Astra Zeneka ima plan da u Srbiji otvori istraživačko-razvojni centar!

Astra Zeneka ima plan da u Srbiji otvori istraživačko-razvojni centar!

Još jedan farmaceutski gigant Astra Zeneka, posle kompanije Roš, planira u Srbiji da otvori istraživačko-razvojni centar

Premijerka Ana Brnabić sastala se sa delegacijom kompanije Astra Zeneka, predvođenom Hansom Sijbesmom, potpredsednikom za Centralnu i Istočnu Evropu i Baltik, saopšteno je iz vlade.

Na sastanku su se razmatrali potencijali za saradnju, uključujući i zajedničke istraživačko-razvojne projekte u oblasti biotehnologije, kroz aktivno učešće ove kompanije u BIO4 kampusu.

 

 Astra Zeneka planira u Srbiji da otvori istraživačko-razvojni centar

 

 

Identifikovane su oblasti moguće saradnje kompanije sa institutima i fakultetima u okviru BIO4 kampusa i dogovoreno je da se počne sa pregovorima oko pilot projekata u oblasti biomedicine koje su od zajedničkog interesa.

 

Naglašeno je da to predstavlja i veliku šansu za našu naučnu zajednicu da se uključi u istraživačko-razvojne projekte sa jednom ovakvom kompanijom od velikog globalnog značaja.

U razgovoru je takođe istaknuta izvanredna saradnja tokom kovid pandemije, u nabavci vakcina, kao i posvećeni angažman lokalnog tima kompanije tokom borbe protiv kovid 19 u Srbiji.

 

 

 

Nulta Tačka/B92

 1,594 total views,  4 views today

admin

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Translate »