aura.ba)

 2,396 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »