HIT VIJEST! U BEČU ZA NOŠENJE MASKI u javnom prevozu, kazna 150 eura!

HIT VIJEST! U BEČU ZA NOŠENJE MASKI u javnom prevozu, kazna 150 eura!

Grad Beč je konačno ukinuo svoj dugogodišnji zahtev za nošenje maski u javnom prevozu – a sada je onima koji još uvek nose maske zabranjeno da to rade, a mogli bi čak i da budu kažnjeni.

Beč je ukinuo svoju politiku obaveznih maski u javnom prevozu 1. marta, nakon što je ostatak Austrije ukinuo slične zahteve mesecima ranije.

 

Sada, dok oni koji ne žele da nose masku ponovo mogu da putuju bečkim javnim prevozom bez maski, oni koji žele da nose masku mogu biti kažnjeni do 150 evra, piše austrijski list Kurier.

Ranije su oni sa medicinskim izuzećem mogli zaobići obaveznu masku. Sada, zahvaljujući zakonu protiv nošenja maski koji su usvojile konzervativna Austrijska narodna partija (OVP) i njeni saveznici u koaliciji populističke Partije slobode (FPO) 2017. godine, onima koji žele da nastave da nose maske biće potrebna lekarska potvrda.

Zakon, koji nosi naziv AGesVG, prvobitno je predložen kako bi se zaustavilo nošenje islamskih velova na celom licu, kao što su nikab i burka, ali obuhvata sve maske koje pokrivaju lice nosioca.

Beč: Obavezna maska u javnom prijevozu efikasna zaštita - Eurocomm-PR

Prema pisanju nemačkog časopisa Der Spiegel, austrijska vlada traži način da se reši aktuelni problem za one koji žele da i dalje nose maske u javnom prevozu, a Ministarstvo unutrašnjih poslova zatražilo je od policije da pokaže razumevanje za one koji nose maske.

„U primeni AGesVG, policija će intervenisati proporcionalno, posebno u narednim mesecima. Ako osoba može zdravstvenu opravdanost da učini verodostojnom, nema nikakvog upravnog prekršaja“, poručuju iz ministarstva.

Od kada je usvojen 2017. godine, zakon protiv nošenja maski je nekoliko puta prekršen, često od strane muslimana koji su protestovali protiv njega.

Švajcarska islamistička aktivistkinja Nora Ili bila je jedna od onih koji su namerno prekršili zakon u novembru 2017. godine, nakon što ju je austrijska policija nakratko pritvorila dok je šetala centralnim trgom Štefanplac u Beču.

Kraj nošenja maski u Beču označava smrt jedne od poslednjih preostalih ograničenja za korona virus na snazi u Austriji, državi članici Evropske unije koja je svojevremeno pokušala da vakcine protiv korona virusa postanu obavezne za sve Austrijance starije od 18 godina, preteći onima koji nisu to učinili da rizikuju novčane i moguće zatvorske kazne.

 

 

 

Nulta Tačka/BreitBart

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »