Fajzer izdaje hitna upozorenja o krvnim ugrušcima – Od ove godine svi su u opasnosti pa i najzdraviji sportisti

Fajzer izdaje hitna upozorenja o krvnim ugrušcima – Od ove godine svi su u opasnosti pa i najzdraviji sportisti

Američki centar za kontrolu zaraznih bolesti(CDC)  i Pfizer su nedavno objavili javno upozorenje o „krvnim ugrušcima“. 10. februara, CDC je izdao upozorenje kojim se normalizuje ideja da mladi odrasli i zdravi sportisti razvijaju krvne ugruške.

Naravno, niko nikada nije čuo za ovako čestu pojavu pre vakcina protiv Covid-a.

Svi su u opasnosti od krvnih ugrušaka!? CDC i Pfizer izdaju hitna upozorenja o krvnim ugrušcima čak i kod najzdravijih sportista

„#DYK (da li znate) da svako može razviti krvni ugrušak? Bilo da ste sportista ili navijač, ne dozvolite da krvni ugrušak pokvari veliku utakmicu ovog vikenda. Naučite kako da zaštitite svoje zdravlje“; objavio je CDC na Tviteru.

 

CDC je propustio da na svojoj veb stranici pomene vakcine protiv COVID-19 kao jedan od faktora koji mogu povećati ovaj rizik.

Prošle godine, zapanjujuća nova studija koju su sproveli istraživači sa klinike Mejo u Ročesteru u Minesoti i objavljena u časopisu Američkog medicinskog udruženja (JAMA), zaključila je da je Džonson i Džonson vakcina protiv Covid-a povećava rizik od razvoja retkog i smrtonosnog stanja zgrušavanja krvi u mozgu.

Studija Univerziteta Oksford početkom prošle godine takođe je otkrila da je broj ljudi koji su razvili krvne ugruške nakon vakcinacije bio približno isti za one koji su primili vakcine Pfizer i Moderna kao i za AstraZeneca, izvestio je Market Watch.

Nakon upozorenja CDC-a, Pfizer je 14. februara izdao javno upozorenje o „dubokoj venskoj trombozi“ ili krvnim ugrušcima u venama.

„Duboka venska tromboza (#DVT), krvni ugrušak u dubokoj veni, može da putuje do pluća, što dovodi do plućne embolije (#PE). Simptomi PE uključuju otežano disanje i bol u grudima. Obratite se svom lekaru ako osetite simptome, nije vreme za čekanje“, napisao je Pfizer na Tviteru.

 

Nulta Tačka/TheGatewayPundit

Loading

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »