Bolesni umovi u New Yorku daju 100 dolara ako uzmete booster injekciju!

Bolesni umovi u New Yorku daju 100 dolara ako uzmete booster injekciju!

Njujorčani sada mogu dobiti 100 dolara u zamjenu za dobivanje dodatne doze cijepljenja protiv COVIDA-19 na gradskim mjestima do kraja godine, objavio je gradonačelnik Bill de Blasio u utorak.

Novi poticaj dolazi jer su novi slučajevi COVID-19 naglo porasli u gradu, a više od 93 % novih infekcija u području metroa uzrokovano je varijantom omikrona, objavio je CDC u ponedjeljak.

Oko 5,9 milijuna stanovnika New Yorka u potpunosti je cijepljeno, a više od 1,7 milijuna njih je do 20. prosinca primilo dopunske doze, prema gradskim podacima. Svatko u dobi od 16 i više godina koji je primio posljednju dozu cjepiva Pfizer ili Moderna prije najmanje šest mjeseci ili svoju dozu Johnson & Johnson prije najmanje dva mjeseca, ima pravo na dopunsku vakcinu.

“Ako ispunjavate uvjete, vrijeme je. To će napraviti razliku”, rekao je de Blasio na konferenciji za novinare. “Želimo da svi, upravo sada, što prije dobiju te pojačivače.”

Nedavne znanstvene studije pokazale su da dopunske injekcije pružaju značajnu zaštitu od infekcije i teških bolesti, prema dr. Daveu Chokshiju, gradskom povjereniku za zdravstvo.

COVID NYC Update: New York City to hold vaccination contest for $2,500  prizes in July - ABC7 New York

“Način na koji bismo trebali razmišljati o ovim dozama za pojačavanje je da one održavaju vaš imunitet ažuriranim”, rekao je Chokshi.

Poticaj od 100 dolara također je dostupan u klinikama koje vodi zdravstveni djelatnik Somos.

Grad je već potrošio više od 25 milijuna dolara na poticaje za cijepljenje, no de Blasio je rekao da ta potrošnja ne utječe ni na jedan drugi gradski program ili inicijativu.

“Jednostavno ćemo staviti kao prioritet da potrošimo koliko god je potrebno”, rekao je.

De Blasio je rekao da grad također proširuje testiranje na ukupno 112 fiksnih i mobilnih lokacija kroz pet općina, budući da se na mnogim mjestima za testiranje čeka satima na laboratorijske testove, a grad čeka na pošiljku kućnih testova.

Dr. Mitchell Katz, voditelj sustava gradskih javnih bolnica, rekao je da će od danas bolničke stranice koje nude testiranje mijenjati nebitne posjete liječnicima s osobnih na virtualne kako bi osoblje na licu mjesta moglo pomoći u testiranju.

De Blasio je rekao da su gradska mjesta za testiranje pretrpana jer su projekcije zdravstvenog odjela podcijenile brzo širenje varijante omikron.

“Morali smo napraviti prilagodbe vrlo, vrlo brzo”, rekao je de Blasio. “Nikad prije nismo vidjeli ništa slično.”

Eksplozija omikronske varijante zahvatila je i škole. Trenutno je potpuno zatvoreno sedam škola od oko 1.600, a zatvoreno je 359 učionica od 48.000. Stopa pozitivnosti za testove u školama je oko petine, rekao je de Blasio.

Kad grad dobije narudžbu o testovima na antigen kod kuće, oni će biti podijeljeni školama i obiteljima kako bi pomogli u testiranju učenika, rekao je Chokshi.

 

 

 

IZVOR: ny1.com

logicno.com

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »