Čovjek je OVOM metodom uspio smršaviti čak 100 kilograma i zadržati novu težinu!

Čovjek je OVOM metodom uspio smršaviti čak 100 kilograma i zadržati novu težinu!

Kilaža Jona Gabriela je u jednom momentu iznosila nevjerojatnih 181 kilogram i nije znao kako se s tim izboriti! Pokušavao je s raznim dijetama, ali su one imale kontra efekte, umjesto da gubi, ovaj je čovjek dobivao kilograme.

A onda je pokušao bez dijeta… Primijenio je slijedećih sedam metoda i smršavio 100 kilograma! Sada uspješno podučava i druge svoju Gabriel metodu.

1. Prestao je držati dijete i birao samo zdravu hranu

“Prestao sam s dijetama i shvatio da su mom tijelu nedostajali ključni hranjivi sastojci, poput omega 3 kiselina, svježih namirnica i visokokvalitetnih proteina. Potrudio sam se sebi osigurati što više zdravih namirnica. Ako mi se u nekom trenutku jela pizza, slatkiši, jeo sam takvu hranu, bez grižnje savjesti. Na kraju, uopće nisam imao želju za takvom hranom, samo sam imao potrebu za zdravom hranom “, istakao je on.

Stalna fluktuacija tjelesne težine kod neuspješnog držanja (i održavanja) raznih dijeta predstavlja stres za organizam, toliko da dolazi do iscrpljivanja i zadnjeg atoma snage zbog čega tijelo tada može reći „dosta“, a što istovremeno može biti kraj života. U pitanju je obrambeni mehanizam koji može završiti fatalno.

Ukratko, tko se previše igra s tjelesnom težinom, mogao bi iznenada biti suočen s ozbiljnim ili pak fatalnim posljedicama. Postavlja se pitanje da li to proizvođači dijeta i dijetnih režima znaju? Dakako, ali ne mare. Kad je u pitanju profit, zdravlje je na drugom mjestu. Ključ je u postepenom prihvaćanju novih navika zdrave prehrane i života, a ne one dijetne koja je najčešće kratkog daha.

2. Izliječio je sve probleme probavnog sustava

Jon je shvatio da su problemi s probavom uzrokovali višak kilograma. Nepravilna probava je dovela i do problema s hormonima i do taloženja masnog tkiva. Probiotici i uzimanje potrebnih enzima izliječili su sve probleme.

Ravnoteža crijevnog mikrobnog sustava je dinamična i može se poremetiti pod utjecajem starenja, liječenja, stresa, prehrane svojstvene zapadnjačkom stilu življenja (visok unos zasićenih masnoća, crvenog mesa, namirnica bogatih trans-masnim kiselinama i nizak unos vlakana) i drugih čimbenika iz okoliša, a od iznimne je važnosti za zdravlje i funkcioniranje organizma u cjelini. Zbog ovoga je iznimno dobro uzimati probiotike kako bi doveli u balans osjetljivu ravnotežu flore probavnog sustava.

Problem nastaje i kada u tijelu nedostaje (ili nema dovoljno) određenog enzima koji je ključan za probavu. Hrana tada ostaje neprobavljena ili nedovoljno probavljena i počinje truliti u probavnom traktu čovjeka. Budući da se hrana nije razložila do svojih najmanjih dijelova, ona postaje savršen medij za razvoj gljivica, bakterija i ostalih mikroorganizama i stvara se podloga za razvoj bolesti. Također, kod nedostatka enzima mogu se razviti i različite intolerancije na određenu hranu (odnosno, na ključan sastojak u hrani).

3. Riješio je probleme spavanja

“Apnea je stanje koje pogađa pretile ljude. Ono djeluje na hormone na taj način da dolazi do stvaranja viška kilograma, podiže razinu kortizola koji stvara želju za brzom hranom i uzrokuje pad šećera”, kaže Jon. Uz pomoć posebnog aparata pod imenom CPAP sanirao je ovaj poremećaj sna, a kad se izborio s apneom, imao je više energije, nije više želio brzu hranu pa su i kilogrami nestajali.

Apnea je prestanak disanja koji može trajati 10, 20 ili 30 sekundi, nakon čega čovjek počne grčevito hvatati zrak. Taj se ciklus može ponavljati cijele noći, a da spavač toga nije ni svjestan, ali se ujutro budi suhih usta, s glavoboljom i mamurlukom. Također je moguća pospanost tijekom dana, te značajan gubitak pamćenja, otežana koncentracija, poremećaj pažnje, ćudljivost i ostali problemi.

Postoje dvije vrste apnee: opstruktivna i središnja. Kod opstruktivne apnee dolazi do suženja grla za vrijeme spavanja što onemogućava protok zraka kroz dišne putove. Kada padne razina kisika mozak šalje poruku “probudi se i diši.” Te epizode mogu se javiti čak i do 100 puta u jednom satu. Središnja apnea je puno rjeđa, javlja se u samo 10% slučajeva, uzrokovana je time što mozak ne šalje signal za disanje, a prati različite srčane i neurološke poremećaje.

Ovaj poremećaj javlja se u 2% žena i u 4% muškaraca srednjih godina, dakle njegova učestalost je ista kao učestalost šećerne bolesti ili astme. Također je primarni čimbenik rizika za nastanak visokog krvnog tlaka. Na sreću, ukoliko se postavi točna dijagnoza, apneu je moguće uspješno liječiti putem fizikalne ili mehaničke terapije, kirurškog liječenja, te nespecifične terapije.

Fizikalna ili mehanička terapija uključuje primjenu zraka pod tlakom koji se putem maske ili nosnog nastavka upuhuje u dišne putove i drži ih otvorenima tako da zrak slobodno cirkulira. Druga mogućnost je primjena naprava koje jezik i donju vilicu drže u položaju prema naprijed, što kod lakšeg oblika apnee sprječava sužavanje dišnih putova. Naprave se izrađuju za svakog pacijenta posebno, a obično ih postavljaju zubar ili ortodont.

4. Meditacija je donijela spas od stresa

Stres podiže razinu kortizola i jača želju za nezdravom hranom. Jon Gabriel je rješenje pronašao u meditaciji.

Sve je više dokaza da meditacija ima pozitivne zdravstvene učinke te znanstvenici žele bolje razumjeti kako ova praksa fizički utječe na tijelo. Nova studija istraživača iz Wisconsina, Španjolske i Francuske otkriva prve dokaze of speicifičnim molekularnim promjenama u tijelu nakon perioda meditacije pomnosti.

Studija je istraživala utjecaje cjelodnevne prakse meditacije pomnosti u grupi iskusnih meditatora, u usporedbi s grupom netreniranih kontrolnih subjekata koji su sudjelovali u tihim nemeditativnim aktivnostima. Nakon osam sati prakse meditacije pomnosti, meditatori su pokazali raspon genetskih i molekularnih razlika uključujući i izmijenjene razine regulacije gena i smanjene razine pro-upalnih gena, što je u uzajamnoj vezi s bržim fizičkim oporavkom nakon stresne situacije.

5. Promijenio je način života

Jon Gabriel se preselio u novu kuću, koja je, što je najvažnije, imala dvorište i vrt.

Odlučio je više vremena provoditi vani i sam uzgajati povrće i voće. Uvijek kad bi osjetio glad, znao je da ga u vrtu čeka puno zdrave i ukusne hrane.

6. Suočio se s emotivnim problemima

Neriješeni emotivni problemi i traume iz prošlosti mogu uzrokovati emotivnu ovisnost, a spas od nezadovoljstva Jon je tražio u hrani. Ali kada se suočio sa svim uzrocima neraspoloženja, tijelo je pozitivno reagiralo.

Razlog zašto su kratkoročne dijete toliko neuspješne je manjak brige te nesuočavanje sa emocionalnom stranom problema. Posezanje za “hranom za ugodu” tijekom stresnih trenutaka ili tuge nije ništa neobično, jer barem nakratko čini dobro.

No, obzirom da je hrana za ugodu jedna od najnezdravijih, te da se, nakon što konzumiramo visokokaloričnu hranu, vrlo često osjećamo još gore. Naravno emocionalno prejedanje može se nadići ako ste spremni i željni primjeniti nekoliko koraka prema osvještavanju problema te uspostaviti balans između svog tijela i emocija.

Razmišljajući o hrani kao prema nagradi ili kao izvoru ugode definitivno će naše navike biti teže razbiti. S druge strane razmišljajući o hrani samo kao izvoru energije te brizi o tome kako doći do najboljeg mogućeg “goriva” za naš organizam, neka bude vaša nova mantra.

Prije nego potražite hranu u frižideru, propitajte se koje metode relaksacije će postići sličan efekt. Šetnja, opuštajuća kupka, slušanje glazbe ili razgovor sa prijateljem može imati isti efekt bez kasnije grižnje savjesti. Fokusiranje pažnje prema različitim smjerovima je najbolji način da izbjegnete iskušenje.

7. Detoksikacija

Kad se približio magičnom broju 100 i kad je veći dio suvišnih kilograma otišao, Jon je riješio probati čišćenje ili detoksikaciju.

Za tu svrhu je koristio limunov sok, jabučni ocat, zelene cijeđene sokove i puno salate.

Jon Gabriel svoje iskustvo prenosi i drugima od kojih mnogi također postižu dobre rezultate!

thegabrielmetod.com / prenosi: stil.kurir.rs

atma.hr

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »