Australija: Policija spaljuje ljude na protestima usmjerenim mikrovalnim zrakama!

Australija: Policija spaljuje ljude na protestima usmjerenim mikrovalnim zrakama!

Korištenje kratkog konca na LRAD/DEW usmjerenom energetskom oružju protiv mirnih australskih prosvjednika vjerojatno krši Ženevsku konvenciju i stoga može predstavljati ratni zločin budući da je zabranjena upotreba oružja koje uzrokuje prekomjerne patnje protiv civila.

 

Australian police authorities buying up sound weapons - Law Report - ABC  Radio National

 

Glasnogovornik ACT Policije potvrdio je da su LRAD-ovi bili raspoređeni tijekom prosvjeda protiv cjepiva.

Prošlog vikenda u Canberri komesar australske savezne policije Reece Kershaw požalio se da je pokret protiv prisilnih cjepiva “izazov” za provođenje zakona. Video snimci s marša prikazuju ogromne gužve koje ustaju protiv diktata svoje vlade, zbog čega su promandatni vladini dužnosnici uzvratili.

Policija je rasporedila akustične uređaje dugog dometa (LRAD) koji odašilju velike glasnoće i frekvencije. Čak i ako se nazivaju “nesmrtonosnim oružjem”, prosvjednici u Canberri (uključujući žene i djecu) bili su teško opečeni usmjerenim zrakama mikrovalne energije, žaleći se na plikove na licima, rukama i trupovima. Koncentrirano mikrovalno zračenje može nanijeti bolne opekline na koži s velike udaljenosti.

Prosvjednici su također izvještavali o osjećaju mučnine, vrtoglavici i vrtoglavici – ishodi povezanim s akustičnim oružjem za kontrolu mase.

 

U SAD-u je poznata kao “tehnologija aktivnog poricanja”, razvijena izričito kao oružje za kontrolu mase. Predstavljene 2001. godine, ove valne duljine zagrijavaju vanjsku površinu, prodiru samo u površinu kože. Ali ovo je dovoljno duboko da utječe na jaku bol i izazove istu refleksnu reakciju kao da ste opečeni vrućim čajem. Ima učinkovit domet od nekoliko stotina metara i može se vrlo lako naciljati.

Proizvođač, Raytheon, zapravo je izgradio minijaturni sustav Active Denial za koji se čini da je isti onaj koji su postavili Australci. Australska policija kupila je LRAD uređaje još 2016. godine.

Prema Ženevskoj konvenciji: „Stranke u sukobu u svakom trenutku moraju razlikovati civilno stanovništvo od boraca kako bi poštedjele civilno stanovništvo i imovinu. Ni civilno stanovništvo kao takvo ni civilne osobe ne smiju biti predmet napada. Napadi će biti usmjereni isključivo protiv vojnih ciljeva.”

Poslanik Craig Kelly obećao je uspostaviti “Kraljevsko povjerenstvo za nedolično ponašanje i kriminalitet policije” kako bi se “hitno ustanovila […] zlouporaba ‘zvučnog oružja’ koje su nabavile australske policijske snage”.

 

 

 

IZVOR: freewestmedia.com

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »