ODLIČNE KUĆNE VJEŽBE ZA RAVAN STOMAK SA DETALJNIM OPISOM KAKO SE IZVODE

ODLIČNE KUĆNE VJEŽBE ZA RAVAN STOMAK SA DETALJNIM OPISOM KAKO SE IZVODE

 

 

 

U kućnim uslovima možete raditi jednostavan, ali veoma efikasan set vježbi! Za dvije sedmice, primijetićete kako vaš stomak nestaje.

Sve što vam je potrebno je – zid!

Vježbe se izvode u “statici”, odnosno treba da se “zamrznete” u svakoj pozi nekoliko sekundi. Ležeći na leđima, maksimalno uvlačite stomak pri udahu i zadržavate dah na 10-30 sekundi. Svaku vježbu treba uraditi minimum po deset puta. Pogodno je za sve uzraste. Bitno je pridržavati se pravila!

 

 

Prva vježba

Lezite na leđa, nogama okrenuti ka zidu. Primaknite se zidu, noge oslonite na zid kao u nekoj vrsti čučnja. Neka vam ruke budu pored tijela, čvrsto oslonjene na pod. Zatim polako podižite cijelo tijelo dokle god je to moguće, oslanjajte se stopalima o zid. Zadržite se u ovoj pozi 10 do 30 sekundi i uvucite stomak.

 

 

Druga vježba

Ispružite ravno noge i naslonite ih uza zid. Neka vam težina bude u gornjem dijelu leđa. Donji dio leđa poduprite uz pomoć ruku. Neka vam jedna noga bude naslonjena uz zid, a drugom nogom dosegnite svoju glavu. To je jedna vrsta špage u vazduhu.

 

 

Treća vježba

Naslonite noge na zid. Neka vam cijela zadnja loža, guza i noge budu naslonjeni na zid. Polako rukama pokušajte da dodirnete vrhove prstiju na stopalima. Vježbu raditi od 10 do 30 sekundi, čas jednom, čas drugom rukom.

 

 

Četvrta vježba

Naslonite noge uz zid i to tako što će vam cijela zadnja loža i noge biti prilubljeni uz zid. Zatim, raširite noge koliko god možete i zadržite se u tom položaju od 10 do 30 sekundi.

 

 

 

 

 

hayat

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »