GOOGLE, FACEBOOK I DRUGE KORPORACIJE UVODE OBAVEZNE VAKCINE ZA SVOJE RADNIKE!

GOOGLE, FACEBOOK I DRUGE KORPORACIJE UVODE OBAVEZNE VAKCINE ZA SVOJE RADNIKE!

Neke kompanije počinju da zahtevaju da se radnici vakcinišu protiv koronavirusa, jer širenje delta varijante podstiče nagli porast slučajeva u celoj zemlji.

Kompanije koje su nedavno izjavile da će zahtevati od radnika da pokažu dokaz o vakcinaciji po povratku u kancelariju uključuju Facebook, Google, Adobe, MGM Resorts u Las Vegasu i Washington Post.

Zaposleni u Las Vegasu u MGM Resorts koji odbiju da pokažu dokaz o vakcinaciji moraće da prilažu periodično Covid testove, izvestio je KSNV.

 

 

 

Goldman Sachs i Wells Fargo traže od zaposlenih da prijave svoj vakcinalni status, dok Morgan Stanley od zaposlenih koji žele da se vrate na posao u njujorškim kancelarijama zahtevaju obaveznu vakcinaciju.
Google se takođe pridružuje Apple-u u odlaganju datuma povratka radnika sa septembra na oktobar zbog zabrinutosti zbog porasta slučajeva varijante Delta u svih 50 država.

 

 

Google will require on-campus employees to get vaccinated

 

Kratak pregled krize

Advokati američkog Ministarstva pravde rekli su u ponedeljak da savezni zakon ne sprečava privatne kompanije i savezne agencije da zahtevaju od radnika da se vakcinišu. Brojni bolnički i zdravstveni sistemi širom SAD već su zahtevali da se zaposleni vakcinišu, što je u nekim slučajevima naišlo na proteste i tužbe. U junu je teksaški sudija odbacio tužbu koju su podneli radnici u metodističkoj bolnici u Hjustonu i koji su suspendovani zbog odbijanja da se vakcinišu.

Povećanje stope vakcinacije poprimilo je veću hitnost zbog širenja delta varijante, a slučajevi Covid-19 u SAD povećali su se sa 55.000 slučajeva prošle nedelje na 80.000 prijavljenih u sredu. Države poput Njujorka i Kalifornije takođe su ove nedelje izdale obavezne zahteve za vakcinaciju za državne radnike i zdravstvene radnike u državnim bolnicama.

 

 

 

GLAVNI KRITIČAR

House GOP(Republikanci) podržao je zakon koji je na kraju stopiran u junu, a kojim se poslodavcima zabranjuje nametanje obavezne vakcinacije. Jedan od njegovih sponzora, zastupnik Russ Diamond iz Ilinoisa, rekao je da je to „vrlo jednostavno pitanje prava radnika“, a predstavnik Barb Gleim iz Merilenda rekao je, „ne možete primorati pojedinca na eksperimentalnu vakcinu“.

 

 

 

VELIKI BROJ

163,6 miliona. To je broj ljudi potpuno vakcinisanih u SAD prema Centru za kontrolu bolesti, što iznosi 49,3 procenta američke populacije.

 

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

 

 

IZVOR:

nultatacka.rs

 1,394 total views,  2 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »