IZ NOVE TOYOTE SUPRE IZBACIO BMW-ov motor i ubacio 800 KS snažan 2JZ iz Supre A80!

IZ NOVE TOYOTE SUPRE IZBACIO BMW-ov motor i ubacio 800 KS snažan 2JZ iz Supre A80!

 

 

 

Od nove Toyote Supre mnogo se očekivalo, a zagriženi fanovi ipak su ostali pomalo razočarani s činjenicom kako se ispod poklopca nalazi BMW-ov šestcilindarski motor obujma tri litre iz modela Z4. Ipak, internetom je već krenuo kružiti projekt Daiga Saita, japanskog zaljubljenika u Toyotine modele, ujedno i driftera, koji je već preradio novu Supru.

 

 

 

 

Foto: Daigo Saito Instagram

 

 

Što je stavio ispod poklopca? Očekivano, legendarni 2JZ motor iz Supre A80. Osim zamjene motora, odrađene su mnoge vizualne promjene poput proširene karoserije, novih naplataka, dodatnih sustava za hlađenje i neizostavnog velikog krila straga. Ipak, najzanimljivija je već spomenuta zamjena motora. Naknadno ugrađeni 2JZ-GTW 3,0-litreni twin-turbo motor razvija 800 KS, pa Saitu neće nedostajati snage prilikom driftanja.

Daigo Saito Instagram

 

 

 

Kako kaže, za ovaj projekt je odabrao novu Supru zbog malog međuosovinskog razmaka i kompaktne karoserije, zbog kojih je moguće lagano kontrolirati automobil prilikom drifta. Kako se odlučio na zamjenu motora? Prije svega, BMW-ov B58 motor koji serijskih dolazi u Supri još je poprilično nov, pa tuning kompanije još ne nude dorade koji bi mu bile potrebne. Uz to, Saito je već u prošlosti driftao s modelima koji su ispod poklopca skrivali 2JZ motor, pa se ovo činio kao logičan potez…

 

 

 

 

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »